
Patrioții sunt pedepsiți de justiția controlată de forțe străine, susține un român cunoscut pentru acțiunile sale extremiste la adresa minorității maghiare.
Extremistul român, agresorul care pozează în victimă
ȘTIRE: Amendat pentru vina unei conștiințe de român. Înalta Curte de Casație si Justiție, prin președinte de ședință, judecător Gheza Attila Farmathy (cât "noroc" am putut avea!) mă obligă să plătesc o amendă de 3000 lei aplicată de Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării pentru un articolul publicat pe Fb. sub titlul ,,Constituția României este scoasă în afara legii prin Ordin!", vedeți link în comentarii, precum și foto din decizia ICCJ.
NARAȚIUNE: Apărarea Constituției este pedepsită de justiția controlată de forțe străine.
CONTEXT: Încă din primii ani de după căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est, naţionaliştii din România şi Ungaria au reaprins flacăra disputei referitoare la apartenenţa statală a Transilvaniei, generând un curent de natură vădit extremistă, reactivat din ce în ce mai puternic în prezent. Tensiunile au luat forme violente, culminând cu tragicele violențe interetnice de la Târgu-Mureș, din martie 1990, sau cu recentul conflict izbucnit în scandalul cimitirului de eroi de la Valea Uzului, în care unul dintre liderii românilor și instigator la violențe împotriva maghiarilor era un medic stomatolog din Brașov, Mihai Sorin Tîrnoveanu.
Cunoscut ultranaționalist cu discurs antimaghiar, Tîrnoveanu este fondator al publicației și asociației ”Calea Neamului”, cu discurs pe alocuri extremist. În același timp, medicul brașovean este și liderul partidului Mișcarea Națională, formațiune în al cărei program politic găsim, pe lângă idei „clasice” – apărarea statului național și recucerirea suveranității naționale, apărarea credinței și Bisericii Ortodoxe Române etc. – și propuneri originale, precum eliminarea digitalizării excesive din educație, scoaterea disciplinei „Educație pentru sănătate” din programa școlară și introducerea materiei „Istoria românilor”, pentru că „în școlile noastre nu se mai învață adevărata istorie pe care majoritatea dintre noi am studiat-o, ci se dorește ca ai noștri copii să învețe o cu totul altă istorie, ce nu are nimic în comun cu Neamul Românesc”. La capitolul „politică externă” programul Mișcării Naționale susține „Contracararea diplomatică și cultural-istorică a acțiunilor propagandistice
specifice cercurilor revizioniste din Ungaria...”
În urma mai multor postări cu caracter discriminatoriu și incitator la violențe, Tîrnoveanu susține că i-a fost șters definitiv contul de Facebook, fapt care l-a determinat să își facă propriul site, dar, la acest moment, el postează în continuare pe platforma de socializare, de pe patru pagini (conform comunicării ÎCCJ), la care are zeci de mii de urmăritori. În 2020, el a fost amendat de CNCD pentru discriminare, sancţiune pe care a contestat-o în instanţă. Deşi Curtea de Apel Braşov i-a dat dreptate iniţial, recursul judecat la ÎCCJ a desfiinţat sentinţa iniţială, iar Tîrnoveanu trebuie să plătească o amendă de 3.000 de lei, precum şi cheltuielile de judecată.
În cadru lărgit, opinia lui Mihai Tîrnoveanu se aliniază curentului care afirmă că justiţia românească este subordonată străinilor, fapt ce a dus la pierderea suveranităţii ţării.
OBIECTIV: Subminarea încrederii populației în justiție și autorități, provocarea şi amplificarea de tensiuni sociale.
DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Postarea prin care Mihai Tîrnoveanu anunţă decizia „nedreaptă” a justiţiei române este de fapt o cerere de ajutor financiar pentru plata amenzii, îmbrăcată în haina luptei împotriva cenzurii globaliste şi a corectitudinii politice.
Problema ridicată de Tîrnoveanu în postarea pentru care a fost amendat, aşa cum reiese şi din motivarea instanţei, este una falsă, prevederile Codului Administrativ şi ordinul Ministerului Educaţiei privind Metodologia de admitere în învăţământul superior neavând nicio legătură cu instituirea unei a doua limbi oficiale a statului român. De fapt, ordinul pe care îl contestă patriotul braşovean nu făcea decât să alinieze respectiva metodologie la legislaţia privind combaterea discriminării, în sensul că interzicea universităţilor să oblige candidaţii care au absolvit un liceu din România, dar cu predare în altă limbă decât româna, să susţină un examen pentru competenţe lingvistice de limba română. Potrivit ordinului, dovada competenţelor lingvistice ale acestor absolvenţi se face prin diploma de bacalaureat, în care limba română este disciplină de examen obligatorie. De altfel, articolul 5 al Legii învățământului preuniversitar prevede că „învățarea în școală a limbii române, ca limbă oficială de stat, este obligatorie pentru toți beneficiarii primari ai educației”.
Drept urmare, concluzia că este pedepsit pentru apărarea Constituţiei este la rândul ei falsă, sancţiunea fiind de fapt pentru discriminare, limbaj jignitor, insulte şi ameninţări. Mai mult, iniţial, Tîrnoveanu a fost somat să şteargă comentariile conţinând ameninţări explicite de genul “mai bine am ucide hoţii din guvern, după aceea epurare etnică”, iar în urma refuzului de a se conforma, a fost amendat de CNCD. Nici măcar invocarea libertăţii de exprimare garantate de articolul 11 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene nu are vreo bază legală atât timp cât scopul exprimării e reprezentat de insultă sau ameninţare. De altfel, judecătorii au evidenţiat în hotărâre un model comportamental al medicului patriot, “sancţionat în repetate rânduri de CNCD şi având în curs de cercetare mai multe dosare la CNCD şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov”.
În plus, afirmaţia lui Tîrnoveanu că hotărârea ÎCCJ este una decisă de judecătorul de etnie maghiară din completul de trei judecători este menită a induce publicul în eroare, deoarece, conform legii şi logicii, deciziile se iau cu majoritate, fapt tradus prin achiesarea la hotărâre a cel puţin unuia dintre ceilalţi doi judecători, de etnie română.
Verifică sursele: