Administrația Trump pare să vrea nu doar reașezarea relațiilor economice și politice globale, ci și „resetarea” Americii și extinderea puterilor prezidențiale. Vor accepta americanii acest lucru?
Serviciul de Informații Externe al Rusiei îndeplinește nu numai funcțiile sale directe, ci acționează din ce în ce mai frecvent ca un difuzor de propagandă care diseminează informații „din interior”.
Trimisul preşedintelui Trump a lipsit de la rundele recente de discuţii importante.
Polonia și-a mai arătat intenția de a găzdui astfel de armement pentru a descuraja amenințările Rusiei
Washingtonul susține că testează dorința de pace a Moscovei cu un armistițiu de o lună
Rusia rămâne pe poziții intransigente înaintea negocierilor
Kievul a acceptat un armistiţiu cu Rusia propus de americani la negocierile din Arabia Saudită
Statele Unite majorează de azi taxele la importurile de oţel şi aluminiu.
Țările participante sunt dispuse să asigure sau să sprijine o forță de pace în Ucraina.
Președintele SUA spune că războiul comercial va înceta când Canada va deveni al 51-lea stat american
Europenii vor să prelungească războiul chiar și prin trimiterea de trupe pe front, potrivit unei narațiuni false promovate în România de controversatul analist Dan Dungaciu.
Americanii şi ucrainenii se pregătesc să dicute un „cadru” pentru pace în prima întâlnire după confruntarea de la Casa Albă
Lecțiile războiului din Ucraina au dus la o creștere a interesului producătorilor și cumpărătorilor de armament pentru sisteme ca avioanele stealth și drone tot mai performante și mai autonome.
Rușii pot fi manipulați și convinși să susțină războiul pentru că se tem de regim și vor, totodată, refacerea imperiului, scrie presa independentă, care scrie și ce vrea Putin de la americani și cum a schimbat propaganda tonul cu privire la SUA.
Preşedintele american spune că îi e mai greu să discute cu ucrainenii decât cu ruşii.
Un eşec al incursiunii din regiunea Kursk ar fi o grea lovitură pentru Kiev
Președintele american cere Moscovei și Kievuilui să negocieze urgent un acord de pace
Ungaria a fost singura țară UE care s-a opus sprijinului pentru Kiev la summitul special european
Beijingul spune că va contracara presiunile comerciale americane
Statele Unite au avut convorbiri fără precedent cu gruparea islamistă palestiniană
Washingtonu a suspendat și ajutorul militar pentru a forța Kievul să accepte negocieri de pace fără garanții de securitate
Guvernul francez anunțase planul unei călătorii în trei, cu președintele Ucrainei și cu premierul britanic.
Parlamentul de la Kiev va iniția procedura de suspendare din funcție a președintelui Volodimir Zelenski după întâlnirea cu Donald Trump, potrivit propagandei pro-Kremlin, care citează un deputat acuzat în Ucraina de înaltă trădare în beneficiul Rusiei.
Lumea politică internațională reacționează la decizia administrației Trump de a opri ajutorul militar de orice tip pentru Ucraina, și care va rămâne în vigoare până când Trump va stabili că președintele ucrainean Volodimir Zelenski este „gata de a purta discuții de pace”.
Partidul dominant, GERB, acuzat în trecut de corupție dar cu un discurs pro-european, își asumă unele idei ale extremiștilor pro-ruși și pare gata să se adapteze la noua politică a Washingtonului.
Liderii arabi resping propunerea lui Trump de reconstruire a enclavei prin strămutarea populaţiei palestinene.
Experţii spun că americanii vor resimţi creşteri de preţuri iar economia integrată a Americii de Nord va avea de suferit.
Donald Trump vrea să-l determine pe preşedintele Zelenski să negocieze cu Rusia fără garanţii americane de securitate
Americanii au pledat la Munchen pentru extremiști, inclusiv cei din România, iar propagandiștii lui Putin au devenit fani Trump. Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.
Măsura s-ar încadra în eforturile lui Trump de a relansa relația Washingtonului cu Moscova
Polonia are de ani de zile relații strânse atât cu SUA cât și cu Ucraina, ambele fiind văzute ca vitale pentru securitatea sa. Schimbările apărute în politica Washingtonului forțează Varșovia să-și regândească viitorul, dar politicienii polonezi par să nu reușească să treacă peste neînțelegerile dintre ei.
Contextul este legat de tensiunile comerciale cu Statele Unite