FAKE NEWS: Vaccinul anti-COVID dă sterilitate pe trei generații

Sosoaca
© EPA-EFE/Robert Ghement   |   Diana Sosoaca, member of the Romanian Parliament, shouts slogans during a protest against new measures ordered by the Romanian government during the fourth wave of the Covid-19 Coronavirus pandemic, in front of government headquarters in Bucharest, Romania, 02 October 2021.

Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR, dar care nu mai face din acest partid, a afirmat că vaccinurile împotriva coronavirusului au ca efect advers sterilitatea pe trei generații.

ȘTIRE: „Se modifică genomul uman, ceea ce înseamnă că se modifică structura voastră. Vă scurtează viața. Nu mai vorbim că la acest moment sunt cercetători care spun că dau sterilitate pe trei generații.

[…] Este foarte clar că există efecte adverse care duc inclusiv la moarte și, până când nu se va termina acest experiment, în decembrie 2023, voi milita contra vaccinării. Vă solicit tuturor să nu vă vaccinați atât timp cât nimeni nu despăgubește pe nimeni! În caz de deces, despăgubiți familia decedatului cu cinci milioane de euro!

Mulți cercetători spun că afectează genomul uman, ceea ce înseamnă că-l înlocuiește pe Dumnezeu și modifică structura ADN-ului, ceea ce înseamnă că nu veți mai fi oameni! Copiii care sunt făcuți de persoane vaccinate oare vor suporta aceeași transformare genetică? Vor mai fi oameni normali ca noi sau vor fi niște pseudo-oameni, o altă specie?

Din totalul femeilor care au suferit efecte adverse, peste 75% din ele au suferit avorturi, cele care erau gravide, iar celelalte sunt sterile ca urmare a vaccinării. Mă întreb câte femei vor mai putea procrea în viitor... Rog copiii din România, rog adolescenții să nu se ducă la vaccinare!”, a declarat Șoșoacă într-un interviu pentru televiziunea B1 TV.

NARAȚIUNE: Persoanele vaccinate cu vaccinuri împotriva coronovirusului vor deveni sterile și se vor transforma pe mai multe generații în „pseudo-oameni” dintr-o altă specie.

CONTEXT/ETOS LOCAL: Senatoarea Diana Șoșoacă este una dintre principalele promotoare ai teoriilor conspirației legate de vaccinare, cu precădere cea împotriva coronavirusului. Ea folosește mesaje neacoperite științitific și populiste cu scopul de a capăta popularitate și de a-și crește rating-ul politic.

Mesajele Dianei Șoșoacă se pliază perfect pe cele ale mișcărilor „anti-vaxxeri” de sorginte conservatore, dar mai ales pe cele promovate intens de media ruse privind „nocivitatea” vaccinurilor. Moscova este interesată să producă în primul rând panică în rândul cetățenilor din Occident și să obstrucționeze măsurile sanitare luate de guvernele acestora.

În România, astfel de narațiuni sunt promovate și de preoți din Biserica Ortodoxă în rândul enoriașilor. Aceștia țes în special povești apocaliptice despre ce urmează să li se întâmple celor vaccinați. De exemplu, că se vor tranforma în zombi cu pielea plină de solzi.

Se vorbește de asemenea de o ocultă mondială” formată din liderii lumii și miliardarii acesteia care ar avea ca scop final înrobirea oamenilor.

De atlfel, Diana Șocoacă este și promotoare a relațiilor bune cu Rusia și o admiratoare deschisă a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Populismul senatoarei este mai degrabă unul lipsit de orice responsabilitate sau civism într-o situație critică în care România înregistrează de două săptămâni o medie de aproximativ 10.000 de cazuri de noi îmbolnăviri (peste 15.000 pe 5 octombrie!) cu SARS-CoV-2 și peste 100 de morți zilnic.

Pe de altă parte, epidemiologii trag un semnal important de alarmă în privința mortalității crescute a celor care contactează COVID-19 în acest val patru în România, în care decesele provocate de acest virus au o periodicitate deja de șapte minute.

OBIECTIV: Inducerea în rândul populației a unei stări de frică și anxietate legată de vaccinarea anti-COVID-19 cu scopul destabilizării statelor occidentale

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Afirmațiile Dianei Șoșoacă nu au la bază niciun argument științific referitor la infertilitatea celor care nu se vaccinează. De altfel, declarațiile frizează ridicolul și lipsa de logică. În cazul în care un individ ar fi steril, el nu ar putea ajunge să se reproducă iar după el nu ar mai urma nici măcar o generație – așadar, cu atât mai puțin trei. 

CUI ÎI SERVESC NARAȚIUNILE: Kremlinului, forțelor populiste și extremiste din România care capitalizează politic situația de criză sanitară și politică din țară.

 • Publicație / Media:
  B1 TV
 • Data publicării:
  01/10/2021
 • Public țintă:
  Cetățeni români care manifestă adversitate față de măsuri sanitare anti-COVID-19
 • Amplificare:
  social media
 • Afiliere politică:
  Nu este cazul
 • Narațiune cheie:
  Persoanele vaccinate cu vaccinuri împotriva coronovirus vor deveni sterile și se vor transforma pe mai multe generații în „pseudo-oameni” dintr-o altă specie.
Mădălin Necșuțu


Mădălin Necșuțu

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 3 min
 • Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR, dar care nu mai face din acest partid, a afirmat că vaccinurile împotriva coronavirusului au ca efect advers sterilitatea pe trei generații.
 • OBIECTIV: Inducerea în rândul populației a unei stări de frică și anxietate legată de vaccinarea anti-COVID-19 cu scopul destabilizării statelor occidentale
 • DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Afirmațiile Dianei Șoșoacă nu au la bază niciun argument științific referitor la infertilitatea celor care nu se vaccinează. De altfel, declarațiile frizează ridicolul și lipsa de logică. În cazul în care un individ ar fi steril, el nu ar putea ajunge să se reproducă iar după el nu ar mai urma nici măcar o generație – așadar, cu atât mai puțin trei.
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Războiul a salvat Rusia de șomaj și sărăcie
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Războiul a salvat Rusia de șomaj și sărăcie

Mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin acum un an a rezolvat problema șomajului din Rusia și a generat o creștere economică la nivel global, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
21 Sep 2023
FAKE NEWS: Vaccinurile anti-Covid19 reduc viața bărbaților cu 24 de ani
FAKE NEWS: Vaccinurile anti-Covid19 reduc viața bărbaților cu 24 de ani

Speranța de viață a bărbaților vaccinați anti-Covid19 s-a micșorat, afirmă o narațiune falsă care citează un studiu american ce urmărea cu totul alte rezultate.

Cezar Manu
Cezar Manu
19 Sep 2023
FAKE NEWS: Ucrainenii nu învață ceva util din instrucția NATO
FAKE NEWS: Ucrainenii nu învață ceva util din instrucția NATO

Ucraina și NATO se acuză reciproc pentru eșecul contraofensivei ucrainene, iar instrucția oferită de NATO e ineficientă, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
18 Sep 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Specialiști NATO din România și Olanda, uciși în Ucraina
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Specialiști NATO din România și Olanda, uciși în Ucraina

Rusia a bombardat Krivoi Rog pentru a-i lichida pe specialiștii NATO din Ucraina, afirmă propaganda care susține că atacurile cu rachete asupra civililor nu sunt o crimă de război.

Marin Gherman
Marin Gherman
14 Sep 2023