Măsurile se înscriu în politica mai largă de sancţionare a activităţilor destabilizatoare sponsorizate de Rusia la nivel global
Moțiunea a fost introdusă de 26 de parlamentari comunisto-socialiși, dar a fost votată doar de 18
R. Moldova intră de luni în stare de urgenţă energetică, pentru 60 de zile.
Decizia permite guvernului să reacţioneze rapid şi să limiteze exporturile de energie.
Decizia survine în contextul în care gigantul energetic rusesc Gazprom ar putea sista livrarea de gaze în Transnistria.
În primele ore au votat de două ori mai mulţi alegători decât la primul tur.
Ministrul de externe Lavrov spune că mesajele Moscovei trebuie luate în serios
Ministrul de resort, Victor Parlicov, e acuzat că ar fi permis apariţia unei crize.
Serviciul rus de spionaj spune că UE pregătește de război infrastructura Republicii Moldova și a României și că Bruxellesu intervine în afacerile interne ale Moldovei, iar consecințele sunt catastrofale.
Partidele pro-europene de dreapta din România au fost votate masiv în Moldova, în timp ce diaspora i-a preferat pe suveraniști. Experții cred că suveraniștii au fost respinși pentru că sunt ostili Ucrainei.
Alegerile parlamentare din România au fost urmărite cu atenție și în Republica Moldova, care s-a plasat pe locul cinci după numărul de cetățeni români care au votat la scrutinul din 1 decembrie – peste 81 de mii de alegători. Spre desosebire de statele din Vestul Europei, unde diaspora a votat masiv partidele suveraniste, în Republica Moldova a fost preferat USR, urmat de PNL.
Soros i-a cerut Maiei Sandu să o susțină pe Elena Lasconi, afirmă un fost premier pro-rus de la Chișinău după ce candidata USR a obținut majoritatea voturilor la secțiile din Republica Moldova.
Liderul formațiunii și președinte al Parlamentului de la Chișinău Igor Grosu a anunțat că formațiunea sa va face campanie pentru candidata USR.
Șeful naționalist al AUR, George Simion, promotor al reunificării celor două state românești, a strâns sub 4 procente.
Avea 28 de ani și cetățenie dublă, Israel și Republica Moldova.
În vara anului 1975, satul Sinești, raionul Ungheni, a fost cutremurat de o veste neobișnuită. O duzină de milițieni cu câini au fost mobilizați într-o operațiune de reținere a unui bărbat, Simion Mărgărint, de 60 de ani, care s-a ascuns într-o groapă săpată în curtea consătencei lor, Elizaveta Vârtosu, scrie Veridica.md
Moldova vrea un zid la granița cu Ucraina, după modelul celui propus de Donald Trump între SUA și Mexic, potrivit unei „știri”, evident false, publicate pe mai multe site-uri din Rusia și Republica Moldova.
Comuna Vârfu Câmpului are în jur șapte mii de locuitori și vreo zece mii de ex-sovietici fictivi.
Un acord între cele două guverne va garanta schimbul de informații privind confirmarea valabilității și autenticității actelor.
La Interne, ministrul Adrian Efros va fi înlocuit de secretara sa de stat Daniela Misail-Nichitin.
La cererea Occidentului, Moldova este gata să înrăutățească și mai mult relațiile cu Rusia și să introducă vize pentru cetățenii ruși, potrivit unei narațiuni false lansate la Tiraspol.
Moldova nu are președinte legitim, va fi vândută și o să renunțe la neutralitate, potrivit unor narațiuni false rusești post-electorale. Propaganda a luat în vizor și Ucraina, acuzată de terorism nuclear.
Reprezentanții autorităților de la Chișinău nu au susținut rezoluția Federației Ruse privind combaterea glorificării nazismului, votată în cadrul reuniunii celui de-al treilea Comitet al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, ceea ce ar însemna că Chișinăul este împotriva luptei contra glorificării acestui regim totalitar, potrivit unei narațiuni false demontate de Veridica.md.
Premierul îl acuză pe Ioan Chirteș că a atras SRI în campania electorală, „lucru total nepermis într-un stat democratic”.
Liderul AUR ar fi fost înregistrat de serviciile secrete ucrainene.
Partida pro-rusă a lansat campania pentru alegerile legislative care vor avea loc în 2025 în Republica Moldova cu dezinformări că Maia Sandu nu ar fi un președinte legitim. Miza: parcursul european al țării.
Partida pro-rusă a lansat campania pentru alegerile legislative care vor avea loc în 2025 în Republica Moldova cu dezinformări că Maia Sandu nu ar fi un președinte legitim. Miza: parcursul european al țării.
Andrei Spinu a condus campania de realegere a preşedintelui pro-european Maia Sandu şi a negociat contractele cu Gazprom.
Ea susține că fenomenul a luat amploare la recentele alegeri prezidențiale și la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.
Chișinăul afirmă că dispune de informații clare care arată că dronele sunt lansate de Rusia.