Declaraţia aparţine ministrului român de externe, Luminiţa Odobescu, după consultările politico-diplomatice cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna.
Ministerul de Externe de la București dă exemplul alegerilor locale de luna trecută din Republica Moldova.
Maia Sandu pregătește Republica Moldova de război cu Rusia, potrivit unei narațiuni false reluate recent la Tiraspol și promovate de presa rusă de stat.
În același timp, țara noastră este și cel mai mare investitor de bună credință în Republica Moldova și țara care depune toate eforturile ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene, potrivit lui Veaceslav Ioniță, expert în politici economice.
Finanțarea construcțiilor va fi asigurată din cele două milioane de euro oferite anual de Guvernul de la București.
Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova a fost cea mai bună soluție de reglementare a conflictului transnistrean și a fost susținut de moldoveni, potrivit unei dezinformări a MAE rus.
Ninsorile şi vântul puternic au afectat întreaga regiune.
Mitropolia Moldovei își pierde autonomia dacă trece în subordinea Patriarhiei Române, iar o decizie similară luată în 1918 a fost respinsă de enoriași, potrivit eparhiei unui ierarh filo-rus.
În sud, la granița cu Bulgaria, 26 de poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au fost reţinuţi pentru dare şi luare de mită şi abuz în serviciu.
Procedura este însă de durată și a atras deja criticile naționaliștilor și ale extremei drepte.
Cu peste 100 de mii de locuitori recenzați, acesta este al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova și e numit „Capitala nordului”.
În opt localități se repetă primul tur, iar cetățenii își vor alege nu doar primarii, ci și consilierii, fiindcă scrutinul de acum două săptămâni a fost invalidat, din cauza prezenței reduse la urne.
Aderarea Ucrainei și Moldovei va duce la slăbirea totală a UE, prorocește Dmitri Medvedev, exponent radical al propagandei ruse, care ignoră realitățile bugetare și economice europene.
„Poporul nostru de origine latină nu are nimic comun cu russkii mir. E momentul potrivit să reparăm greșelile istorice și să ne repunem în demnitatea furată de ocupația rusească”.
Șor a fost condamnat pentru fraudă bancară și este acuzat că a finanțat acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova.
Ambelor state candidate li se cere să combată corupția, iar Kievului să întărească standardele de protecţie a minorităţilor.
Gazoductul Tuzla-Podișor, prin care gazele naturale produse în Marea Neagră vor fi livrate în Europa de Vest, va fi operațional până la 1 iulie 2025.
Un funcționar consular detașat de ministerul de Externe de la Chișinău se află la punctul de trecere Rafah, unde va întâmpina cetățenii evacuați și le va acorda asistența necesară.
Administrația pro-rusă a Găgăuziei a negociat un un tarif la gaz de 10-20 de ori mai mic decât cel plătit de restul populației Moldovei, scrie presa rusă care preia și amplifică o dezinformare de campanie.
Colaborarea în domeniu între cele două state este la un nivel foarte bun, potrivit ANRE.
La nivel republican, partidul prezidenţial pro-occidental Acţiune şi Solidaritate e primul în majoritatea consiliilor raionale.
Cum Moldova a fost un loc de joacă al imperiilor de-a lungul secolelor trecute, ca mai tot teritoriul României de altfel, pe acolo au rămas și urme ale jocurilor respective. Una dintre ele sunt găgăuzii, care au apărut cumva fix la punctul de contact dintre imperii, în mijlocul luptelor între ruși și turci.
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova arată un declin al pro-europenilor, după o campanie marcată de ingerințe ale Moscovei și dezinformări și scandaluri generate de filo-ruși.
Sunt în joc 898 de funcții de primari și 11.058 de consilieri, din raioane, municipii, oraşe, comune şi sate.
NATO și americanii pregătesc ocuparea Moldovei, un scenariu posibil fiind prin anexarea la România, afirmă un deputat din legislativul separatist de la Tiraspol. Este un scenariu relativ nou după cele promovate până acum despre intenția Chișinăului de a adera la NATO sau despre împingerea Republicii Moldova în războiul din Ucraina.
După aproape 100 de ani, una dintre cele mai mari ficțiuni lingvistice, limba moldovenească, va înceta să mai existe ca limbă oficială în Ucraina.
Autoritățile de la Chișinău spun că sunt surse de dezinformare care pot provoca tensiuni sociale.