FAKE NEWS: Forțe oculte occidentale le vor lua copiii familiilor de români

FAKE NEWS: Forțe oculte occidentale le vor lua copiii familiilor de români
  |  

Daruieste Viata

Copiii ar putea deveni proprietatea unor entităţi private, a căror existenţă a fost legiferată pe ascuns de către Parlament, la comanda forţelor oculte care doresc distrugerea poporului român. Naraţiunea a fost lansată de senatoarea independentă Diana Ivanovici Şoşoacă, în cadrul unui dialog cu Luis Lazarus, şi are ca punct de plecare dezbaterea inițiată de punere în aplicare a legii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Diana Șoșoacă: „Copiii voștri nu vă vor mai aparține”

ȘTIRE:Diana Şoşoacă: Prin intermediul acestei nenorocite de ordonanţe, mie mi-a fost implementat un nou sistem, organism privat acreditat destinat protecţiei speciale a copilului. Organism privat acreditat, (ţipă!) BARNEVERNET. S-a înfiinţat în România, oameni buni. Înţelegeţi ce se întâmplă? Organism privat acreditat. (ţipă din nou!) BARNEVERNET. Destinat protecţiei speciale a copilului, separat temporar sau definitiv. Cazul Smicală, vă aduceţi aminte? Cinci ani de zile... [...] Tare mi-e mie că părinţii vor fi ameninţaţi că li se vor lua copiii şi orice vei face ţi se va lua copilul, iar aceste organisme private acreditate vor cere imediat eliberarea unor astfel de cărţi de identitate, da? [...] N-au făcut-o prin 272 per 2004, eu nu-mi aduc aminte ca prin Senatul României să fi trecut aşa ceva. Poţi să ştii ce-au făcut? Pentru că ni s-a mai întâmplat să fie scrisă la comisie într-un fel şi [...] după ce am votat, s-a schimbat. [...] Este inimaginabil ce se întâmplă, oameni buni! Mie nu mi-a venit să cred. Organism privat acreditat. Ăsta-i BARNEVERNET (urlă!). Barnevernet este privat, am discutat acolo, am avut şi întâlniri cu nişte personalităţi de-acolo. [...] Aceste instituţii, gen Barnevernet, cum aţi auzit voi, care sunt private, care sunt de fapt nişte ONG-uri, care primesc bani grămadă şi care au dreptul să-ţi intre-n casă să-ţi smulgă copilul, şi va ajunge la voi. Luis Lazarus: Absolut inacceptabil! D.Ş.: Zic „am legea 272”, zice „v-o distruge, cum au distrus-o şi la noi”. Copiii voştri nu vă vor mai aparţine. Luptaţi-vă cât mai puteţi pentru copiii voştri. L.L.: Îţi dai seama ce aberaţie? De când un ONG sau o firmă privată poate să se substituie statului şi familiei şi să vină să-ţi facă asemenea porcării? D.Ş.: De când în alte ţări se poate.” (Luis Lazarus-Zeus TV, de la min 03:02:10)

NARAȚIUNI: 1. În România, vor exista organisme private care vor putea dispune de copiii românilor după bunul plac. 2. În Parlamentul României, legile sunt modificate pe ascuns, fără informarea membrilor aleşi de popor. 3. Instituţiile statului cu atribuții în domeniul protecției copilului vor fi înlocuite cu organisme private, care îşi vor implementa agenda proprie, total contrară intereselor poporului român. 4. Actele de identitate cu cipuri vor fi folosite pentru controlul populaţiei.

Narațiunile despre abuzarea copiilor în Occident, specifice propagandei rusești

CONTEXT: Ministerul român de Interne a pus în dezbatere publică, la începutul lunii, un proiect de lege care aduce unele modificări ordonanței de urgență nr. 97/2005, care reglementează, printre altele, forma și conținutul actelor de identitate. Profitând de ocazie, Diana Șoșoacă, care și-a dedicat practic întreaga activitate parlamentară luptei cu oculta mondială care plănuiește exterminarea poporului român, dă din nou dovada unei imaginații extrem de bogate și, legându-se de o modificare minoră a unui articol din ordonanță, lansează un alt scenariu fantasmagoric, la fel cum a procedat în cazul blackout-ului programat de sărbători pentru asasinarea patrioților sau a vaccinului anti-Covid care dă sterilitate pe trei generații. Scenariul lansat de senatoarea independentă se aliniază unui întreg fir narativ construit împotriva actelor de identitate electronice, cu rădăcini în propaganda conservatoare ultrareligioasă, întreținută de ani de zile de la Moscova, peste care suprapune naraţiuni regăsite în teorii ale conspirației ca PizzaGate și QAnon, adaptate etosului românesc în cazurile de adopţie a Sorinei Săcărin şi cele ale separării copiilor de părinţi din Norvegia. De altfel, Șoșoacă nici măcar nu a încercat să-și ascundă simpatia pentru politica Kremlinului, ea fiind o apropiată a ambasadei Rusiei la București, pe care a vizitat-o în mai multe rânduri, sub diferite pretexte.

OBIECTIV: Subminarea încrederii populației în autorități și întreaga clasă politică, demonizarea Occidentului, precum și promovarea discursului de tip suveranist, antioccidental.

DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE: Pe parcursul întregii sale argumentări, Diana Șoșoacă dă dovadă de flagrante carențe de cunoaștere a legilor țării, în ciuda faptului că profesia sa este aceea de avocat. Modificarea legislativă ce ar urma să distrugă viitorul copiilor constă în schimbarea sintagmei „se poate elibera carte de identitate simplă sau carte electronică de identitate înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinți” în „se poate elibera carte electronică de identitate înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea ambilor părinți”. În plus, referințe la organismele private acreditate de care se teme senatoarea independentă apar în legea 272/2004 de nu mai puțin de 29 de ori, având chiar și o secțiune special dedicată, capitolul 8, chiar dacă „eu nu-mi aduc aminte ca prin Senatul României să fi trecut aşa ceva”. Mai mult, organismele private care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei copilului au fost reglementate, până la legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, încă din 1997, printr-o hotărâre a guvernului Ciorbea. În esență, ele sunt reprezentate de ONG-urile cu activitate în domeniul protecției copilului. Acestea vor avea un rol și mai important în domeniu odată cu implementarea programului de desființare a orfelinatelor aflate sub tutela statului.

Acuzația că legile sunt modificate ulterior aprobării de către Parlament, una extrem de gravă, nu este susținută decât de o argumentație fără nicio legătură cu subiectul. În cazul punctual al legii pentru protecția copilului, propunerea de actualizare a legii este identică cu actualizarea publicată în Monitorul Oficial  din 30 iunie 2022. De fapt, modificarea nu aduce nimic nou legat de organismele private acreditate, comparativ cu reglementarea în vigoare încă din 2004. Iar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat cu alte acte normative, ar fi existat destule voci care să atragă atenţia asupra unor cazuri care cu siguranţă pot fi catalogate drept atentate la siguranţa naţională.

Afirmația că Barnevernet ar fi un organism privat este un fals grosolan. În traducere exactă Protecția Copilului, instituția norvegiană este una de drept public, constituită în baza unei legi din 1992, subordonată Ministerului norvegian al Copiilor și Familiei. Nivelul crescut al habarnismului senatoarei este evidențiat atât de argumentul „am discutat acolo, am avut şi întâlniri cu nişte personalităţi de-acolo”, cât și de confuzia cazului Smicală (petrecut în Finlanda) cel mai probabil cu cel al familiei Bodnariu. Și, deși instituția norvegiană a fost subiectul mai multor scandaluri de-a lungul anilor, acest fapt nu presupune automat scenarii similare și în România.

De fapt, problema pe care o ridică senatoarea poporului nu ține atât de ruperea copiilor de familie, cât de eliberarea pentru aceștia a cărților electronice de identitate, fapt ce va duce, în viziunea sa, la un control al forțelor malefice asupra copiilor. Contrar părerii conspiraţioniştilor, actele de identitate cu cipuri încorporate nu fac altceva decât să reducă birocraţia şi să uşureze rezolvarea diverselor nevoi cetăţeneşti în relaţia cu autorităţile. Cărţile electronice de identitate reprezintă un pas normal în creşterea gradului de digitalizare, fără nici o legătură cu vreun interes ocult sau comploturi satanice. În ciuda ghiveciului conspiraționist promovat constant de Diana Șoșoacă, solicitarea de către o persoană a cărții electronice de identitate este o opțiune voluntară, românii având în continuare la dispoziție alternativa unui card de identitate simplu, care nu va putea fi manipulat de elitele occidentale.

 • Publicație / Media:
  pagină Facebook Luis Lazarus-Zeus TV
 • Data publicării:
  17/01/2023
 • Public țintă:
  conservatori, ultrareligioşi, creştinopaţi, naţionalişti, suveranişti, antioccidentali, antieuropeni
 • Amplificare:
  reţele sociale
 • Narațiune cheie:
  Forţe oculte plănuiesc răpirea copiilor români în scopuri malefice.
Cezar Manu
Cezar Manu

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 6 min
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: În Ucraina, Rusia poartă un război de eliberare națională
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: În Ucraina, Rusia poartă un război de eliberare națională

Războiul din Ucraina este unul de eliberare națională a Rusiei, dar și pentru libertatea întregii lumi, potrivit unui discurs al lui Putin.

Marin Gherman
Marin Gherman
30 Nov 2023
Buletin Fake News Nr. 57: Îndemnuri la genocid și antisemitism
Buletin Fake News Nr. 57: Îndemnuri la genocid și antisemitism

Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.

Horia Grușcă
Horia Grușcă
29 Nov 2023
FAKE NEWS: NATO distruge Delta Dunării
FAKE NEWS: NATO distruge Delta Dunării

Existenţa Deltei Dunării este pusă în pericol de NATO şi MApN, care vor să preia un teren pentru amenajări militare, conform unei publicaţii naţionaliste.

Cezar Manu
Cezar Manu
27 Nov 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Occidentul îi cere Ucrainei să mobilizeze femeile și bătrânii
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Occidentul îi cere Ucrainei să mobilizeze femeile și bătrânii

Ucraina va trimite pe front femei și bătrâni la recomandarea insistentă a Occidentului, potrivit propagandei pro-Kremlin care-l citează pe șeful serviciilor ruse de informații externe.

Marin Gherman
Marin Gherman
24 Nov 2023