Știri

Camera Reprezentanților a aprobat ajutorul de peste 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina / UPDATE

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson, se pregătește să voteze pachetele de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan, precum și un proiect de lege care cere companiei-mamă a TikTok să vândă aplicația sub sancțiunea interdicției, în Capitoliul SUA din Washington DC, SUA, 20 Aprilie 2024. Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a promis că va avansa pachetele de ajutor extern cât mai curând săptămâna viitoare.
© EPA-EFE/JIM LO SCALZO   |   Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson, se pregătește să voteze pachetele de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan, precum și un proiect de lege care cere companiei-mamă a TikTok să vândă aplicația sub sancțiunea interdicției, în Capitoliul SUA din Washington DC, SUA, 20 Aprilie 2024. Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a promis că va avansa pachetele de ajutor extern cât mai curând săptămâna viitoare.

Holzstock Festival

UPDATE: Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reacționat la scurt timp după aflarea veștii că americanii au aprobat ajutorul militar important pentru Ucraina: „Sunt recunoscător Camerei Reprezentanților Statelor Unite, ambelor partide, și personal președintelui Mike Johnson pentru decizia care menține istoria pe drumul cel bun. Democrația și libertatea vor avea întotdeauna o semnificație globală și nu vor eșua niciodată atâta timp cât America ajută la protejarea lor. Legea vitală de ajutorare a Ucrainei, adoptată astăzi de către Camera Reprezentanților SUA va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta ambele noastre națiuni să devină mai puternice. Pacea și securitatea echitabile pot fi obținute doar prin forță. Sperăm că proiectele de lege vor fi susținute în Senat și trimise pe biroul președintelui Biden. Vă mulțumim, America.”

ȘTIRE INIȚIALĂ: Camera Reprezentanților SUA, controlată de republicani, a adoptat pachetul legislativ de 95 de miliarde de dolari care oferă asistență de securitate Ucrainei, Israelului și Taiwanului, în ciuda opoziției unor membri radicali ai partidului.

Pariul lui Mike Johnson

Președintele Camerei, Mike Johnson, a ales săptămâna aceasta să ignore amenințările cu schimbarea din funcție din partea membrilor mai duri ai majorității sale și să promoveze măsura care include aproximativ 60,84 miliarde de dolari pentru Ucraina, care are nevoie disperată de sprijinul SUA, în războiul cu Rusia.

Procedura de vot a fost amânată de republicani timp de luni întregi, unii dintre ei opunându-se ca fondurile să ajungă la ucraineni, militând ca banii să fie direcționați spre granița dintre SUA și Mexic.

Pachetul legislativ a fost aprobat deja de Senat

Au trecut mai bine de două luni de când Senatul majoritar democrat a adoptat o măsură similară, iar liderii americani, de la președintele democrat Joe Biden până la liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, i-au cerut președintelui Camerei, Mike Johnson, să o aducă la vot și în camera inferioară a Congresului.

Pachetul de patru proiecte legislative include, de asemenea, fonduri pentru Israel, asistență de securitate pentru Taiwan și aliații SUA din regiunea Indo-Pacifică, dar și o serie de sancțiuni, printre care limitarea unor funcții ale aplicației de social media TikTok, deținută de China, și transferul bunurilor rusești confiscate spre Ucraina.

Casa Albă cere aprobarea cât mai rapidă a proiectului

„Toată lumea este cu ochii pe Congres”, a spus Casa Albă într-o declarație dată ieri. „Adoptarea acestei legislații ar trimite un mesaj puternic despre puterea conducerii americane într-un moment crucial. Administrația îndeamnă ambele camere ale Congresului să trimită rapid acest pachet de finanțare suplimentară la biroul președintelui”, se mai precizează în comunicatul președinției americane.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 2 min
38.794 de morți în Fâșia Gaza
38.794 de morți în Fâșia Gaza

Numărul răniților se apropie de 90 de mii.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov

Președintele Vladimir Putin voia crearea acolo a unei zone tampon, pentru a preveni loviturile inamice contra teritoriului rusesc.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE

Au fost eliberați 95 de oameni de fiecare parte.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie

Țara noastră este urmată de Spania și Ungaria.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024