După două decenii de apartenență la UE și NATO, Statele Baltice nu și-au conectat încă pe deplin infrastructura la cea din țările partenere. Infrastructura feroviară rămâne îndeosebi o provocare.
Ministerul Energiei a publicat o versiune actualizată a Planului Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice.
Ministrul energiei a convocat Comandamentul Energetic.
Rusia atacă doar acele instalații energetice ucrainene care alimentează obiectivele militare, potrivit unei narațiuni false promovate de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
În aceste condiții, importul de energie a crescut cu aproape 5 procente.
Guvernul elen va trimite o scrisoare Comisiei Europene pe această temă în această săptămână.
Ministrul Energiei spune că accesul la energie se va face fără întreruperi, indiferent de condiţiile meteorologice sau de volumul de consum.
Proiectul va contribui la consolidarea securităţii energetice naţionale şi regionale şi valorificarea potenţialului energiei regenerabile.
China caută să își realizeze ambițiile economice și geostrategice prin controlul pieței mineralelor critice și sporirea producției de energie.
Ţara noastră şi-a îndeplinit ţinta europeană de umplere a rezervoarelor de gaze naturale cu peste două luni înainte de termen.
Aceasta va proteja companiile din sectorul energetic şi consumatorii.
Situația energetică a țărilor din estul Europei ar putea deveni critică după decuplarea treptată de la importurile de gaze, petrol și cărbune din Federația Rusă. Statele Unite au devenit actorul principal în furnizarea de soluții, cele mai recente acorduri fiind încheiate cu România și Bulgaria.
În total, Ministerul Energiei a semnat 25 de contracte de finanțare.
Aceasta se deconectase automat de la sistem, la sfârșitul săptămânii trecute.
Decuplarea de la sistemul electro-energetic rusesc reprezintă un avantaj geostrategic, dar câteva state membre UE încă mai depind de gazele rusești.
Milioane de ucraineni sunt nevoiți să se adapteze valulului de căldură record, agravat de întreruperile regulate de curent, provocate de...
Europa rămâne vulnerabilă din punct de vedere energetic, dar face eforturi pentru a elimina dependența de Rusia. România, incapabilă să profite de avantajele sale.
În aceeaşi perioadă, importurile de cărbune s-au diminuat cu circa 32%.
România ar putea fi o putere energetică în UE. Politizarea, corupția și acțiunile hibride ale Rusiei au vulnerabilizat însă industria energetică românească.
În ce priveşte energia electrică, trebuie dezvoltate scheme noi, pentru consumatorii vulnerabili.
Producţia mondială de energie din surse regenerabile a depăşit pentru prima oară pragul de 30% din total, potrivit datelor de...
Procurorii DNA vizează infracţiuni de corupţie şi de fals, comise în perioada iulie 2022 - ianuarie 2024.
Astăzi, din țara noastră, a plecat spre Ucraina o cantitate de electricitate de 330 de MW.
Legea fusese adoptată de Guvern în decembrie 2023 și de Senat, prima cameră sesizată, în data de 4 martie 2024.
Companie românească de energie, Monsson a anunțat că a pus în funcțiune cea mai mare unitate de stocare a energiei...
În proiect, măsura este propusă a se lua etapizat, prin introducerea unei perioade de tranziție de un an, începând de la data de 1 aprilie 2025 până la 31 martie 2026.
Noua linie electrică aeriană dintre cele două ţări va interconecta municipiul Suceava și municipiul Bălţi.
Asistența specialiștilor români va fi furnizată în industria energetică şi cea a transporturilor.
Proiectul legislativ face parte din categoria legilor organice.
Kievul a reluat exporturile de electricitate în țările vecine, profitând de vremea caldă care a redus consumul intern.
Liderul autoritar al Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a fost reales președinte după victoria în războiul din Nagorno-Karabakh și își poate transforma țara într-un nod energetic și comercial între Asia și Europa.
Decizii recente arată că partenerii Ungariei din UE și NATO s-au săturat de boicotarea politicilor comune, derapajele anti-democratice și jocul favorabil Rusiei făcut de Budapesta. Deși susține că Rusia e o alternativă viabilă la Occident, Vladimir Putin nu prea are cum să-l ajute pe prietenul său, Viktor Orban.