Au aplicat „strategia hibridă a Rusiei, care vizează influențarea proceselor socio-politice din Bulgaria în favoarea intereselor” Kremlinului.
Prelungirea războiului din Ucraina îi face tot mai vocali pe occidentalii dispuși să lucreze cu Rusia. Aceasta rezistă economic în pofida sancțiunilor, dar se confruntă cu numeroase alte probleme.
Ucraina și NATO se acuză reciproc pentru eșecul contraofensivei ucrainene, iar instrucția oferită de NATO e ineficientă, potrivit propagandei pro-Kremlin.
Rusia a bombardat Krivoi Rog pentru a-i lichida pe specialiștii NATO din Ucraina, afirmă propaganda care susține că atacurile cu rachete asupra civililor nu sunt o crimă de război.
„Vor fi discutate ultimele evoluții ce țin de securitatea regională” - declară purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă.
Cotat drept cel mai docil aliat al Rusiei, Belarusul este acuzat de câțiva ani că încurajează migrația ilegală către Uniunea Europeană, pentru a crea tensiuni în Polonia și în statele baltice.
Media internaționale scriu că este demonstrație de forță a aliaților, pe fondul războiului dezlănțuit de ruși în Ucraina.
Exerciţiul militar multinaţional combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident-2023” se va desfăşura în perioada 10-22 septembrie în Republica Moldova, cu participarea a circa 500 de militari români, moldoveni şi americani.
Aliaţii NATO şi-au exprimat „solidaritatea puternică” cu România, după ce ţara noastră i-a informat despre un incident în care părţi dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul românesc.
Aeronavele din dotarea armatei olandeze vor fi folosite la centrul regional de antrenament pentru piloții de F-16 de la Fetești.
Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a precizat că, „până la finalizarea procedurilor (…), armata americană ne va furniza elicoptere din resurse proprii”.
România este împinsă în războiul din Ucraina de trupele străine aflate în ţară, conform unei dezinformări promovate de o organizaţie aparent pacifistă.
Autoritățile de la Minsk au calificat decizia luată de vecinii lor drept „exagerată”.
„Prin aceste încălcări flagrante ale dreptului internațional, Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară și a navigației pe Marea Neagră” – afirmă șefa diplomației de la București, Luminița Odobescu.
Angajamentul a fost luat în timpul discursului ţinut de preşedinte la Constanţa, cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei Române.
El și-a acuzat partenerii de coaliție că blochează „munca pentru prosperitate și creștere economică”.
Aproximativ 250 de militari francezi şi luxemburghezi şi 65 de mijloace tehnice din Grupul de Luptă al NATO în România vor participa, timp de cinci zile, la exerciţiul DEPLOYEX în poligonul Babadag.
Consolidarea armatei poloneze este o amenințare la adresa Rusiei și are ca scop anexarea vestului Ucrainei, afirmă propaganda pro-Kremlin.
Ministerul Apărării a anunțat că a anulat licitația pentru construcția și achiziția a patru corvete militare, în valoare de peste 1 miliard de euro.
Letonia face obligatorie participarea la serviciul de apărare a statului (SAS), în cadrul unor eforturi mai ample de consolidare a securității sale.
„Faptul că statele baltice continuă să facă parte din sistemul electric BRELL, administrat de Rusia, constituie o amenințare la adresa securității (lor) energetice” – afirmă șefii guvernelor de la Riga, Tallinn și Vilnius.
Președintele lituanian, Gitanas Nauseda, spune că numărul celor ajunși în Belarus după rebeliunea eșuată de pe 24 iunie ar putea să fie mai mare de 4.000.
„Situația de astăzi este rezultatul războiului declanșat de Rusia în Ucraina” - a subliniat ministrul norvegian de Externe, Anniken Huitfeldt.
Ceremonia dedicată încheierii misiunii Forţelor Aeriene Italiene în România are loc la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.
Omul e septuagenar, vechi militant marxist-leninist, ostil Statelor Unite și protejat al regimului comunist cubanez.
Rusia anunțase o blocadă pe Marea Neagră, iar navele au fost supravegheate de avioanele NATO.
Dupa victoria în alegeri, președintele Erdoğan a anunțat că Turcia renunță la blocarea candidaturii Suediei la NATO. De ce a luat această decizie și ce a obținut în schimb?
Valoarea contractului este de 120,5 milioane de dolari și are drept scop creșterea capacității României de a face faţă ameninţărilor actuale.
Distrugerea cărții sfinte i-a înfuriat pe musulmani și i-a dat motiv Turciei să blocheze aderarea Suediei la NATO.
Dreptul Rusiei de a-și invada vecinii și obligația acestora de a rămâne neutri
„Relațiile Republicii Moldova cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO, reprezintă (o) decizie suverană și independentă.”