Sunt acuzați că voiau să comită un atac cu bombă la Ekaterinburg, în Urali.
Țintele ar fi fost un ofițer de rang înalt și un blogger de război.
Un general rus a fost ucis recent la Moscova în explozia unei bombe, atribuită serviciilor de informaţii de la Kiev.
De la declanșarea invaziei rusești în Ucraina, numeroși occidentali, în special americani, au fost arestați în Rusia, sub acuzații grave.
Măsura este anunţată după ce Germania a acuzat acte de sabotaj în Marea Baltică, puse pe seama războiului hibrid al Moscovei
Pilotul urma să ajungă într-o zonă controlată de forțele armate ale Kievului.
Opoziția pro-europeană acuză o fraudă electorală și contestă victoria partidului Visul Georgian
Suspectul, împuşcat mortal în timp ce opunea rezistenţă la arestare, era un cetățean rus, care-ar fi fost recrutat de serviciile de informaţii militare ale Kievului.
Securitatea rusă acuză „coordonarea de către Londra a escaladării situației politice și militare internaționale”.
Moscova susține că au fost implicate și servicii secrete din unele țări NATO
Anchetatorii susțin că și-ar fi recunoscut vinovăția.
Ei nu renunță, însă, la acuzația că în spatele atacului a fost Ucraina invadată.
Doi dintre subalternii acestuia ar fi complotat ca să-l asasineze pe șeful statului.
Suspectul venise luna trecută din Ucraina.
Ar fi încercat să transmită informații militare Germaniei.
Ucraina a fost acuzată că s-ar fi aflat în spatele atacului terorist de la Moscova. Apărută inițial pe Telegram, teza a fost dezvoltată de Vladimir Putin și siloviki apropiați de el. Narațiunea ajută autoritățile ruse să se disculpe, se înscrie în discursul privind agresiunea ucraineano-occidentală și poate fi folosită pentru escaladarea războiului. Printre argumentele aduse pentru a o sprijini se numără falsuri și o mai veche teorie a conspirației.
Voia să ofere Kievului informații despre o companie din sectorul apărării, pentru organizarea unor viitoare „sabotaje”.
Un bărbat a fost prins la Moscova, o femeie la Belgorod.
Sunt acuzați că au pregătit atacuri în Rusia și că au încercat să otrăvească soldații care participă la invazia din Ucraina.
Suspectul ar fi fost recrutat de serviciile speciale ucrainene.
Teroriștii au fost uciși.
Aduna „fonduri în beneficiul unei organizații ucrainene, care le-a folosit, apoi, pentru a achiziționa materiale medicale, echipamente, arme și muniții pentru forțele armate” al Kievului.
Eforturile Letoniei de a limita spionajul și influența Rusiei au ajuns în centrul atenției când eurodeputata pro-rusă Tatjana Ždanoka a fost acuzată de colaborare cu FSB.
Unul era angajat la securitatea ucraineană, SBU, și lucra pentru cea rusească, FSB.
Cazul europarlamentarei letone care a spionat ani de zile pentru FSB e descris pe larg de jurnaliștii ruși independenți, care scriu și despre cum vor fi falsificate alegerile în favoarea lui Putin.
Remus Pricopie a cerut Parlamentului României să constituie o comisie care să analizeze rețelele de agenți străini prezente pe teritoriul țării.
Căutat pentru fraudă, el este bănuit acum că a ajutat Rusia să finanțeze operațiuni secrete.
În regimul fondat de Vladimir Ilici Lenin, Dzerjinski (1877-1926) a fost unul dintre arhitecții terorii bolșevice, jalonată de arestări și execuții în masă.
Omul aduna informații care priveau „desfășurarea operațiunii militare speciale (cum numesc oficialii de la Moscova invazia din Ucraina – n. red.), mobilizarea (militară) în regiunile ruse”, precum și „elementele problematice și evaluarea influenței acestora asupra protestelor populației, în vederea alegerilor prezidențiale din Rusia din 2024”.
Antenele de pe clădirea Ambasadei ruse, instrumente de spionare a autorităților moldovene? SIS denunță acordurile cu FSB și SVR, ambasada rusă nu va mai oferi servicii consulare