Știri

Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă a lansat propunerea legislativă „privind unirea României cu Republica Moldova”

Diana Sosoacă, deputată în Parlamentul României, strigă sloganuri în timpul unui protest împotriva noilor măsuri dispuse de guvernul României în timpul celui de-al patrulea val al pandemiei de Coronavirus Covid-19, în fața sediului Guvernului din București, România, 02 octombrie 2021.
© EPA-EFE/Robert Ghement   |   Diana Sosoacă, deputată în Parlamentul României, strigă sloganuri în timpul unui protest împotriva noilor măsuri dispuse de guvernul României în timpul celui de-al patrulea val al pandemiei de Coronavirus Covid-19, în fața sediului Guvernului din București, România, 02 octombrie 2021.

Holzstock Festival

Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România, a depus, la Senat, propunerea legislativă intitulată „Lege privind unirea României cu Republica Moldova” şi a solicitat adoptarea acesteia în procedură de urgenţă. În Expunerea de motive, șefa S.O.S.-ului, formațiune marginală pe scena politică românească, susține că această iniţiativă „deschide cu adevărat calea negocierii pentru aducerea la trupul patriei mamă a unor teritorii smulse samavolnic de bolşevici din trupul ţării, cu concursul marilor puteri”. Să nu uităm că aproximativ 1 milion de cetăţeni moldoveni au cetăţenie română, 82,07% dintre cetăţeni sunt de etnie română, limba oficială este limba română – menționează inițiatoarea.


Șoșoacă are emuli în PSD

Liderul PSD (la co-guvernare la București), președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că motivul pentru care deputatul social-democrat Daniel Ghiţă a semnat un alt proiect de lege, depus anterior în Parlament de senatoare, care prevede anexarea de către România a unor teritorii din Ucraina, este acela că „i-a plăcut ideea de reîntregire a neamului românesc”. Ciolacu a dat de înțeles că Ghiţă, fost ofițer in cadrul Serviciului de Protectie si Paza (SPP) și practicant de Muay Thai, nu va primi vreo sancţiune pentru că a semnat proiectul, pe care presa română îl califică drept hazardat ori de-a dreptul aberant. Așa cum Veridica.ro a semnalat deja, Șoșoacă cere anexarea nordului Bucovinei, Ținutului Herța, nordului și sudului Basarabiei, Maramureșului istoric și Insulei Șerpilor, teritorii pe care le consideră a fi deținute abuziv de Ucraina. Ideea implică modificarea legii de ratificare a Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, semnat în iunie 1997 și considerat esențial pentru admiterea Bucureștiului în NATO.


Unionista de la ambasa rusă

În noiembrie  2022, la mai bine de jumătate de an după ce trupele ruse invadaseră Ucraina, fostul ministru român de Externe Adrian Severin și senatoarea independentă Diana Șoșoacă au celebrat Ziua Unității Naționale a Rusiei, la ambasada rusă de la București. Presa română a constatat că Șoșoacă și Severin apar în fotografiile publicate cu acest prilej, de ambasadă, pe Facebook. Potrivit aceleiași surse, amfitrionul, ambasadorul rus Valeri Kuzmin, le-a vorbit oaspeților despre  „politica agresivă de extindere a NATO spre est”, despre ”operațiunea militară din Ucraina” și despre cum rezistă Rusia „nu numai forțelor renaște (sic! – n. red. Veridica.ro) ale neonazismului ucrainean, ci și încercărilor Statelor Unite și ale vasalilor săi din NATO de a-și păstra prin orice mijloace hegemonia mondială”.

Necruțătoarea luptă cu vaccinul

Cu un an mai devreme, în noiembrie 2021, Parchetul General din România a trimis procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) un dosar penal care o vizează pe senatoarea Diana Șoșoacă, de profesie avocat. Pe baza unor plângeri penale pe numele ei, se fac cercetări în legătură cu blocarea unui centru de vaccinare anti-COVID. Cauza a fost declinată la DIICOT fiindcă una dintre infracţiuni, comunicarea de informaţii false, este de competenţa acesteia. Un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoare a blocat, în septembrie 2021, accesul într-un centru deschis în comuna Răchiteni, din judeţul Iaşi, aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. În ziua în care a avut loc protestul nu s-a vaccinat nimeni. 

Naționaliștii au dat-o afară din partid

Aleasă, în premieră, în Senat, în 2020, pe listele nou apărutei formaţiunii naţionaliste Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), avocata a fost exclusă din partid după numai două luni, fiindcă, potrivit Biroului Național de Conducere, a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial. Din decembrie 2021, cetățeanul Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj, sub acuzația că a lovit un poliţist. Un alt dosar e deschis pentru sechestrare, după ce echipa de jurnalişti italieni de la postul public RaiUno, condusă de reportera Lucia Goracci, ar fost împiedicată, ore în șir, să iasă din cabinetul de avocatură al senatoarei. Aceasta acceptase să le acorde un interviu, dar, deranjată de întrebări, ar fi provocat un scandal, asezonat cu agresarea fizică a jurnaliștilor. Lucia Goracci lucrează de peste două decenii în media. A fost corespondent în zone de conflict din America Latină, Orientul Mijlociu sau nordul Africii, iar în 2021 a relatat de la Kabul revenirea talibanilor la putere în Afganistan.

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 3 min
Fâșia Gaza: cel puțin 90 de oameni uciși, circa 300 răniți
Fâșia Gaza: cel puțin 90 de oameni uciși, circa 300 răniți

Israelul afirmă că l-a vizat pe șeful militar al mișcării islamiste Hamas, Mohammed Deif.

Veridica News
Veridica News
14 Jul 2024
Numeroși morți și răniți în atacurile armatei ruse de invazie asupra Ucrainei
Numeroși morți și răniți în atacurile armatei ruse de invazie asupra Ucrainei

La Budy, după sosirea echipelor de salvare, o a doua rachetă a lovit zona – procedeu folosit frecvent de invadatori.

Veridica News
Veridica News
14 Jul 2024
Datoria guvernamentală a ajuns, în aprilie, la peste 52% din PIB
Datoria guvernamentală a ajuns, în aprilie, la peste 52% din PIB

Datoria administraţiei publice a depășit pragul de 850 de miliarde de lei.

Veridica News
Veridica News
14 Jul 2024
Celebrul rapper american, Wiz Khalifa, urmărit penal în România pentru deținere și consum de droguri
Celebrul rapper american, Wiz Khalifa, urmărit penal în România pentru deținere și consum de droguri

Acesta şi-a aprins o ţigară cu canabis pe scena unui cunoscut festival ce are loc pe litoral.

Veridica News
Veridica News
14 Jul 2024