Bulgaria începe să realizeze că lupta pentru aderarea la Spațiul Schengen nu s-a terminat; mai mult, autoritățile au pierdut controlul asupra procesului de aderare.
Ninsorile şi vântul puternic au afectat întreaga regiune.
Papa nu a pledat pentru cipare, iar cancerul nu se vindecă prin înfometare, scrie echipa de la Science+
În sud, la granița cu Bulgaria, 26 de poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au fost reţinuţi pentru dare şi luare de mită şi abuz în serviciu.
Potrivit agendei Consiliului JAI, subiectul apare pe agendă ca fiind posibil.
Îndemnul a venit din partea ministrului german de externe, Annalena Baerbock.
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a declarat că regretă decizia Austriei de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen și speră că decizia Guvernului federal va fi revizuită.
Separarea dosarelor pentru integrarea celor două ţări nu este o soluţie, ci doar o opţiune, spune ambasadorul bulgar la Bucureşti.
O moţiune de cenzură a fost depusă în Parlament pe tema politicii de securitate şi apărare.
Candidatul formațiunii de centru Continuăm schimbarea-Bulgaria Democrată câștigă la mică diferență în fața reprezentantei stângii pro-ruse
Partidul fostului premier Boiko Borisov este considerat marele învins.
Cele trei țări vor aloca în bugetul lor garanții în valoare de 6 miliarde de euro pentru implementarea proiectului de conectivitate de transport și pentru conducte de gaze.
Decizia guvernului bulgar de a taxa suplimentar gazul rusesc a provocat tensiuni cu Ungaria și Serbia, cât și un nou conflict cu președintele pro-rus Rumen Radev.
Navele au fost reţinute în luna aprilie de autorităţile române, care susţin că pescarii bulgari au pescuit ilegal în apele teritoriale ale României.
Majoritatea au fost recuperate în septembrie, într-o operațiune împotriva unei „rețele infracționale implicate în traficul ilegal de bunuri culturale din Ucraina”.
Sunt de aşteptat doar argumente în favoarea extinderii spaţiului de liberă circulaţie, blocată de Austria şi de Olanda
Turcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună împotriva ameninţării minelor plutitoare în Marea Neagră apărute în urma războiului dintre Rusia şi Ucraina.
Rusia afirmă de ani de zile că Ucraina are laboratoare biologice și a spus că a atacat pentru a le distruge. Narațiunea a fost inclusă și în dezinformările despre distrugerea barajului Nova Kahovka.
În cazul unui nou refuz, cele două țări vor lua în calcul renunțarea la controlul la frontieră între Bulgaria și România, chiar și în afara Schengen.
Premierii din România, Grecia și Bulgaria au semnat o declarație comună prin care arată că vor să lege cele trei țări prin autostrăzi și căi ferate.
(Pro)Rușii susțin că Ucraina va provoca un incident nuclear. Narațiunea trebuie să submineze sprijinul pentru Kiev și a fost promovată și în Europa de Est.
Premierul Marcel Ciolacu participă, astăzi, la Varna, în Bulgaria, la Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia împreună cu o delegaţie guvernamentală.
Ministrul grec de externe, George Gerapetritis, a propus o rută alternativă pentru exportul de cereale din Ucraina, pe calea ferată din România şi Bulgaria către porturile Alexandroupolis şi Salonic.
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a arătat optimistă în legătură cu intrarea României şi a Bulgariei în spaţiul european de liberă circulaţie Schengen.
Livrările de cereale ucrainene s-au înjumătățit, însă, față de anul trecut.
Un plan de acțiune propus de Kiev ar putea rezolva criza.