Elveția este în alertă după ce pe platforma chinezească TikTok circulă o provocare care îi îndeamnă pe tineri să ia o doză mare de paracetamol.
Președintele american Donald Trump a spus că Microsoft este în discuții pentru achiziționarea TikTok și că ar dori să vadă un „război al licitațiilor” pentru vânzarea aplicației.
Președintele Donald Trump este gata să rezolve problema rețelei sociale cu condiția ca cel puțin jumătate din operațiuni să fie deținute de investitori americani.
Preşedintele american ales se întâlneşte azi cu susţinătorii, iar mâine va depune jurământul
Platforma chineză a anunțat că TikTok că de duminică operațiunile sale din SUA vor înceta, în afară de cazul în care administrația Biden nu va oferi garanții similare celor de care beneficiază Apple și Google astfel ca rețeaua să nu fie supusă măsurilor punitive după intrarea legii în vigoare.
Curtea supremă a respins recursul inițiat de rețeaua de socializare TikTok pentru a împiedica blocarea platformei în Statele Unite.
China consideră informațiile privind o posibilă vânzare a filialei americane miliardarului Elon Musk pură ficțiune. Beijingul a făcut aceste precizări după ce publicația Bloomberg a scris că oficialii chinezi nu exclud această opțiune.
O lege contestată la Curte interzice platforma de socializare considerată un instrument al Chinei de spionaj şi manipulare
Decizia Comisiei are la bază informațiile declasificate de autoritățile române despre ingerințele Rusiei
Totodată, CSAT afirmă că independentul Călin Georgescu a încălcat legislația electorală.
Între„revoluția pixului” Dianei Șoșoacă, „giro giro girofaru” lui George Simion și #CălinGeorgescu, suveraniștii au dominat TikTokul, pe care și-au făcut campanie inclusiv în ziua alegerilor. Împreună, suveraniștii au obținut aproape 40% din sufragii.
Nicolae Ceaușescu, Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au zeci de mii fani pe TikTok, iar clipurile cu ei reprezintă doar o fracțiune din cele care promovează un discurs extremist și narațiuni false.
Am tot citit despre TikTok, despre ce date culege de la utilizatori, despre falsurile și propaganda partidelor extremiste care circulă intens sau de populismul împărțit de unii politicienii în stânga și-n dreapta. Știam și despre live-urile cu oameni care silabisesc cuvinte în continuu, despre cei treziți experți peste noapte sau despre vizualizările și comentariile care curg mii și depășesc engagement-ul pe care ți-l poate oferi oricare altă rețea de socializare. Nu mi-am închipuit, însă, că un astfel de conținut literalmente vine peste tine imediat ce intri în rețea.
Ucraina, care se bazează în mare măsură pe ajutorul armat al occidentului, are nevoie disperată de sprijinul SUA.