Avea două macete, lungi de circa 40 de centimetri.
Suspecții au fost reținuți în 23 din cele 81 de provincii ale țării, inclusiv în capitala Anakara și în marile orașe Istanbul și Izmir.
Guvernul a promis măsuri mai dure împotriva imigrației ilegale și a solicitanților de azil, după mai multe crime recente, puse pe seama migranților.
Poliția austriacă a arestat un tânăr radicalizat, care a jurat credință grupării teroriste Statul Islamic.
Rusia clonează publicații occidentale pentru a-și face propagandă, scrie presa independentă. Veridica a selectat și articole despre copii și adolescenți pregătiți pentru război și minciunile Kremlinului despre ISIS.
„În timpul unei operațiuni speciale (...), infractorii au fost lichidați, iar angajații (…) au fost eliberați” - au transmis serviciile penitenciare.
Cu sprijinul Occidentului, Ucraina racolează migranți din Asia Centrală pentru a organiza un atentat terorist asemănător cu cel de la Crocus City Hall, potrivit propagandei ruse.
Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.
Teroriștii de la Moscova au fost dirijați cu cipuri implantate, scrie presa pro-Kremlin. Aceasta este cu ochii și pe Armenia și Republica Moldova, descrise drept ostile Rusiei.
Politica Rusiei, în special în Siria și Afghanistan, i-a făcut pe jihadiști să atace la 22 martie, scrie presa rusă independentă. Veridica a selectat și articole despre stagnarea economică a Rusiei și arestarea unui alt dizident.
„În timpul percheziției (…), au fost găsite o armă automată și muniția acesteia, precum și un dispozitiv exploziv improvizat, gata de utilizare”.
Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.
Ucraina și Occidentul sunt responsabile de atacul terorist de la Moscova, scrie presa pro-Kremlin care preia narațiunea semi-oficială. Jurnaliștii independenți arată însă că e vorba de o campanie de dezinformare.
Ucraina a fost acuzată că s-ar fi aflat în spatele atacului terorist de la Moscova. Apărută inițial pe Telegram, teza a fost dezvoltată de Vladimir Putin și siloviki apropiați de el. Narațiunea ajută autoritățile ruse să se disculpe, se înscrie în discursul privind agresiunea ucraineano-occidentală și poate fi folosită pentru escaladarea războiului. Printre argumentele aduse pentru a o sprijini se numără falsuri și o mai veche teorie a conspirației.
Cei patru suspecţi ai atacului de la Moscova, soldat cu 137 de morţi au fost prezentaţi în faţa unei instanţe...
Autorităţile susţin că au operat primele arestări.
Pe 25 februarie a avut loc prima operațiune militară ordonată de președintele Joe Biden. Forțele americane au bombardat un obiectiv din Siria folosit de miliții coordonate de Iran. Raidul a readus în atenție un război aproape uitat și amintește de complexitatea acestui conflict cu ramificații regionale.
Libienii care au ieșit în stradă pe 17 februarie 2011 fuseseră chemați la o „zi a furiei”. Ceva mai târziu, revolta împotriva lui Muammar Gaddafi – care la vremea respectivă era cel mai longeviv, dar și cel mai excentric tiran al lumii arabe – avea să fie numită „Revoluția din 17 februarie”. Retrospectiv, acela e momentul în care Primăvara arabă s-a transformat în marele război pentru lumea arabă.