Președintele rus Vladimir Putin a avut o convorbire telefonică „substanțială” cu președintele francez Emmanuel Macron pe tema conflictului Iran-Israel și a Ucrainei, a anunțat Kremlinul marți, aceasta fiind prima conversație de acest gen între cei doi lideri din septembrie 2022.
Teheranul acuză AIEA că ar fi la originea atacurilor israeliene asupra instalațiilor sale nucleare
Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.
Ținte militare iraniene și rețeaua electrică israeliană au fost vizate de atacuri
Americanii mobilizează forțe masive în Orient, ceea ce sugerează că regimul de la Teheran a ajuns în punctul în care fie renunță la programul nuclear, fie își riscă propria supraviețuire.
Americanii mobilizează forțe masive în Orient, ceea ce sugerează că regimul de la Teheran a ajuns în punctul în care fie renunță la programul nuclear, fie își riscă propria supraviețuire.
În prezent, doar 56 de procente dintre români cred că Rusia ar trebui să se retragă complet din Ucraina, faţă de 64% în 2023.
Liderii G7 vor căuta soluții la problemele mondiale fără, însă, a-l enerva pe Donald Trump.
Pe hârtie, în plin război cu Ucraina și în ciuda unui val de sancțiuni occidentale fără precedent, PIB-ul Rusiei este în creștere, la fel și salariile medii, iar indicatorii macroeconomici, cel puțin cei care încă mai sunt publicați, sugerează un sistem nu neapărat prosper, dar rezistent. Aceste aparențe sunt însă înșelătoare. Pentru a înțelege situația reală a economiei Rusiei în vreme de război, trebuie să privim dincolo de statisticile naționale și să ne concentrăm pe ceea ce cifrele federale ascund: fracturi regionale și sectoriale profunde în întreaga țară.
Însă, spune preşedintele Macron, ţara sa nu va sprijini nici o operațiune ofensivă.
Distrugerea programului nuclear iranian – dacă va fi finalizată – rezolvă o problemă existențială pentru Israel și îl ajută pe Benjamin Netanyahu să abată atenția de la Gaza, dar și de la problemele sale interne.
Autoritățile au declanșat și o alarmă prin sistemul RO-ALERT, pentru avertizarea populației din județul Tulcea.
Între semnatarii declarației se află președintele României, Nicușor Dan.
Rezultatul sondajului INSCOP vine după un an de propagandă intensă şi campanii virale de dezinformare pe rețelele sociale.
Narațiunea face parte dintr-o amplă campanie de dezinformare ce anunță, în mod fals, intrarea României în război.
Președintele american continuă războiul declarațiilor cu cel mai fidel aliat de până acum
La fel ca legionarii și comuniștii, suveraniștii au inventat „dușmani ai poporului și ai țării”, demonizați prin propagandă vizuală. Printre ținte – UE, Ucraina, Soros, CCR, LGBTQ+, Nicușor Dan și Mugur Isărescu.
Președintele Donald Trump a amenințat că va rezilia contractele guvernamentale cu companiile miliardarului Elon Musk
Aproape 30 de oameni au fost uciși în a treia zi de atacuri la rând
În ciuda celor trei ani de lupte aprige în Ucraina și a sancțiunilor occidentale fără precedent, economia Rusiei continuă să funcționeze și pare stabilă, deoarece statul a investit bani în sectoare cheie pentru a sprijini efortul de război. Cu toate acestea, ar fi o exagerare să vorbim despre o „economie de război”. Ceea ce Rusia a creat până acum nu este echivalentul economiei de comandă de tip sovietic, (unde aproape toate sectoarele erau subordonate nevoilor militare), ci mai degrabă un model hibrid care vizează conservarea dinamicii pieței, a proprietății private și a averii elitelor, menținând în același timp războiul la o intensitate gestionabilă. Odată înțeles acest aspect, vom avea o viziune mai clară și mai pragmatică privind acțiunile viitoare ale Kremlinului în mod realist, fără iluzii și presupuneri dramatice.
Momentan, nu există informații privind un posibil impact pe teritoriul României al unor resturi din dronele folosite în atac.
Ţara noastră susţine şi adoptarea celui de-al 17-lea pachet de măsuri restrictive la adresa Rusiei.
În curând, palestinienii ar putea fi nevoiți să aleagă între viața în așa-zise „tabere umanitare” din care ar lipsi tocmai organizațiile umanitare și exilul voluntar în afara Gazei.
Atacarea unui convoi palestinian de salvatori de către armata israeliană a dus la o serie de dezinformări și narațiuni false. O altă narațiune falsă a săptămânii spune că CIA ar fi știut că Adolf Hitler a scăpat, de fapt, din Germania și a fugit în America de Sud.
Fiul cel mic al Regelui Charles s-a întâlnit cu soldații răniți în cadrul acțiunilor sale caritabile care îi vizează pe veteranii răniți.
Prin arestarea guvernatorului Găgăuziei, guvernarea de la Chișină vrea să provoace revolte sociale pentru a justifica o intervenție militară din partea României, potrivit unei narațiuni false lansate în regiune.
O relație bună cu Rusia ar ajuta SUA să izoleze China. Decizia lui Putin de a continua războiul din Ucraina ar putea însă convinge Washingtonul că europenii rămân cei mai importanți parteneri.
Războaiele mondiale au transformat SUA într-o „putere europeană”. Dorința de izolare față de Europa, alimentată și de suspiciuni și frustrări, a fost însă mereu prezentă printre americani.
Ponderea cheltuielilor militare în PIB-ul statelor membre UE urmează să crească, readucând Europa într-o eră în care securitatea este garantată nu de investiții în educație sau economie verde, ci de numărul de tancuri, avioane și soldați.