Documentare

Breaking Fake News! #54: Radio Europa Liberă și Ceaușescu

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu
Radio Europa Liberă era singura sursă de informații credibilă în timpul comunismului. De aici am aflat despre grevele minerilor din 1977 și cutremur, catastrofa de la Cernobîl din 1986, protestele de la Brașov din 1987, disidenți și revoluție. Demontarea știrilor false și dezinformarilor regimului comunist a fost activitatea cotidiană a postului.
Invitat: Liviu Tofan, fost redactor-șef al postului.
 
Revista presei Fake, cu Horia Grușcă:
Sinuciderea unui medic german este mistificată, antivacciniștii rămân fără Moș Crăciun, noua tulpină Omicron este subiectul unei noi teorii a conspirației iar Putin este transformat în Superman de propaganda Kremlinului.
 
Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea: 
Facebook a fost folosit ca armă în războiul hibrid dus de Belarus împotriva Uniunii Europene, migranții fiind îndemnați prin știri false să se îmbarce în avioane cu destinația Minsk.
 
Spărgătorii de Fake News, cu Zaiafet și Geminschi:
Un primar recomandă gargara anti-Covid, medicii de la ATI se îmbogățesc de pe urma pandemiei iar tarabele de la piață ascund medicamente miraculoase anti-Covid.
 
Vocea patriotului raționale, cu Tetelu:
Pelerinii români sunt acuzați de presa greacă că i-au îmbolnăvit și ucis pe călugării de la Muntele Athos. Erau românii infectați și aveau certificate verzi false?

Tags: Nicolae Ceaușescu , Comunism
Marian Voicu

Marian Voicu
Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:48:23

Mai multe documentare

Distruge NATO Delta Dunării?!

Distruge NATO Delta Dunării?!

Dragoș Mușat
25 Dec 2023
Dragoș Mușat
Documentar 00:05:48 min
Documentar 02:02:52 min
Documentar 00:24:00 min
Documentar 00:40:07 min