UPDATE 6: Ismail Haniyeh a fost ucis de un dispozitiv exploziv și nu de un proiectil așa cum anunțase inițial Hamas. Potrivit mai multor surse din regiune, bomba fusese ascunsă în urmă cu aproximativ două luni în pensiunea din Teheran în care locuia Haniyeh. Pensiunea este condusă și protejată de Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice și face parte dintr-un complex mare, cunoscut sub numele de Neshat, într-un cartier de lux din nordul capitalei iraniene.
UPDATE 5: China condamnă „asasinarea” liderului Hamas în Iran. Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Lin Jian a declarat că Beijingul este foarte îngrijorat de acest incident căruia i se opune "energic". China este o susţinătoare de lungă durată a cauzei palestinene.
UPDATE 4: Secretarul american al apărării, Lloyd Austin a declarat că Statele Unite încearcă să calmeze tensiunile în creştere din Orientul Mijlociu, dar că rămân ferme în apărarea Israelului în cazul în care este atacat. Şeful Pentagonului spune însă că nu crede că un război mai amplu în regiune ar fi inevitabil. Comentariile lui Austin intervin în urma uciderii liderului Hamas în Iran, la scurtă vreme după ce armata israeliană anunţase lichidarea unui comandant al grupării libaneze Hezbollah, considerat responsabil pentru atacul de sâmbătă din nordul Israelului în care au murit 12 copii.
UPDATE 3: Turcia condamnă „asasinarea rușinoasă” a liderului Hamas, Ismail Haniyeh, un aliat al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Un comunicat al Ministerului turc de Externe afirmă că "acest atac are, de asemenea, scopul de a extinde războiul din Gaza la o dimensiune regională”.
UPDATE 2: Iranul promite represalii după moartea lui Haniyeh. Ebrahim Rezaei, purtătorul de cuvânt al comisiei de securitate națională a legislativului iranian a calificat drept laşă uciderea liderului Hamas și a cerut "răzbunare împotriva autorilor”. Potrivit lui Rezaei, Comisia de securitate națională "va oferi mai multe informații despre cauza, dimensiunile și agenții incidentului”.
UPDATE 1: Rusia condamnă uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, pe care o califică drept "un asasinat politic inacceptabil". Adjunctul ministrului rus de externe, Mihail Bogdanov a declarat că atacul va duce la o nouă escaladare a tensiunilor. Bogdanov a spus că asasinatul va avea un impact negativ şi asupra negocierilor de încetare a focului din Gaza
UPDATE : Ismail Haniyeh conducea Biroul Politic al Hamas din 2017, dar s-a alăturat mişcării încă de la crearea ei în 1987. Născut într-o tabără de refugiați din Gaza în 1963, Haniyeh a fost închis în Israel de mai multe ori și la un moment dat a fost expulzat în sudul Libanului timp de șase luni. În 2003, el a supraviețuit unei tentative israeliene de asasinat, împreună cu fondatorul grupării Hamas. Trei ani mai târziu a fost pentru scurt timp prim-ministru palestinian, înaintea unei fracturi violente între Hamas şi cealaltă facțiune palestiniană principală, Fatah. În ultimii ani, a trăit în exil, mutându-se între Turcia și Qatar. Considerat un politician prgmatic, Ismail Haniyeh a păstrat relații bune cu alte grupuri palestiniene rivale şi a jucat un rol cheie în negocierile pentru un acord de încetare a focului în Gaza. Haniyeh, alături de alţi doi lideri ai grupării teroriste Hamas era vizat de un mandat de arestare al Curții Penale Internaționale.
Gruparea islamistã palestinianã Hamas, care guvernează în Gaza a anunţat cã liderul sãu politic, Ismail Haniyeh a fost ucis de o loviturã israelianã la Teheran. Hamas afirmã într-un comunicat cã Haniyeh a murit într-un raid sionist asupra sediului sãu din Teheran, dupã ce a participat la inaugurarea noului preşedinte al Iranului. Un responsabil al grupãrii a spus cã uciderea lui Ismail Haniyeh nu va rãmâne nepedepsitã. Armata ideologică a Iranului, Gardienii Revoluţiei a confirmat la rândul ei că reședința lui Ismail Haniyeh din Teheran a fost lovită şi că liderul politic al Hamas a fost ucis împreună cu una din gărzile de corp. Israelul nu a confirmat atacul, dar promisese să-i ucidă pe Haniyeh şi pe ali lideri Hamas, după incursiunea devastatoare din 7 octombrie de pe teritoriul israelian, când lupători islamişti pătrunşi din Gaza au omorât 1200 de oameni şi au luat ostatici 251.