FAKE NEWS: Judecător condamnat pentru că s-a opus dictaturii sanitare

Protest împotriva restricțiilor cauzate de coronavirus în fața operei Alte Oper din Frankfurt pe Main, Germania, 04 decembrie 2021.
© EPA-EFE/CONSTANTIN ZINN   |   Protest împotriva restricțiilor cauzate de coronavirus în fața operei Alte Oper din Frankfurt pe Main, Germania, 04 decembrie 2021.

Susține jurnalismul independent

Guvernul german, aservit ocultei mondiale, a încălcat principiul separării puterilor în stat, potrivit unui cunoscut site conspiraționist.

Declinul democrației începe prin răzvrătiri absurde, nu prin domnia legii 

ȘTIRE: „Un judecător german care a anulat regulile guvernamentale privind obligativitatea purtării măștii de către copii în școli, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și își va pierde postul și dreptul la pensie. [...] împotriva judecătorului s-a mobilizat întregul Sistem al Dictaturii Sanitare. În urma unei plângeri depuse de Departamentul de Educație al landului Thuringia, o instanță superioară a casat decizia lui Dettmar. Mai mult, împotriva judecătorului a fost pornită urmărirea penală, el fiind acuzat de „deturnarea legii” (!) și de a fi judecat într-o speță unde nu avea autoritate (!). [...] Drept urmare, un tribunal districtual din Thuringia l-a găsit vinovat pe judecătorul Christian Dettmar, condamnându-l la o pedeapsă cu închisoarea de doi ani, cu suspendare. [...] Condamnarea unui judecător - care se presupune că este independent - pentru că a judecat potrivit propriei conștiințe și nu ordinelor guvernamentale creează un nou precedent îngrozitor în Declinul Democrației Occidentale.”

NARAȚIUNE: Dictatura sanitară va pedepsi orice încercare de opoziție la măsurile restrictive îndreptate împotriva omenirii.

CONTEXT: Măsurile restrictive adoptate de guvernele mai multor state în timpul pandemiei de Covid19 au fost contestate încă de la început de o parte a populației, care considera că prin adoptarea acestora, „guvernul mondial” vrea să instaureze o dictatură prin care să controleze orice aspect al vieții oamenilor de rând. Iar pentru ca aceste convingeri să poată fi justificate, au apărut o serie de narațiuni false cu privire la natura și originea virusului SARS-CoV2, măsurile luate pentru a combate răspândirea sa sau eficiența și efectele vaccinării. În România, vârf de lance în promovarea acestor teorii conspiraționiste este site-ul activenews.ro, care, de-a lungul timpului, a căutat să le valideze prin interpretări personale ale aspectelor științifice și juridice care privesc pandemia de Covid19 și presupusul complot planetar. Veridica a demontat, deja, mai multe astfel de știri false și dezinformări legate de pandemie și planul ocult de înrobire și decimare a omenirii, cum ar fi cea despre femeia arestată pentru că se ruga în gând, sau pandemia eternă care va elimina libertățile și drepturile populației, precum și cele legate de vaccinul antiCovid19, care cauzează sterilitate pe trei generații şi provoacă celor imunizaţi cancer testicular.

OBIECTIV: Validarea propriilor teorii conspiraţioniste, slăbirea încrederii în autorităţile naționale și, prin extensie, în organizațiile internaționale occidentale.

Condamnările în justiție se dau pentru fapte, nu pentru gânduri

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: În aprilie 2021, judecătorul german Christian Dettmar nu a anulat regulile privind obligativitatea purtării măștii de către copii în școli, ci doar în două școli, încălcând astfel principiul de drept care susține că o decizie judecătorească se aplică nediscriminatoriu tuturor entităților din categoria celor aflate în discuție. Acest fapt denotă că decizia nu a avut la bază nici o regulă de drept, ci a fost luată în scop declarativ, judecătorul fiind cunoscut pentru pozițiile sale publice împotriva măsurilor de combatere a Covid19. De fapt, hotărârea era în totală contradicție cu legile în vigoare la momentul adoptării sale. Acesta a și fost motivul anulării acesteia, precum și cel care a stat la baza anchetei declanșate de autoritățile germane.

În luarea deciziei, Dettmar a audiat numai „experți” care se împotriveau măsurilor sanitare restrictive, încălcând principiul consultării „ambelor părți”. În plus, speța în cauză nu se afla în aria sa de competență, Dettmar fiind judecător în dreptul familiei. Cauzele legate de măsurile luate de autorități sunt judecate, în Germania, de un tribunal cu competențe în dreptul administrativ. Totodată, după cum singur a afirmat, judecătorul a dat verdictul exclusiv în concordanță cu propriile convingeri, neținând deloc seama de legile în vigoare, indiferent că erau sau nu justificate. El chiar a declarat că ar lua din nou aceeași decizie, arătând astfel că gestul a fost unul conștient și intenționat, nu unul luat dintr-o eroare de interpretare a legii.

Faptul că, la un an distanță, în aprilie 2022, guvernul federal german a eliminat regulile care impuneau purtarea măștilor nu întărește teoria că astfel de restricții nu ar fi trebuit niciodată să fie în vigoare, ci arată că, pur și simplu, măsura nu mai era necesară datorită scăderii semnificative a pericolului de infectare în rândul populației.

În concluzie, sentința Tribunalului Regional de condamnare la o pedeapsă care ar putea duce nu doar la excluderea lui Dettmar din magistratură, dar și la pierderea dreptului la pensie, este una legală, conformă cu normele de drept în vigoare în statul german. Practic, ea condamnă nerespectarea legii. Nu există absolut nici un indiciu că sentința a fost influențată de la nivel guvernamental, pentru a fi luată în calcul ipoteza intervenției politicului în justiție. Independența unui judecător în luarea deciziilor nu poate fi interpretată în sensul nesocotirii legilor în vigoare, astfel fiind justificată și asprimea pedepsei primite de Christian Dettmar.

 • Publicație / Media:
  activenews.ro
 • Data publicării:
  25/08/2023
 • Public țintă:
  CONSPIRAȚIONIȘTI, ANTIVACCINIȘTI, SUVERANIȘTI, NAŢIONALIŞTI
 • Amplificare:
  MANIFESTE.RO, ZIAR.COM, REȚELE SOCIALE
 • Narațiune cheie:
  Opoziția la dictatura sanitară instaurată de oculta mondială va fi, în viitorul apropiat, lipsită de orice drepturi și libertăți.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Cezar Manu

Cezar Manu
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 4 min
Monitor Fake News Nr. 76: Rusia a distrus un convoi NATO
Monitor Fake News Nr. 76: Rusia a distrus un convoi NATO

Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.

Horia Grușcă
Horia Grușcă
17 May 2024
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia luptă în Ucraina pentru valorile tradiționale
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia luptă în Ucraina pentru valorile tradiționale

Războiul din Ucraina este purtat de Rusia pentru salvarea valorilor tradiționale și a familiei de desfrâu și perversiunea Occidentului, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
16 May 2024
FAKE NEWS: Ucraina ar putea ataca Republica Moldova
FAKE NEWS: Ucraina ar putea ataca Republica Moldova

Ucraina va intensifica bombardarea „neintenționată” a teritoriului Republicii Moldova dacă aceasta va avansa mai mult pe calea integrării europene, lăsând în urmă Kievul, susține canalul de Telegram pro-Kremlin „Smugleank”.

Veridica
Veridica
15 May 2024
FAKE NEWS: Franța a trimis Legiunea Străină pe frontul ucrainean
FAKE NEWS: Franța a trimis Legiunea Străină pe frontul ucrainean

Mii de militari ai Legiunii Străine franceze luptă deja pe frontul ucrainean, potrivit unei publicații filoruse și antioccidentale.

Cezar Manu
Cezar Manu
14 May 2024