Amenințările cu un răspuns nuclear s-au intensificat după ce Ucraina a primit permisiunea să lovească Rusia cu rachete americane, observă presa independentă, care apreciază însă că Moscova nu va merge așa departe.
Baza este parte a scutului NATO cu componente în România, Spania și Turcia.
Volodimir Zelenski este acuzat în Parlamentul de la Kiev că va declanșa un război civil sau un conflict nuclear pentru a se menține la putere, potrivit presei pro-Kremlin.
Moldova nu are președinte legitim, va fi vândută și o să renunțe la neutralitate, potrivit unor narațiuni false rusești post-electorale. Propaganda a luat în vizor și Ucraina, acuzată de terorism nuclear.
"Continuarea atacurilor asupra infrastructurii critice a Ucrainei cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear la aceste centrale."
Deși au fost realizate pentru prima dată în secolul trecut, armele nucleare, dacă este să ținem cont de trendul tehnologic actual, se pare că sunt pe cale să își atingă maximul de potențial distructiv cândva pe parcursul acestui secol. Alăturarea inteligenței artificiale și a unor supercomputere puterii obliterante a atomului de uraniu transformă aceste arme în veritabile „dispozitive ale apocalipsei”.
Rusia, China și Statele Unite, dar și țări mai mici, par a fi angrenate într-o nouă cursă a înarmării nucleare. A revenit și discursul tipic Războiului Rece, cu o Rusie care amenință cu arsenalul său strategic.