Analize

Presa pro-Kremlin, despre teroriști controlați cu cipuri precum porcii lui Elon Musk

Porci care sunt gata de piață la o fermă mare din nordul Iowa, SUA, 04 aprilie 2018.
© EPA-EFE/CRAIG LASSIG   |   Porci care sunt gata de piață la o fermă mare din nordul Iowa, SUA, 04 aprilie 2018.

Susține jurnalismul independent

Teroriștii de la Moscova au fost dirijați cu cipuri implantate, scrie presa pro-Kremlin. Aceasta este cu ochii și pe Armenia și Republica Moldova, descrise drept ostile Rusiei.

Sala de concerte Crocus, atacată de islamiști controlați de naziști cu cipuri implantate

Teroriștii care au atacat Crocus City Hall au acționat inconștient, fiind dirijați cu ajutorul „programării neuropsihologice”, sau chiar a cipurilor implantate, a declarat fostul șef al biroului rus Interpol. Vladimir Ovcinskii a adus drept exemplu „experimentul realizat de Elon Musk, care face din porci oameni”. „Acestor executori, acestor nemernici le-a fost deconectată conștiința. Cel mai probabil este vorba de o acțiune complexa a substanțelor psihotrope, a programării neuropsihologice și poate chiar, aceasta va arăta expertiza, le-au fost inoculate cipuri. Acum neurobiologia permite dirijarea persoanei. Iată, de exemplu, experimentul lui Elon Mask, care transformă porcii în oameni… E clar că nu e doar un grup oarecare al pseudo-ISIS, ci un atac foarte bine organizat, la nivelul serviciilor speciale occidentale. Doar ei dispun de astfel de mijloace de influență asupra oamenilor”, a declarat Vladimir Ovcinskii, la postul oficial de Televiziune Pervîi Kanal. „Acest grup de asasini a acționat sub influența concomitentă a unor substanțe psihotrope, a programării neuro-lingvistice și posibil a cipurilor implantate în creier. Acești neoameni care au fost arestați și ne sunt prezentați la TV, foarte probabil că au fost sub această influență triplă. Expertiza, după cum au arătat la televiziunile centrale, a demonstrat că toți aveau în sânge o substanță psihotropă foarte puternică, care deocamdată nu a fost identificată, care paralizează simțul fricii, toate emoțiile umane, și permite ca omul să fie dirijat din exterior”, a spus Vladimir Ovcinskii.

Atacul terorist de la Crocus City Hall indică faptul că neonaziștii ucraineni și țările occidentale au folosit pe teritoriul rus membri ai organizațiilor internaționale teroriste ilegale, a declarat directorul FSB, Alexandr Bortnikov. Acesta spune că neonaziștii ucraineni și patronii lor occidentali organizează cele mai barbare crime pe teritoriul Rusiei. Bortnikov a remarcat că în calitate de executori au fost folosiți membri ai organizațiilor teroriste internaționale. Învinuiții de atacul terorist au mărturisit numele coordonatorului lor. Imagini cu interogarea criminalilor au fost difuzate de Pervîi Kanal. În înregistrarea video, aceștia au spus că au primit indicații de la un oarecare Seifullo din Kiev, care le-a promis să le plătească câte un milion de ruble după ce se vor retrage în Ucraina, scrie VZGLEAD.

Funcționarii occidentali interzic presei să relateze adevărul despre atacul terorist de la Crocus City Hall. Ministerul rus de Externe scrie, pe canalul său de Telegram, că „la doar câteva ore de la evenimentele tragice, fără măcar a aștepta rezultatele provizorii ale anchetei, pe fundalul condamnării internaționale a atacului terorist, funcționarii din SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană au organizat pentru presa occidentală o campanie privind negarea implicării serviciilor speciale ucrainene în această crimă. Redacțiile celor mai cunoscute publicații occidentale au primit indicații concrete să susțină în spațiul informațional propria versiune a evenimentelor despre atacul terorist și implicarea grupării ISIS la organizarea acestuia, să nege legăturile islamiștilor cu guvernarea ucraineană sau serviciile occidentale, să discrediteze rezultatele anchetei și să promoveze versiuni conspiraționiste privind implicarea serviciilor rusești. Observăm că e inadmisibil să se arate compasiune și umanism în raport cu poporul rus. Cinismul aparte al încercărilor Occidentului de a distrage atenția opiniei mondiale de la adevărații organizatori și beneficiari este revelat de ordinul categoric ca presa să nu relateze adevărata amploare a tragediei: numărul victimelor atacului terorist, copii uciși, reacția cetățenilor față de ceea ce s-a întâmplat ”. […]

Armenia și Republica Moldova, noile fronturi deschise de Occident (și de România) împotriva Rusiei

Premierul Armeniei, Nikol Paşinian, îşi conduce ţara pe calea ucraineană. Această opinie a fost exprimată de şeful Comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaţionale şi liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), Leonid Sluţkii, pe canalul său Telegram. „Paşinian conduce Erevanul pe calea ucraineană. Şi acest lucru devine din ce în ce mai evident pe măsură ce se dezvoltă formatul Armenia-SUA-UE” - a spus Sluţkii. Potrivit afirmaţiilor acestuia, pe fondul eşecurilor Kievului, occidentalii au început să se uite mai întâi la Republica Moldova, iar ulterior către Armenia. Liderul LDPR a subliniat că ajutorul „şoimilor” euro-atlantici este un alt pas în încercarea de a slăbi Rusia în detrimentul intereselor naţionale ale armenilor şi cu perspectiva destabilizării situaţiei în Caucazul de Sud. Anterior, premierul armean Nikol Paşinian a calificat consultările desfăşurate la Bruxelles cu reprezentanţii Uniunii Europene şi ai Statelor Unite ale Americii ca fiind „excelente”. Pe 3 aprilie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că autorităţile armene îşi trădează poporul de dragul primelor din partea SUA şi a Uniunii Europene. Nikol Paşinian a negat legătura dintre creşterea bugetului de apărare al Armeniei şi pregătirile pentru război.

În Republica Moldova, toate posturile importante din ţară au fost confiscate de „intervenţioniştii români”. Gazeta relatează că în Republica Moldova a fost înregistrat un partid care pledează pentru unirea cu România - Partidul Reîntregirii Naţionale „Acasă”, care va fi condus de fostul vicepremier al Republicii Moldova, Valentin Dolganiuc. În acest context, publicația notează că, în luna februarie, politicianul şi omul de afaceri moldovean Ilan Şor a spus că în cei trei ani în care preşedintele Maia Sandu s-a aflat la putere toate posturile importante din ţară au fost confiscate de „intervenţioniştii români”. Potrivit afirmaţiilor politicianului, pe parcursul a trei ani de „nelegiuire a regimului Sandu”, Republica Moldova a fost complet capturată de „intervenţioniştii români”. Au ocupat deja toate funcţiile mai mult sau mai puţin importante din ţară. Şor a acuzat-o pe Sandu şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, de guvernământ, de colaboraţionism, corupţie şi numeroase vizite în Europa pe cheltuială publică. Anterior, Republica Moldova a declarat că Rusia împiedică integrarea europeană a ţării.

RIA Novosti publică un amplu interviu cu guvernatoarea regiunii găgăuze din R. Moldova, Evghenia Guțul, și mai multe știri în care aceasta susține că Găgăuzia este presată și suferă pierderi enorme din cauza acțiunilor Chișinăului. De asemenea, ea a declarat că majoritatea populației nu-și dorește aderarea la UE. Evghenia Guțul a amenințat că regiunea găgăuză își va declara independența dacă Moldova se unește cu România. „Dacă R. Moldova își va pierde independența, Găgăuzia are dreptul la autodeterminare, va decide singură ce cale să aleagă. Autoritățile din R. Moldova fac orice să tensioneze situația, deoarece în fiecare zi auzim despre înrolarea recruților, acorduri cu NATO. Președintele R. Moldova în cadrul vizitelor externe vorbește despre niște conflicte militare, că Rusia vrea să atace Moldova. Dacă R. Moldova se va apropia de România, așa cum spun ei, de exemplu, domnul Ciolacu, reprezentantul României, care a zis că Moldova este România, desigur vom întreprinde anumite măsuri”. Guțul a mai declarat, citată de presa rusă, că unirea cu România înseamnă „moartea Moldovei, moartea limbii moldovenești, culturii moldovenești, etosului moldovenesc. Deja de 30 de ani forțele proromânești duc o propagandă acerbă. Din păcate această propagandă este antimoldovenească”, a spus bașcana găgăuză.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Mariana Vasilache

Mariana Vasilache
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 6 min
Presa rusă independentă, despre cum lucrează propaganda Moscovei și o nouă criză a migranților
Presa rusă independentă, despre cum lucrează propaganda Moscovei și o nouă criză a migranților

Ucrainenilor li se vinde povestea că pierd războiul, actori ruși pretind că-s ucraineni în filme de propagandă, iar copiii sunt îndoctrinați cu mituri sovietie. Între timp, se pregătește o nouă criză a migranților în Europa.

Mariana Vasilache
Mariana Vasilache
17 May 2024
(R)evoluția dronelor în războiul din Ucraina
(R)evoluția dronelor în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina a transformat dronele într-una din cele mai redutabile arme din arsenalul celor două tabere, iar inovațiile în acest domeniu continuă într-un ritm rapid.

Victor Sămărtinean
Victor Sămărtinean
13 May 2024
Presa pro-Kremlin, despre cum Rusia e o victimă, eliminarea lui Zelenski și planuri NATO cu Moldova
Presa pro-Kremlin, despre cum Rusia e o victimă, eliminarea lui Zelenski și planuri NATO cu Moldova

Putin e citat de presa pro-Kremlin cu vechile narațiuni false privind agresarea Rusiei și a rușilor. Veridica a selectat și dezinformări despre îndepărtarea lui Volodimir Zelenski și planuri NATO cu Republica Moldova.

Mariana Vasilache
Mariana Vasilache
10 May 2024
Presa rusă independentă, despre propaganda și dezinformarea Kremlinului pe TikTok
Presa rusă independentă, despre propaganda și dezinformarea Kremlinului pe TikTok

Propaganda rusă s-a intensificat pe TikTok, rețea care nu este moderată, scrie presa independentă rusă. Aceasta observă și noua tendință de dezinformare – nici nu se mai încearcă mimarea adevărului.

Mariana Vasilache
Mariana Vasilache
10 May 2024