Nicolae Ceaușescu, Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au zeci de mii fani pe TikTok, iar clipurile cu ei reprezintă doar o fracțiune din cele care promovează un discurs extremist și narațiuni false.
Arestarea lui Ion Antonescu și întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste au fost interpretate permanent prin prisma politicii, în dauna unei analize critice, libere de orice constrângere ideologică.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a achitat definitiv pe foștii securiști Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș, judecați pentru uciderea dizidentului Gheorghe Ursu.
Patru persoane au fost arestate și mai multe picturi confiscate într-o operațiune internațională împotriva crimei organizate.
IICCMER constată existenţa unui curent de opinie menit să relativizeze natura criminală a regimului comunist din România, promovând, în paralel, ideea unei presupuse perioade de înflorire economică, politică şi culturală a ţării, cu precădere în intervalul în care la conducere s-a aflat Nicolae Ceauşescu.
Sputnik s-a alăturat curentului care încearcă să îl reabiliteze pe Nicolae Ceaușescu și să acrediteze ideea că România ar fi traversat o perioadă de înflorire când acesta s-a aflat la putere. Sunt vehiculate concepte care se întâlnesc cu suveranismul, național-comunismul și proto-cronismul.