Gigantul rus pregătește vânzări de proprietăți și concedieri
Pe fondul crizei gazelor, Chișinăul i-a dat un ultimatum Transnistriei să permită răspândirea unor narațiuni pro-occidentale, pro-românești și anti-rusești, potrivit unei publicații pro-Kremlin.
Se va verifica de ce depozitele de gaze s-au golit atât de repede.
Gradul de umplere a depozitelor de gaze este de aproape 43%.
Chișinăul denunță războiul hibrid al Rusiei care a încetat livrările de gaz în plină iarnă.
Rusofobia UE a dus la oprirea livrărilor de gaze spre Transnitria și creșterea prețurilor la energie în dreapta Nistrului, afirmă propaganda rusă, care ignoră faptul că Gazpromul a ales să nu mai dea gaze.
În aceeași perioadă, producţia internă s-a majorat cu un procent.
Chișinăul a blocat livrările de gaz rusesc către Transnistria, o regiune cu o economie stabilă, pe care Kievul și Chișinăul încearcă să o sugrume, potrivit unui comentariu publicat de sitelul rusesc dzen.ru
Rusia nu va pune capăt războiului cu Ucraina și asaltului său hibrid asupra Moldovei decât dacă cele două țări vor capitula, rezultă din declarații făcute de oficiali și preluate de presa pro-Kremlin. Aceasta scrie și despre așa-zise atacuri teroriste organizate de Ucraina și ia, totodată, în vizor și România
Ucraina a întrerupt tranzitul gazului rusesc pe propriul teritoriu pentru a limita finanţarea efortului de război al Moscovei
NATO ar încerca, astfel, să distragă trupe ruse implicate în războiul din Ucraina, afirmă presa pro-Kremlin, care își manifestă îngrijorarea pentru locuitorii regiunii separatiste în timp ce Moscova i-a lăsat în frig și întuneric.
Regiunea separatistă se confruntă cu o criză umanitară de proporții generată de sistarea furnizării gazelor de către Rusia.
Autoritățile de la Chișinău au provocat criza gazului preconizată a începe în ianuarie, după ce Ucraina nu va mai permite tranzitarea gazului rusesc, potrivit publicației ruse ng.ru. De fapt, Rusia a refuzat să continue livrările de gaz în regiunea transnistreană prin altă conductă.
În aceeași perioadă, producţia internă s-a majorat cu 1,2 procente.
Gigantul rus invocă pretinsa datorie a Moldovagaz drept motiv pentru decizia anunțată.
Tranzitul de gaz rusesc prin Ucraina se apropie de sfârșit
Uniunea Europeană a uitat de Republica Moldova după alegeri și nu o mai sprijină în contextul crizei energetice cu care se confruntă, potrivit canalului de telegram Smugleanka.
R. Moldova intră de luni în stare de urgenţă energetică, pentru 60 de zile.
Decizia permite guvernului să reacţioneze rapid şi să limiteze exporturile de energie.
Departamentul Energiei va fi condus de un patron din industria de petrol şi gaze
UE spune că țările aprovizionate pe acea rută au acces la alte surse.
Situaţia României este mai bună decât cea de anul trecut şi peste media europeană.
România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a remedia deficienţele identificate de Comisie.
În aceeaşi perioadă, producţia internă de gaze naturale a crescut cu 1,3 procente.
Ministrul Energiei spune că accesul la energie se va face fără întreruperi, indiferent de condiţiile meteorologice sau de volumul de consum.
Mongolia ignoră că este sub jurisdicția CPI care a emis mandat de arestare pe numele lui Putin
Ţara noastră şi-a îndeplinit ţinta europeană de umplere a rezervoarelor de gaze naturale cu peste două luni înainte de termen.
În aceeași perioadă, producția internă s-a majorat cu 1,3 procente.
Cantitatea reprezintă peste 88% din capacitatea totală de stocare a țării noastre.
Justiţia germană a emis un mandat de arestare împotriva unui ucrainean, suspectat de implicare în sabotajul din septembrie 2022.
Situația energetică a țărilor din estul Europei ar putea deveni critică după decuplarea treptată de la importurile de gaze, petrol și cărbune din Federația Rusă. Statele Unite au devenit actorul principal în furnizarea de soluții, cele mai recente acorduri fiind încheiate cu România și Bulgaria.
Valoarea totală a investiției este estimată la aproape 87 de milioane euro.