Pentru inițierea procedurii erau suficiente 155 de semnături.
E tot mai probabil ca ei să guverneze împreună.
Cea mai gravă criză politică din ultimii ani în Georgia continuă în 2025, după un an marcat de proteste în masă, acuzații de fraudă electorală și deturnarea țării de pe calea integrării europene de către partidul de guvernământ, Visul Georgian.
Narațiunile false au vizat referendumul pentru integrare europeană și, totodată, au încercat să inducă frica de război sau de o așa-zisă „agendă” LGBT și să accentueze diviziunile din cadrul societății.
Pe măsură ce Polonia se apropie de un punct critic în evoluția sa democratică, discuțiile privind rolului președintelui scot în evidență nevoia unor schimbări sistemice cu scopul de a proteja viitorul politic al țării.
El se va confrunta, peste două săptămâni, cu candidatul conservatorilor aflaţi la guvernare, Dragan Primorac, votat de 19,35% dintre alegători.
Protestatarii îl acuză că este o marionetă a miliardarului Bidzina Ivanișvili.
„Aspirația noastră este (Republica) Moldova în Uniunea Europeană, în pace și în bunăstare” – a declarat ea.
Urmează constituirea grupurilor parlamentare.
Cu complicitatea NATO, Klaus Iohannis a instaurat dictatura şi va declanşa un război pe teritoriul României, potrivit deputatului suveranist Daniel Ghiţă.
Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.
Un fals cont atribuit lui Julian Assange își exprimă admirația pentru Călin Georgescu. Falsul nu l-a tulburat extremistul român, care s-a apucat în schimb să demonteze falsuri inventate.
Mihail Kavelașvili a jucat și la celebrul club englez Manchester City.
Pe străzile orașelor din Georgia se dă o luptă între oameni și guvernarea Visului Georgian. Miza: traiectoria europeană a Georgiei versus revenirea în orbita Rusiei.
BEC a respins cererile de anulare a alegerilor parlamentare pe motiv de tardivitate.
Presa rusă pro-Kremlin comentează decizia Curții Constituționale de anulare a alegerilor în termeni similari celor folosiți de reprezentanții partidelor suveraniste din România.
Decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale a atras atenția presei internaționale, care notează că România se află într-o situație fără precedent în urma atacurilor hibride ale Rusiei.
Luna aceasta, urma să-i expire al doilea și ultimul mandat prezidențial de cinci ani la care-i dădea dreptul Constituția.
Elena Lasconi (USR): „Statul român a călcat în picioare democraţia”. George Simion (AUR): „Lovitură de stat în plină desfăşurare”. Marcel Ciolacu (PSD): „Singura soluţie corectă”.
Decizia CCR, luată în timp ce votarea e în plină desfășurare în secțiile din străinătate. Procesul va fi întrerupt odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial.
Narațiuni identice sau similare cu cele ale propagandei rusești au fost promovate și în România în actuala campanie electorală. Ele nu au apărut doar în discursul extremei drepte, care și le-a asumat de mai mulți ani, ci şi în cele ale unor politicieni care, oficial, susțin apartenența României la structurile euro-atlantice.
Decizia Comisiei are la bază informațiile declasificate de autoritățile române despre ingerințele Rusiei
Serviciul rus de spionaj spune că UE pregătește de război infrastructura Republicii Moldova și a României și că Bruxellesu intervine în afacerile interne ale Moldovei, iar consecințele sunt catastrofale.
Documente declasificate de SRI, SIE, STS și ministerul de Interne arată că Georgescu este susținut de un actor statal. Acesta nu e numit, dar acțiunile sale sunt similare cu operațiuni lansate anterior de Rusia.
În România nu există niciun partid anti-UE și anti-NATO și nici de extremă dreaptă, susţine Ion Cristoiu, cunoscut promotor al narațiunilor de sorginte rusească.
Documente declasificate de SRI, SIE, STS și ministerul de Interne arată că Georgescu este susținut de un actor statal. Acesta nu e numit, dar acțiunile sale sunt similare cu operațiuni lansate anterior de Rusia.
Partidele pro-europene de dreapta din România au fost votate masiv în Moldova, în timp ce diaspora i-a preferat pe suveraniști. Experții cred că suveraniștii au fost respinși pentru că sunt ostili Ucrainei.