Documentare

Breaking Fake News: starea presei în era dezinformării (@TVR1)

Povestea săptămânii: Starea presei în era dezinformării

4 persoane din 10 au încredere în presă la nivel global, iar 4 din 10 evită știrile, arată studiul anual al Institutului Reuters pentru Studiul Jurnalismului. Jurnaliștii pierd teren în fața influencerilor și a celebrităților iar publicul se informează mai mult de pe rețelele sociale decât direct din presă. Cu toate acestea, majoritatea se declară îngrijorată de pericolul dezinformării, mai ales în an electoral.
Invitat: prof. univ. Raluca Radu, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București

Conspirația săptămânii: Escrocherii digitale

Într-o lume tot mai digitalizată, înșelătoriile au evoluat și s-au diversificat. Care sunt cele mai frecvente metode folosite de acești infractori digitali?

Revista presei fake: România, ținta falsurilor pro-ruse la Campionatul European de Fotbal

O recentă analiză a campaniilor online ale propagandiştilor ruşi şi chinezi evidenţiază un punct comun: şi unii, şi ceilalţi, preferă să-şi promoveze dezinformările folosindu-se de conturi false cu profiluri feminine. Care este explicația? Între timp, videoclipuri realizate cu ajutorul Inteligenţei Artificiale cu false confesiuni şocante ale unor infractori reali au inundat reţeaua TikTok, atrăgând milioane de utilizatori.

Istoria și istoriile sale: Turcia și genocidul armean

În Europa, sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX au stat sub semnul războiului. S-au prăbușit imperii, s-au construit state și s-au comis crime. Armenii din Imperiul Otoman au trăit această tragedie. 

Tags: mass-media , dezinformare , Armenia , fotbal , genocid , presă , jurnalism , jurnalism
Marian Voicu

Marian Voicu
Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:40:00

Mai multe documentare

Documentar 00:33:32 min
Documentar 00:05:06 min
Documentar 23:54 min