Acesta este un eufemism folosit în mod frecvent de responsabilii comuniști de la Beijing pentru a desemna acte de corupție.
CNSAS îl acuză pe Amititeloaie Alexandru că a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.
În vara anului 1975, satul Sinești, raionul Ungheni, a fost cutremurat de o veste neobișnuită. O duzină de milițieni cu câini au fost mobilizați într-o operațiune de reținere a unui bărbat, Simion Mărgărint, de 60 de ani, care s-a ascuns într-o groapă săpată în curtea consătencei lor, Elizaveta Vârtosu, scrie Veridica.md
Moscova şi Phenianul s-au apropiat considerabil de când trupele ruse au invadat ţara vecină.
„Ucraina vă va adăposti, vă va hrăni și vă va ține la caldură!”
Parteneriatul strategic dintre Moscova și Beijing s-a adâncit și mai mult de la declanșarea invaziei rusești în Ucraina, pe 24 februarie 2022.
Grafica sau satira militantă (politică) a reprezentat unul dintre principalele mijloace de înfierare a dușmanului ideologic în lumea comunistă.
Analiștii spun că paralizia politică e cel mai probabil scenariu.
Ultima lui apariție publică datează din august 2023.
Cu prilejul vizitei lui, Hanoiul și Moscova au semnat numeroase parteneriate, în domenii precum justiția, energia sau educația.
Dictatorul comunist de la Phenian, Kim Jong Un, și-a reiterat susținerea față de invadarea Ucrainei.
Cercetătorilor li s-a interzis accesul la arhive privind „execuțiile (pe criterii) etnice și deportările dispuse de organele extrajudiciare în anii 1930 și 1940”.
Bannere uriașe cu fața lui zâmbitoare au fost atârnate de stâlpii de iluminat din Phenian, alături de steaguri rusești.
Comitetul central al partidului a aprobat „numirea tovarășului To Lam, membru al Biroului Politic și ministru al Securității Publice, ca președinte”.
Cuba se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele trei decenii, marcată de penurie și inflație galopantă și accentuată de slăbiciunile structurale ale economiei sale.
Aceasta survine pe fondul unei campanii de epurări anticorupție, care a condus, în ultimele luni, la plecarea mai multor politicieni de top.
El îl va concura pe actualul șef al statului, socialistul autoritar Nicolas Maduro, un prieten devotat al Rusiei.
Liderul învingătorilor, Lee Jae-myung, a fost grav rănit, în urmă cu trei luni, într-un atac cu cuțitul.
Bruxellesul a lansat o investigație care vizează producătorii de turbine eoliene, subvenționați de regimul de la Beijing și suspectați că denaturează piața din Europa.
Monumentele comuniste din Bulgaria reprezintă un subiect de dezbateri aprinse. Planurile haotice pentru înlăturarea lor nu au fost urmate de o viziune pentru viitor.
Procentul este în creştere faţă de acum 10 ani.
Comuniștii și socialiștii susțin că, de mai bine de doi ani, Republica Moldova este condusă în regim de urgență, se confruntă cu o criză social-economică profundă și cu atacuri la adresa statului de drept.
Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că elevii de gimnaziu și liceu vor putea alege ca disciplină opțională „Istoria, robia și deportarea romilor”, iar liceenii vor studia o nouă disciplină obligatorie: „Istoria Comunismului”.
Asupra reprezentanței diplomatice au fost aruncate două cocktail-uri Molotov, care nu au provocat victime.
În regimul fondat de Vladimir Ilici Lenin, Dzerjinski (1877-1926) a fost unul dintre arhitecții terorii bolșevice, jalonată de arestări și execuții în masă.
Aceste arme ar urma să fie „folosite împotriva Ucrainei” - a afirmat ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield.
„Vă rog să ne ajutați, încercați să ne scoateți de aici cât mai curând posibil, pentru că ne este frică” - spune un tânăr de 19 ani, care a fost păcălit că va ajunge acolo ca zidar.
Comentatorii spun că, pe fondul tensiunilor dintre cele două superputeri, revizuirea recentă de către regimul comunist de la Beijing a legii anti-spioni îngrijorează multe companii americane care fac afaceri în China.
Tot în august 1940, partea de sud a Basarabiei, Bugeacul și nordul Bucovinei au fost alipite la R.S.S Ucraineană.
Omul e septuagenar, vechi militant marxist-leninist, ostil Statelor Unite și protejat al regimului comunist cubanez.
Calificată, frecvent, de media internaţionale drept cea mai ermetică dictatură din lume, Coreea de Nord a numit conflictul din Ucraina un „război prin interpuşi”, declanşat de Statele Unite, care vizează distrugerea Rusiei.