Caucazul de Sud ocupă o poziție strategică între Asia și Marea Neagră, dar stabilitatea – și prosperitatea sa – sunt blocate de cele trei puteri care își dispută influența acolo: Rusia, Turcia și Iranul.
Ambasadorul Armeniei în Israel a fost convocat de Ministerul israelian de Externe.
În Iranul vecin, un accident de elicopter în zone muntoase și condiții meteorologice dificile i-a luat viața președintelui Ebrahim Raissi.
În plin proces de dezvoltare a rutelor comerciale dintre Occident și Orient, Iranul și Turcia, deși plasate strategic între cele două regiuni, riscă să fie ocolite din cauza propriilor politici.
Cele două republici ex-sovietice din sudul Caucazului se acuză reciproc de „purificare etnică”.
Teroriștii de la Moscova au fost dirijați cu cipuri implantate, scrie presa pro-Kremlin. Aceasta este cu ochii și pe Armenia și Republica Moldova, descrise drept ostile Rusiei.
Planul a fost anunțat în urma discuțiilor de azi de la Bruxelles dintre președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,...
Media internaționale notează că, de ceva vreme, relațiile dintre Armenia ex-sovietică și Rusia sunt tensionate, iar alianța lor tradițională e tot mai fragilă.
Miniștrii de Externe vor încerca să rezolve conflictul care opune de câteva decenii cele două republici ex-sovietice din sudul Caucazului.
El a preluat puterea în 2003, la moartea tatălui său, Gaidar - fost şef al poliţiei politice sovietice, KGB, şi al partidului comunist din republică.
Șapte georgieni, trei ucraineni și doi armeni ar fi participat la transport, fără să știe ce cară.
Georgia a obținut statutul de țară candidată UE la finalul lui 2023, dar este nevoie de implementarea anumitor reforme înainte ca negocierile propriu-zise să poată începe. Decizia Consiliului European survine la finalul unui an foarte complicat pentru Georgia, unde partidul de guvernământ Visul Georgian a fost ținta criticilor Occidentului și a trebuit să gestioneze un val de tulburări interne vizavi de politicile sale, percepute drept autoritare și pro-ruse.
Președintele Azerbaidjanul, Ilham Aliev, critică Franța pentru că sprijină Armenia în conflictul dintre Erevan și Baku.
Armenia şi Azerbaidjan afirmă că s-au înţeles să-şi normalizeze relaţiile
Ucraina a luat locul Israelului de cea mai militarizată țară din lume, după invazia rusă. Israelul, care a fost ani...
Dezmembrarea republicii Nagorno Karabakh a fost cea mai importantă schimbare din Caucazul de Sud de când Turcia a (re)devenit o putere în zonă. S-ar putea să urmeze și altele.
Două aeronave au decolat ieri, cu destinația Erevan, Armenia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională către această țară, pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune.
Parlamentul de la Erevan a ratificat aderarea.
Regiunea cu populație majoritar armeană a fost atașată Azerbaidjanului de puterea bolșevică de la Moscova în 1921.
Aproape 3.000 de etnici armeni din Nagorno Karabah au ajuns deja în Armenia, în ceea ce se anunţă un exod...
Un acord de încetare a focului a intrat în vigoare în enclava azeră separatistă.
El susţine că „populația civilă și infrastructura nu sunt vizate, doar ținte militare legitime sunt distruse”.
Ministerul Afacerilor Externe al României a transmis că nu recunoaşte aşa-zisele „alegeri prezidenţiale” din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, un teritoriu locuit majoritar de etnici armeni, care face parte însă din Azerbaidjan.