Vestul Europei s-a confruntat cu cea mai călduroasă lună iunie din istoria înregistrărilor
Legea UE va cere operatorilor să arate dovezi că nu au obţinut produsele ca urmare a defrișărilor.
Europa este continentul cu cel mai rapid ritm de încălzire iar valurile de căldură sunt tot mai intense și mai extinse
UE îi împiedică pe europeni (da, și pe români!) să folosească cum vor apa, americanii i-au lăsat pe iranieni fără program nuclear, iar nivelul mărilor nu crește, pentru că nu există schimbări climatice.
Departamentul Energiei va fi condus de un patron din industria de petrol şi gaze
Măsuri draconice de securitate au fost luate înaintea reuniunii din Brazilia.
Dioxidul de carbon din atmosfera Pământului nu are nici un impact asupra schimbărilor climatice, afirmă un cunoscut site conspiraţionist.
Elitele globaliste doresc oprirea producţiei alimentare pentru a ucide populaţia planetei prin înfometare, potrivit unei publicaţii conspiraţioniste.
Ea a fost marcată de recorduri de temperatură, dar şi de fenoneme meteo extreme de mare intensitate.
Grecia a cerut unor companii să nu-și lase angajații să îndeplinească sarcini grele în aer liber în această săptămână, când...
12 țări din Uniunea Europeană urmează să-și rateze obiectivele obligatorii de reducere a gazelor cu efect de seră până în...
Mai mult de jumătate din populația țării obişnuiește să returneze ambalajele reciclabile la centrele de colectare.
Pe lângă suferinţa umană, invazia a avut efecte devastatoare asupra climei şi mediului, cu consecinţe de amploare în toată regiunea.
Vremea din Europa în luna iulie este împărțită în două. În nordul continentului, temperaturile au fost cu mult sub medie,...
Vremea mult mai caldă decât media revine în jumătatea de est și de sud a Europei, până la jumătatea acestei...
Oamenii care înfruntă la Belgrad temperaturile dogoritoare încearcă să se răcorească în lacul Ada Ciganlija, fântâni și cafenele, în timp...
Primul val de căldură ajunge în Italia, iar în zonele de centru şi de sud temperaturile din următoarele câteva zile...
Furtuna de aseară din București a afectat 127 de străzi, 229 de locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 97 de autoturisme....
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Elveția pentru măsurile insuficiente de combatere a schimbărilor climatice. Instanța a dat câștig...
Principala cauză o reprezintă deșertificarea din sudul țării, datorată schimbărilor climatice.
Mașinile electrice poluează mai mult decât cele clasice, anunță o parte a presei române, citând un studiu ce compară emisiile motorului cu ale cauciucurilor.
Mașinile europene mai vechi de 15 ani nu vor mai fi reparate, potrivit unei narațiuni false preluate și de mai multe publicații românești.
Parlamentul European a aprobat o lege emblematică pentru restabilirea naturii, care salvează o parte din planurile UE de a proteja...
Planul Comisiei von der Leyen de trecerea a țărilor UE la o economie „verde” se confruntă cu rezistența agricultorilor și scepticismul unor politicieni aflați în campanie electorală.
Oamenii de ştiinţă spun că nu este încă târziu pentru măsuri de combatere a schimbărilor climatice.
Libertatea de mişcare a europenilor va fi limitată în numele luptei cu schimbările climatice, susţine un parlamentar al partidului de extremă dreapta AUR.
Fenomene meteo extreme și dezinformarea sunt considerate de experți printre cele mai mari riscuri cu care se confruntă omenirea pe termen mediu și scurt. Există îngrijorări și cu privire la riscul polarizării societăților și securitatea cibernetică, potrivit unui raport privind riscurile globale realizat de Forumul Economic Mondial de la Davos.
2023 a arătat cât de serioasă e problema schimbărilor climatice. Deși s-au făcut eforturi pentru trecerea la energii verzi și reducerea emisiilor, criza e departe de a fi rezolvată.
Temperatura medie a anului trecut a fost de 12,5 grade, cu o abatere termică de 2,3 grade față de normalul perioadei 1981 - 2010.