Presa pro-Kremlin crede că războiul din Ucraina e o luptă între anglo-saxoni și UE

Presa pro-Kremlin crede că războiul din Ucraina e o luptă între anglo-saxoni și UE
© EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL   |   Dmitri Medvedev, Moscova, Rusia, 17 Decembrie 2023.

Medvedev îi dorește Americii un nou război civil, iar politologii ruși spun că anglo-saxonii vor să îi falimenteze pe europeni prin războiul din Ucraina, scrie presa rusă de propagandă. Totodată, aceasta interpretează în stil propriu atacul iranian asupra Israelului și îi dă spații ample infractorului fugar din Moldova Ilan Șor.

Medvedev a numit rusofobă decizia SUA privind Ucraina, titrează RIA Novosti. Comentând decizia SUA de a acorda ajutor suplimentar Ucrainei, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, a numit această decizie rusofobă și și-a exprimat dorința ca în SUA să izbucnească un nou război civil, care să ducă la căderea „imperiului răului secolului XXI”. „Având în vedere decizia rusofobă adoptată, nu pot să nu doresc cu toată sinceritatea ca să fie cuprinse SUA cât mai rapid de un nou război civil… care va duce la prăbușirea infamă a ticălosului imperiu al răului al secolului XXI – Statele Unite ale Americii”, a scris el într-un comentariu pe canalul său de Telegram.

SUA îşi vor continua politica radicală faţă de Ucraina, scrie GAZETA. Preşedinta Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, a declarat într-un interviu pentru Agenţia de presă RIA NOVOSTI că Statele Unite nu au fost şi nu vor fi niciodată în favoarea negocierilor de pace în Ucraina. Valentina Matvienko a spus că Statele Unite vor continua o politică radicală faţă de Ucraina. „Americanii nu au fost, pe parcursul acestor doi ani, şi nu vor fi niciodată susţinători ai negocierilor de pace sau a unor acorduri de pace. Nu, ei vor continua această politică radicală”, a spus Matvienko. Ea a adăugat că nu se pot aloca bani pentru arme şi rachete cu rază lungă în timp ce se discută despre pace.

Anglo-saxonii susțin războiul din Ucraina ca să falimenteze UE

Conflictul din Ucraina – operațiune a SUA și a Marii Britanii de șubrezire a economiei UE. SUA și Marea Britanie încearcă să slăbească economia Uniunii Europene pe fundalul conflictului în Ucraina, a declarat pentru Izvestia politologul Marat Bașirov. Acesta a comentat astfel anunțul premierului Marii Britanii privind alocarea celui mai mare (până acum) pachet de ajutor pentru Ucraina, în timpul vizitei în Polonia, pe 23 aprilie. „Britania va acorda ajutorul în coordonare cu americanii. Ei au așteptat până când americanii vor vota noul pachet de ajutor. Suma pe care o va aloca Marea Britanie nu este mare. Aceasta nu va influența nivelul dotării tehnice a Forțelor Armate ale Ucrainei. Este o încercare de a forța UE să finanțeze acest conflict. Banii pe care i-au alocat americanii vor rămâne în America. Banii pe care îi alocă britanicii vor rămâne în Britania. Europa, însă, este împinsă să cumpere direct mijloace militare – muniții, tancuri, sisteme de apărare antiaeriană etc. Este o înțelegere între SUA și Britania. Acestea au convenit să slăbească economia UE. Întregul conflict din Ucraina este o operațiune pentru șubrezirea economică a UE”, a spus Bașirov.

SUA vor să vlăguiască Uniunea Europeană cu mâinile lui Zelenski. Washingtonul dorește să secătuiască economia Uniunii Europene cu mâinile președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, a comentat  pentru Izvestia politologul Igor Nikulin, expert militar, fost membru al comisiei ONU privind dezarmarea. „Zelenski va stoarce toată seva din Uniunea Europeană, atât cât va putea. Pentru aceasta a fost instalat de SUA. Principala misiune a acestei aventuri americane în Ucraina este epuizarea Uniunii Europene. Zelenski se descurcă destul de bine. Ucraina deja datorează peste 200 de miliarde de dolari, UE va procura pentru o sumă similară armament american, în schimbul a ceea ce deja a fost transmis Ucrainei. Nimic personal – doar business”, a spus expertul.

Pentru că n-au doborât toate rachetele trase de Iran, sistemele anti-aeriene occidentale sunt complet ineficiente

Atacul iranian cu rachete a arătat incapacitatea sistemului de apărare antiaeriană al Israelului și aliaților săi, spune principalul propagandist al Kremlinului Dmitrii Kiselev, în emisiunea sa „Vesti nedeli” de la Rossia 1. „Da, statul evreu se mândrește cu sistemul său de apărare antirachetă „Cupola de fier”, cu sistemele „Spider”, „Praștia lui David” și „Hetz”. Cu toate acestea Israelul și-a dat seama că în lupta pe care el însuși a inițiat-o, nu va arăta deloc bine și a chemat în ajutor „băieții mari”. Astfel a fost activată nu doar „Cupola de fier” și alte „Hetz-uri”, ci și toate posibilitățile SUA, ale Marii Britanii și ale Franței, sistemele din Orientul Apropiat, de pe corăbiile din Marea Roșie și Mediterană. A fost ridicată toată aviația din regiune. Britanicii au acționat din Cipru, francezii din Iordania. Toată această forța de apărare a fost penetrată cu ușurință. Sute de drone și de rachete de croazieră au suprasolicitat apărarea antiaeriană a aliaților, iar 9 rachete balistice lansate din Iran au căzut în Israel. Da, acestea nu au deteriorat nimic, însă Iranul a anunțat din timp că nu țintește niciun obiect concret. Misiunea a fost de a ridiculiza scutul aerian al Israelului, oricât s-ar lăuda cineva cu acesta. Misiunea a fost îndeplinită cu brio” […]

Infractorul-fugar Ilan Șor avertizează în presa rusă că Moldova riscă o catastrofă

Opoziţia din Republica Moldova s-a adunat la Moscova din cauza persecuţiei Guvernului de la Chișinău, a declarat Ilan Şor, citat de TASS. Liderii opoziţiei moldovene s-au reunit la un forum la Moscova din cauza persecuţiei Guvernului pro-european de la Chişinău, a declarat politicianul Ilan Şor. În cadrul reuniunii, acesta a anunțat formarea blocului politic de opoziţie „Victorie". „Am fi organizat cu bucurie evenimentul nostru la Chişinău, dar astăzi Republica Moldova este un stat capturat. Astăzi, orice opozant din Republica Moldova este deja un trădător de la bun început, orice eveniment politic se termină cu arestări, însoţite de percheziţii şi pedepse din partea regimului pro-european", a spus Şor. La forumul de la Moscova a fost anunţată crearea blocului politic "Victorie" în ajunul alegerilor prezidenţiale şi a referendumului privind aderarea la UE din toamna anului 2024 din Republica Moldova. Din cadrul blocului fac parte partidele Renaşterea, Şansă, Victorie şi Forţa de Alternativă pentru Salvarea Moldovei și deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova care au fost membri ai partidului Şor, declarat ilegal în Republica Moldova.

Republica Moldova nu are viitor în UE, scrie TASS, care îl citează pe Ilan Șor. Opozantul moldovean Ilan Şor crede că în UE republica se va confrunta cu depopularea şi creşterea infracționalității, iar businessul local nu va putea rezista concurenţei cu antreprenorii occidentali. „Ne aşteaptă soarta ţărilor baltice, de unde oamenii au plecat cu familiile lor în căutarea unei vieţi mai bune. Acesta va fi începutul sfârşitului poporului moldovenesc. Refugiaţii vor veni în turmă la noi, în Republica Moldova. Ţara va trebui să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de UE pentru a o accepta", a scris Şor pe canalul său de Telegram, după avizul pozitiv al Curții Constituţionale la iniţiativa de a organiza un referendum privind aderarea la UE. Printre alţi factori negativi, el a subliniat inevitabila, potrivit afirmaţiilor sale, creştere a preţurilor la resursele energetice, pierderea pieţelor din Rusia şi Republica Belarus. „Mulţi dintre fermierii noştri nu vor supravieţui acestei lovituri. Va veni sfârşitul pentru mediul de afaceri moldovenesc: 90% dintre antreprenorii moldoveni nu vor rezista concurenţei" - consideră politicianul. „UE este un bloc politic care poate cere Republicii Moldova să-şi schimbe statutul neutru şi să participe la conflictele internaţionale ...  Referendumul este o luptă pentru Moldova noastră, pentru viitorul moldovenilor în ţara lor natală. Trebuie să apărăm acest viitor", a îndemnat Şor.

Locuitorii Republicii Moldova sunt încurajaţi să se înregistreze ca români în timpul recensământului populaţiei. Opozantul moldovean Ilan Şor şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la activarea partidelor şi politicienilor pro-români, care încurajează cetăţenii Republicii Moldova să se declare români în chestionarele recensământului populaţiei lansat în republică. „În legătură cu recensământul populaţiei din ţara noastră, se aud tot mai tare apelurile de a abandona identitatea moldovenească. Ni se spune că trebuie să ne considerăm români, să vorbim limba română, să urmăm tradiţiile naţionale străine - aceasta este o încercare de a ne rescrie istoria şi de a ne schimba viziunea despre noi înşine",  a scris Şor pe canalul său de Telegram. Politicianul a îndemnat la patriotism. „Istoria noastră, tradiţiile şi limba noastră merită respect şi păstrare. Trebuie să spunem sincer şi deschis că suntem moldoveni", a spus acesta.

Alte opinii
Monopolul producției de combustibil nuclear sugrumă energetic țările democratice

Monopolul producției de combustibil nuclear sugrumă energetic țările democratice

Tranziția Occidentului la energiile nepoluante poate fi exploatată de Rusia și China, care domină piața globală de combustibili nucleari și pe cea a metalelor rare.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica.md: „De la agenda LGBT, la pierderea statalității - cele mai frecvente narațiuni false despre integrarea europeană a Republicii Moldova”

Veridica.md: „De la agenda LGBT, la pierderea statalității - cele mai frecvente narațiuni false despre integrarea europeană a Republicii Moldova”

UE condiționează aderarea Republicii Moldova de legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex; dacă va adera la UE, va deveni destinația migranților din Orient; își va pierde statalitatea; va fi anexată la România; va fi nevoită să adere la NATO - sunt doar câteva dintre narațiunile false și dezinformările promovate de propaganda rusă, dar și de politicieni de la Chișinău, scrie Veridica.md

„Război pe calea undelor”: cum au deturnat armatele tehnologiile de comunicații civile

„Război pe calea undelor”: cum au deturnat armatele tehnologiile de comunicații civile

Starlink, Telegram, pagerele și telefoanele mobile, antenele 5G se numără printre echipamentele și aplicațiile destinate pieței civile care au atras atenția armatelor și serviciilor de spionaj.

Mai multe
„Planul de reîntregire” al Visului Georgian – un scenariu de vis pentru Rusia
„Planul de reîntregire” al Visului Georgian – un scenariu de vis pentru Rusia

Liderul de facto al Georgiei, Bidzina Ivanișvili, dorește ca Tbilisi să-și ceară scuze pentru războiul din 2008 lansat de Rusia împotriva țării sale. În schimb, el promite reîntregirea Georgiei într-un scenariu care ar favoriza Moscova.

Diana Şanava
04 oct. 2024
Economia morții: expansiunea militară a Rusiei și costurile sale umane
Economia morții: expansiunea militară a Rusiei și costurile sale umane

Rusia are nevoie de recruți pentru a-și acoperi pierderile mari de pe frontul din Ucraina. Ca să evite o mobilizare ne-populară, Moscova a creat o economie a morții, în care rușii își pun viața gaj pentru bani.

Polonia: probleme mari pentru Kaczyński și partidul său
Polonia: probleme mari pentru Kaczyński și partidul său

Partidul Lege și Justiție (PiS) are din ce în ce mai multe probleme: este măcinat de scandaluri legate de cei opt ani petrecuți la guvernare, probleme financiare și conflicte interne din ce în ce mai grave.

Michal Kukawski
30 sept. 2024
De ce pare Serbia că încearcă să curteze Estonia?
De ce pare Serbia că încearcă să curteze Estonia?

Cu relațiile cu UE tensionate de o serie de probleme, inclusiv de sprijinul pentru Rusia, Serbia încearcă să se apropie de Estonia, unul dintre cei mai duri critici ai Rusiei din Europa.

Olesia Lagașina
27 sept. 2024
„Liniile roșii” ale Moscovei: între imaginația lui Putin și realitatea războiului
„Liniile roșii” ale Moscovei: între imaginația lui Putin și realitatea războiului

Rusia amenință cu Armageddonul nuclear, dacă se vor trece anumite „linii roșii”, pentru a împiedica livrarea de arme către Ucraina. Amenințările nu par însă atât de serioase cum vrea Putin să se creadă.

Dragoș Mateescu
26 sept. 2024