E tot mai probabil ca ei să guverneze împreună.
Marea favorită a alegerilor anticipate din februarie e opoziția conservatoare, CDU-CSU, urmată de de extrema dreaptă, AfD.
Frauda electorală și corupția clasei politice au fost probleme cu care s-a confruntat democrația românească de dinainte de comunism. Veridica vă arată cum au fost acestea ilustrate de caricaturiștii vremii.
Urmează constituirea grupurilor parlamentare.
Cu complicitatea NATO, Klaus Iohannis a instaurat dictatura şi va declanşa un război pe teritoriul României, potrivit deputatului suveranist Daniel Ghiţă.
Pe străzile orașelor din Georgia se dă o luptă între oameni și guvernarea Visului Georgian. Miza: traiectoria europeană a Georgiei versus revenirea în orbita Rusiei.
BEC a respins cererile de anulare a alegerilor parlamentare pe motiv de tardivitate.
Narațiuni identice sau similare cu cele ale propagandei rusești au fost promovate și în România în actuala campanie electorală. Ele nu au apărut doar în discursul extremei drepte, care și le-a asumat de mai mulți ani, ci şi în cele ale unor politicieni care, oficial, susțin apartenența României la structurile euro-atlantice.
În România nu există niciun partid anti-UE și anti-NATO și nici de extremă dreaptă, susţine Ion Cristoiu, cunoscut promotor al narațiunilor de sorginte rusească.
Partidele pro-europene de dreapta din România au fost votate masiv în Moldova, în timp ce diaspora i-a preferat pe suveraniști. Experții cred că suveraniștii au fost respinși pentru că sunt ostili Ucrainei.
Alegerile parlamentare din România au fost urmărite cu atenție și în Republica Moldova, care s-a plasat pe locul cinci după numărul de cetățeni români care au votat la scrutinul din 1 decembrie – peste 81 de mii de alegători. Spre desosebire de statele din Vestul Europei, unde diaspora a votat masiv partidele suveraniste, în Republica Moldova a fost preferat USR, urmat de PNL.
Analiștii ucraineni observă că România rămâne pro-europeană, dar încă există riscul ca un posibil președinte Georgescu să transforme țara într-un stat asemănător Ungariei lui Orban.
Alegerile parlamentare din România au fost urmărite și de presa internațională care constată că forțele pro-europene au reușit să oprească ascensiunea suveraniștilor.
Există două scenarii legate de felul în care va arăta viitoarea coaliție guvernamentală.
Cele mai multe au fost legate de încălcarea dreptului de a vota în orice localitate din aceeaşi circumscripţie.
În total, în diaspora au votat 775.413 de persoane, din care 4.343 au votat prin corespondență.
AUR e pe doi, cu 19 procente.
Fapta contravine flagrant legislației electorale.
Investitorii urmăresc rezultatele alegerilor parlamentare de astăzi, iar obligațiunile românești sunt în declin, pe fondul riscurilor politice.
„Dacă asta ți se pare defilare, să vezi când or veni rușii.”
Vocile puterii pledează pentru continuitate, opoziția cere respect pentru români.
Românii își aleg deputații și senatorii pe fondul incertitudinilor legate de alegerile prezidențiale și al dezvăluirilor privind implicarea Federației Ruse în procesul electoral din România.
Partidul Sinn Fein e fosta aripă politică a Armatei Republicane Irlandeze.
Românii din străinătate aleg doi senatori și patru deputați, care să îi reprezinte în Parlament, în următorii patru ani.
CNSAS îl acuză pe Amititeloaie Alexandru că a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.