Breaking Fake News: Spioni ruşi în Parlamentul European (@TVR1)

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu
O deputată letonă aflată de 20 de ani în Parlamentul european a fost acuzată că ar fi agenta Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, FSB. Descoperirea a provocat dezbateri aprinse la Bruxelles si a dus la adoptarea unui proiect de rezoluție în care este acuzată ingerința Rusiei în procesele democratice ale Uniunii Europene.
Invitat: Ramona Strugariu, europarlamentar
 
Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea: 
La 2 ani de la invadarea Ucrainei pe scară largă, Vladimir Putin a acordat primul său interviu unui jurnalist occidental. La finalul unei discuții amicale de două ore, rămâne o singură întrebare: este Putin conștient de realitate sau crede în propria propagandă și trăiește într-o lume imaginară? 
 
Revista presei fake, cu Horia Grușcă:
Un videoclip deepfake acuză Kievul că ar fi pus la cale asasinarea preşedintelui Emmanuel Macron în timpul vizitei acestuia în capitala Ucrainei, iar un videoclip oficial care promova acţiunile umanitare ale Israelului în Gaza folosea imagini dintr-o tabără de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova. 
 
Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram
Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin și cel mai vocal critic al Kremlinului, a murit în închisoare, în condiții încă neclare. La numai o zi după moartea sa, Putin și-a lansat campania electorală pentru cel de al cincilea mandat de președinte al Federației Ruse iar dezinformările privind moartea lui Navalnîi au început să apară. 
 
 
 
 
 

Raportează
Fake News

Dezinformarea folosește o varietate de tactici de manipulare. Poveștile de dezinformare pot fi create cu ușurință prin combinarea subiectelor provocatoare.

Raportează
Mai multe documentare