A absolvit jurnalismul la Iași, iar în facultate a avut un internship la Proiectul Media „Cu Sens” și o bursă la Rise Project. Acum combină presa cu un master în studii culturale la București. Fiind din Republica Moldova, e mereu atentă și la ce se întâmplă peste Prut.
Influenceri români ca impresara Ana Maria Prodan continuă să îl promoveze pe Călin Georgescu. Ca și favoritul lor, influencerii amplifică o serie de narațiuni rusești, majoritatea adaptate la România, dar și tot soiul de bazaconii pseudo-științifice sau conspiraționiste.
Între„revoluția pixului” Dianei Șoșoacă, „giro giro girofaru” lui George Simion și #CălinGeorgescu, suveraniștii au dominat TikTokul, pe care și-au făcut campanie inclusiv în ziua alegerilor. Împreună, suveraniștii au obținut aproape 40% din sufragii.
Nicolae Ceaușescu, Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au zeci de mii fani pe TikTok, iar clipurile cu ei reprezintă doar o fracțiune din cele care promovează un discurs extremist și narațiuni false.
Am tot citit despre TikTok, despre ce date culege de la utilizatori, despre falsurile și propaganda partidelor extremiste care circulă intens sau de populismul împărțit de unii politicienii în stânga și-n dreapta. Știam și despre live-urile cu oameni care silabisesc cuvinte în continuu, despre cei treziți experți peste noapte sau despre vizualizările și comentariile care curg mii și depășesc engagement-ul pe care ți-l poate oferi oricare altă rețea de socializare. Nu mi-am închipuit, însă, că un astfel de conținut literalmente vine peste tine imediat ce intri în rețea.