De data aceasta într-un interviu pentru un proiect cu titlul sugestiv "Fără termen de valabilitate. Un front fără o linie de front"
Recent, Rusia a intensificat în mod intenționat difuzarea de rapoarte false care compară Uniunea Europeană cu Germania nazistă. Declarațiile constante conform cărora Europa urmărește o politică agresivă împotriva Moscovei și încearcă să declanșeze un conflict militar pe continent (ca în cel de-al Doilea Război Mondial) pot indica faptul că Rusia planifică o nouă rundă de escaladare și trebuie să își pregătească populația pentru o nouă mobilizare - atât la propriu, cât și la figurat.
Este evident că propaganda rusă va încerca să vândă Statelor Unite aceleași brașoave pe care le servește publicului intern: noi suntem pentru pace, „ucronaziștii” sunt cei care subminează toate inițiativele de pace ale Washingtonului.
Președintele rus Vladimir Putin, în discursul său de la congresul Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia din 18 martie, a decis să facă o glumă despre țările G7. Se pare că pe harta economică a lumii Rusia este cea care nu prea arată a mare putere, iar Putin a râs de el însuși, în niciun caz de țările G7.
Ľuboš Blaha, consilier al prim-ministrului slovac Robert Fico și, de asemenea, eurodeputat, a efectuat o vizită la Moscova, în timpul căreia a acordat un amplu interviu agenției TASS.
Serviciul de Informații Externe al Rusiei îndeplinește nu numai funcțiile sale directe, ci acționează din ce în ce mai frecvent ca un difuzor de propagandă care diseminează informații „din interior”.
Se poate observa continuarea represiunii împotriva persoanelor suspectate de diseminarea de informații care diferă de ideologia oficială a regimului Lukașenko.
Vorbind despre negocierile privind încetarea războiului ruso-ucrainean, Lavrov a prezentat public o serie întreagă de condiții, printre care se numără și unele absolut fără legătură cu sferele securității și economiei.
Nu cu mult timp în urmă v-am povestit despre regretul reținut al propagandei ruse pentru închiderea „Casei Ruse” din Baku. Iar acum vom arăta cu ce se ocupă în mod deschis aceste „Case Ruse”, fără a mai lua în considerare de ce au fost acuzate în Azerbaidjan (spionaj).
Pe fondul discuțiilor despre o posibilă "mare înțelegere" între Occident și Rusia, în topul propagandei Kremlinului a ieșit în față brusc narațiunea despre întoarcerea mărcilor vestimentare occidentale pe piața rusă.
Logica aici este simplă: sancțiunile europene împotriva Rusiei funcționează. Devine din ce în ce mai dificil să le ocolești, iar impactul lor asupra economiei ruse devine din ce în ce mai semnificativ. De aceea și vocea propagandei ruse în această chestiune devine din ce în ce mai puternică.
Dezinformarea folosește o varietate de tactici de manipulare. Poveștile de dezinformare pot fi create cu ușurință prin combinarea subiectelor provocatoare.
Raportează