Veniturile acestora, deja afectate de sancțiunile economice occidentale și de devalorizarea monedei naționale, rubla, sunt acum măcinate de reinflamarea inflației.
Gestionat de acesta, sistemul de sănătate al Capitalei României e zguduit de scandaluri de corupție.
„Iarna va fi cu siguranță grea, cu siguranță nu va fi mai ușoară decât cea anterioară”, dar „știm ce pregătește inamicul și ce provocări ne așteaptă”.
Un proiect comun româno-bulgar pentru un al doilea pod rutier şi feroviar între Ruse şi Giurgiu a fost prezentat Comisiei Europene.
Volodimir Zelenski face apel la sprijin continuu pentru țara sa în războiul cu Rusia.
Au aplicat „strategia hibridă a Rusiei, care vizează influențarea proceselor socio-politice din Bulgaria în favoarea intereselor” Kremlinului.
Din cauza deficitului de carburanți necesari utilajelor agricole, fermierii din mai multe regiuni rusești nu au reușit să-și recolteze cerealele.
Ei ar fi lucrat pentru ruși între august 2020 și februarie 2023.
Miniștrii de resort ar fi „convenit să găsească o soluție care să țină cont de interesele ambelor țări”.
Șase soldați ruși din așa-zisa forță de pacificare au murit în regiune.
Ea susține că, deși republica nu se confruntă cu o amenințare de ordin militar, la fel ca Ucraina vecină, în fiecare zi e ținta atacurilor hibride rusești.
Tranzitul și exportul produselor agricole ucrainene prin România vor fi condiționate de un sistem de autorizare, agreat de ambele state.
Legăturile puternice dintre cele două ţări sunt afectate de o dispută legată de importurile de cereale.
Legăturile dintre cele două țări au devenit și mai strânse după invazia rusă din Ucraina.
Un acord de încetare a focului a intrat în vigoare în enclava azeră separatistă.
El susţine că „populația civilă și infrastructura nu sunt vizate, doar ținte militare legitime sunt distruse”.
Președintele Klaus Iohannis a spus de la tribuna ONU că războiul a arătat importanța strategică a regiunii Mării Negre care trebuie protejată.
Cele două țări vor să-și reconfirme buna-înțelegere după tumultul creat de Brexit și de migrația ilegală.
Președintele ucrainean a cerut țărilor ONU să oprească agresiune rusă din țara sa.
Garda de Coastă românească a intrat în alertă, după ce a primit un mesaj de ajutor din largul Mării Negre, prin care o navă comercială anunţa că la bordul său a avut loc o explozie.
Miniştrii energiei din România şi Canada au anunțat că guvernul de la Ottawa ar putea susține cu până la 3 miliarde de dolari finanțarea noilor reactoare pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă.
În discursul susţinut la summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, din cadrul Adunării Generale a ONU, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România a făcut progrese semnificative în privinţa protecției mediului și limitării schimbărilor climatice.
Miniștrii de Externe Serghei Lavrov și Wang Yi ar fi detectat la americani „acțiuni (…) de natură antirusă și antichineză”.
Autoritățile de la Baku îi acuză pe separatiștii armeni că au comis acest act de „terorism”.
Intensificarea cooperării energetice a fost printre temele principale.
Liderul de la Casa Albă avertizează că este în joc independența fiecărei națiuni în parte.
Statele Unite au cerut eforturi suplimentare pentru înarmarea Kievului în plină contraofensivă împotriva forțelor ruse.
Fermierii au decis să suspende orice demers privind organizarea unor proteste, declarând că au primit asigurări din partea autorităţilor că cerealele ucrainene nu vor mai ajunge în România, decât în anumite condiţii.
Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile Bucureștiului în ceea ce privește reglementarea exportului de cereale și oleaginoase ucrainene pe teritoriul României.
Marcel Ciolacu a refuzat cererea OMV de clarificare a legii offshore, a cerut retragerea plângerii de la Paris și le-a cerut șefilor companiei să-și folosească diplomația economică pe lângă cancelarul Nehammer pentru Schengen.
Războiul din Ucraina şi dezvoltarea durabilă domină agenda Adunării Generale ONU din acest an.