Știri

Noul ministru rus al Apărării, Andrei Belousov, spune că vrea să obțină victoria în Ucraina cu pierderi umane „minimale”

O fotografie pusă la dispoziție de serviciul de presă al Consiliului Federației Ruse îl arată pe candidatul la funcția de ministru rus al Apărării, Andrei Belousov, participând la o reuniune a Comitetului pentru Apărare și Securitate a Consiliului Federației la Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului, la Moscova, Rusia, 13 mai 2024.
© EPA-EFE/RUSSIAN FEDERATION COUNCIL PRESS SERVICE HANDOUT -- MANDATORY CREDIT -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES   |   O fotografie pusă la dispoziție de serviciul de presă al Consiliului Federației Ruse îl arată pe candidatul la funcția de ministru rus al Apărării, Andrei Belousov, participând la o reuniune a Comitetului pentru Apărare și Securitate a Consiliului Federației la Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului, la Moscova, Rusia, 13 mai 2024.

Susține jurnalismul independent

Noul ministru rus al Apărării, Andrei Belousov, un economist fără experiență militară, a declarat, marți, că-și dorește să modernizeze forțele armate și să obțină victoria în Ucraina cu pierderi umane „minimale”.

Ambiguitate

„Obiectivul cheie al operațiunii militare speciale (cum numesc oficialii ruși invazia din Ucraina – n. red.) este, desigur, obținerea victoriei (...) și asta cu pierderi umane minime” - a declarat Belousov, citat de agențiile internaționale de presă.

Acestea notează că ministrul n-a precizat ce nivel de pierderi ar fi acceptabil și amintesc că Rusia nu dezvăluie numărul morților și răniților din rândurile trupelor sale de invazie, pe care experți militari neutri îl estimează la cel puțin câteva zeci de mii.

Alte obiective

„Primul (obiectiv) este de a asigura integrarea economiei forțelor armate în întreaga economie a țării Acest lucru nu este simplu și necesită optimizarea cheltuielilor (...) Ceea ce nu înseamnă micșorarea acestora” - a mai spus Belousov în fața camerei superioare a Parlamentului de la Moscova.

Al doilea său obiectiv declarat este acela de a face „economia militară deschisă cât mai mult posibil către inovații”, în special „față de tehnologiile digitale”.

Schimbări în timpul meciului în deplasare din Ucraina

Belousov a preluat portofoliul Apărării de la Serghei Șoigu, care-l ocupa din 2012 și care a fost demis, duminică seara, de președintele Vladimir Putin.

Șoigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate, un organism care reunește cei mai înalți oficiali ruși, fără avea reale prerogative proprii.

Cu „experiența lui enormă”

Fostul secretar al Consiliului, ex-șef al serviciului de securitate, FSB, Nikolai Patrușev, a fost numit, la rândul său, consilier al lui Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Patrușev, cu „experiența lui enormă”, va gestiona problema șantierelor navale.

 

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Burkina Faso, Mali și Niger anunță că vor să creeze o confederație
Burkina Faso, Mali și Niger anunță că vor să creeze o confederație

Toate cele trei foste colonii franceze din Africa sunt conduse de regimuri militare puciste, prietene cu Rusia.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024
Vietnam: șeful securității comuniste devine șef al statului
Vietnam: șeful securității comuniste devine șef al statului

Comitetul central al partidului a aprobat „numirea tovarășului To Lam, membru al Biroului Politic și ministru al Securității Publice, ca președinte”.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024
Gaza: 83 de oameni uciși în 24 de ore
Gaza: 83 de oameni uciși în 24 de ore

Austria a anunțat că va relua finanțarea agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), suspendată după acuzațiile că angajații acesteia ar fi fost implicați în atacul Hamas din toamnă în sudul Israelului.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024
Aproape zece mii de refugiați din regiunea ucraineană Harkov
Aproape zece mii de refugiați din regiunea ucraineană Harkov

Oamenii fug de soldații ruși, care au reușit să avanseze între cinci și zece kilometri de-a lungul graniței.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024