Departamentul Energiei va fi condus de un patron din industria de petrol şi gaze
UE spune că țările aprovizionate pe acea rută au acces la alte surse.
Situaţia României este mai bună decât cea de anul trecut şi peste media europeană.
România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a remedia deficienţele identificate de Comisie.
În aceeaşi perioadă, producţia internă de gaze naturale a crescut cu 1,3 procente.
Ministrul Energiei spune că accesul la energie se va face fără întreruperi, indiferent de condiţiile meteorologice sau de volumul de consum.
Mongolia ignoră că este sub jurisdicția CPI care a emis mandat de arestare pe numele lui Putin
Ţara noastră şi-a îndeplinit ţinta europeană de umplere a rezervoarelor de gaze naturale cu peste două luni înainte de termen.
În aceeași perioadă, producția internă s-a majorat cu 1,3 procente.
Cantitatea reprezintă peste 88% din capacitatea totală de stocare a țării noastre.
Justiţia germană a emis un mandat de arestare împotriva unui ucrainean, suspectat de implicare în sabotajul din septembrie 2022.
Situația energetică a țărilor din estul Europei ar putea deveni critică după decuplarea treptată de la importurile de gaze, petrol și cărbune din Federația Rusă. Statele Unite au devenit actorul principal în furnizarea de soluții, cele mai recente acorduri fiind încheiate cu România și Bulgaria.
Valoarea totală a investiției este estimată la aproape 87 de milioane euro.
În primul trimestru al anului, România a produs 2,4 miliarde de metri cubi de gaze naturale.
Decuplarea de la sistemul electro-energetic rusesc reprezintă un avantaj geostrategic, dar câteva state membre UE încă mai depind de gazele rusești.
Europa rămâne vulnerabilă din punct de vedere energetic, dar face eforturi pentru a elimina dependența de Rusia. România, incapabilă să profite de avantajele sale.
Țările Uniunii Europene au convenit asupra celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în urma invaziei din Ucraina. Potrivit...
În aceeaşi perioadă, a crescut şi producţia internă de gaze naturale.
România ar putea fi o putere energetică în UE. Politizarea, corupția și acțiunile hibride ale Rusiei au vulnerabilizat însă industria energetică românească.
Producția autohtonă de gaze naturale s-a majorat cu 1,2%.
În ce priveşte energia electrică, trebuie dezvoltate scheme noi, pentru consumatorii vulnerabili.
România are printre cele mai mici prețuri la energie din Uniunea Europeană.
În același timp, producția autohtonă s-a majorat cu 2 procente.
Mașinile electrice poluează mai mult decât cele clasice, anunță o parte a presei române, citând un studiu ce compară emisiile motorului cu ale cauciucurilor.
Guvernul a alocat 500 de milioane de lei pentru compensarea costurilor plafonării pentru clienţii casnici.
Memorandumul prevede posibilitatea creșterii capacității de transport al gazelor naturale și extinderea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău prin construcția unei conducte de transport al gazelor – Centura Chișinăului, până la sfârșitul lui 2031.
Valoarea totală a celor două acorduri este de 465 de milioane de euro.
Sebastian Burduja a declarat că gradul de umplere a depozitelor de gaze naturale este de aproape 100%.
Gazoductul Tuzla-Podișor, prin care gazele naturale produse în Marea Neagră vor fi livrate în Europa de Vest, va fi operațional până la 1 iulie 2025.
Administrația pro-rusă a Găgăuziei a negociat un un tarif la gaz de 10-20 de ori mai mic decât cel plătit de restul populației Moldovei, scrie presa rusă care preia și amplifică o dezinformare de campanie.
Un proiect de ordonanță de urgență majorează redevențele pentru extracția de petrol şi gaze naturale, transportul petrolului și serviciile de înmagazinare subterană a gazului.
România este printre statele Uniunii Europene care au înregistrat cele mai mari scumpiri la energie în primul semestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022.