El adaugă că e puțin probabil „pe termen scurt” obiectivul ucrainenilor de a-și recuceri întregul teritoriu.
Rusia lui Vladimir Putin a trecut de la democratică în proporție de 5% la numai două procente.
Vânzarea de diamante aduce anual la Moscova câteva miliarde de dolari.
Pe 12 august 2022, el a fost înjunghiat de zece ori de un radical șiit.
Potrivit unor oficiali europeni și americani, kazahii le-ar fi livrat rușilor frigidere, imprimante și calculatoare, ale căror componente electronice pot fi refolosite pentru fabricarea de arme.
CIA crede că invazia din Ucraina şi declinul economic din Rusia sunt îndemnuri puternice pentru ruşii nemulţumiţi, deţinători de secrete.
Turcia va organiza al doilea tur de scrutin, după ce niciunul dintre candidați nu a obținut peste 50% din voturi în prima rundă.
Rușii infirmă, experții militari americani acordă credit Kievului.
Sunt 5,3 milioane de dolari din conturile miliardarului Konstantin Malofeiev, considerat unul dintre principalii finanțatori ai separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.
Programul electronic folosit de serviciile ruse de securitate a fost găsit într-un număr neprecizat de computere din Statele Unite şi în multe alte ţări.
Șefa serviciilor repetă că un atac nuclear rus este foarte puțin probabil în acest conflict.
Potrivit acestuia, dronele care-ar fi urmat să-l omoare pe Putin au fost comandate de americani.
Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.
Volodimir Zelenski insistă că nu va fi pace fără recuperarea teritoriilor ocupate.
China a elaborat un plan de pace și pretinde că este neutră în conflict, dar președintele comunist Xi Jinping nu a condamnat niciodată invazia rusă.
Sondajele arată că americanii nu-l mai vor președinte nici pe el nici pe Trump.
Încă din iunie 2022, Statele Unite i-au cerut regimului comunist de la Beijing să nu mai sprijine invazia rusă din Ucraina.
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut în mod constant occidentalilor să livreze țării sale mai mult armament, inclusiv avioane de luptă și sisteme de rachete care pot lovi de la distanță depozitele rusești, mult în spatele liniei frontului.
Alianţa și-a manifestat permanent sprijinul pentru Ucraina invadată, iar statele membre furnizează Kievului echipament militar și arme.
Statele Unite îl acuzaseră pe liderul sud-american de stânga de răspândirea propagandei rusești și chinezești în lume.
Turcia acuză Suedia că găzduiește separatiști kurzi și opozanți ai președintelui Erdogan.
Kremlinul susține că a fost arestat în „flagrant delict” de spionaj, fără a avansa probe în acest sens, iar dosarul e clasificat secret.
Autoritățile americane au arestat și inculpat un suspect în cazul Pentagon leaks. Există însă întrebări care-și așteaptă răspunsul, de la faptul că un tânăr de doar 21 de ani a putut publica documente Top Secret, la natura informațiilor – sunt ele cu adevărat secrete, sau parte a unei dezinformări elaborate?
Miniştrii de externe ai principalelor puteri economice s-au angajat să contracareze mai ferm evitarea sancţiunilor impuse Moscovei.
Rusia a reușit prin „operațiunea militară specială” să oprească producerea în Ucraina, de către SUA, de arme biologice care-i amenințau securitatea, potrivit Parlamentului de la Moscova. În realitate, în Ucraina nu au existat laboratoare de producere a armamentului biologic.
Potrivit ministerului ungar al Dezvoltării Economice, „banca și-a pierdut rațiunea de a fi, din cauza sancțiunilor” americane.
Președintele Biden s-a declarat îngrijorat că secretele a putut apărea public.
Președintele Biden s-a declarat îngrijorat că secretele a putut apărea public.
Potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului britanic al Apărării, „cititorii ar trebui să fie atenți înainte de a se baza pe afirmații care au potențialul de a răspândi dezinformări”.
Aceasta descrie „aspectele terifiante ale vieții de zi cu zi” într-o colonie penitenciară.
De la declanșarea invaziei din Ucraina, președintele Vladimir Putin a sugerat în mod repetat că utilizarea armelor nucleare nu e exclusă, dacă Rusia ar fi amenințată.
Belgradul neagă informația și afirmă că nu a înarmat vreuna din părțile implicate în conflict și nici nu o va face.