Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn Telegram

FAKE NEWS: Forțe oculte occidentale le vor lua copiii familiilor de români

FAKE NEWS: Forțe oculte occidentale le vor lua copiii familiilor de români
©  |  

Copiii ar putea deveni proprietatea unor entităţi private, a căror existenţă a fost legiferată pe ascuns de către Parlament, la comanda forţelor oculte care doresc distrugerea poporului român. Naraţiunea a fost lansată de senatoarea independentă Diana Ivanovici Şoşoacă, în cadrul unui dialog cu Luis Lazarus, şi are ca punct de plecare dezbaterea inițiată de punere în aplicare a legii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Diana Șoșoacă: „Copiii voștri nu vă vor mai aparține”

ȘTIRE:Diana Şoşoacă: Prin intermediul acestei nenorocite de ordonanţe, mie mi-a fost implementat un nou sistem, organism privat acreditat destinat protecţiei speciale a copilului. Organism privat acreditat, (ţipă!) BARNEVERNET. S-a înfiinţat în România, oameni buni. Înţelegeţi ce se întâmplă? Organism privat acreditat. (ţipă din nou!) BARNEVERNET. Destinat protecţiei speciale a copilului, separat temporar sau definitiv. Cazul Smicală, vă aduceţi aminte? Cinci ani de zile... [...] Tare mi-e mie că părinţii vor fi ameninţaţi că li se vor lua copiii şi orice vei face ţi se va lua copilul, iar aceste organisme private acreditate vor cere imediat eliberarea unor astfel de cărţi de identitate, da? [...] N-au făcut-o prin 272 per 2004, eu nu-mi aduc aminte ca prin Senatul României să fi trecut aşa ceva. Poţi să ştii ce-au făcut? Pentru că ni s-a mai întâmplat să fie scrisă la comisie într-un fel şi [...] după ce am votat, s-a schimbat. [...] Este inimaginabil ce se întâmplă, oameni buni! Mie nu mi-a venit să cred. Organism privat acreditat. Ăsta-i BARNEVERNET (urlă!). Barnevernet este privat, am discutat acolo, am avut şi întâlniri cu nişte personalităţi de-acolo. [...] Aceste instituţii, gen Barnevernet, cum aţi auzit voi, care sunt private, care sunt de fapt nişte ONG-uri, care primesc bani grămadă şi care au dreptul să-ţi intre-n casă să-ţi smulgă copilul, şi va ajunge la voi. Luis Lazarus: Absolut inacceptabil! D.Ş.: Zic „am legea 272”, zice „v-o distruge, cum au distrus-o şi la noi”. Copiii voştri nu vă vor mai aparţine. Luptaţi-vă cât mai puteţi pentru copiii voştri. L.L.: Îţi dai seama ce aberaţie? De când un ONG sau o firmă privată poate să se substituie statului şi familiei şi să vină să-ţi facă asemenea porcării? D.Ş.: De când în alte ţări se poate.” (Luis Lazarus-Zeus TV, de la min 03:02:10)

NARAȚIUNI: 1. În România, vor exista organisme private care vor putea dispune de copiii românilor după bunul plac. 2. În Parlamentul României, legile sunt modificate pe ascuns, fără informarea membrilor aleşi de popor. 3. Instituţiile statului cu atribuții în domeniul protecției copilului vor fi înlocuite cu organisme private, care îşi vor implementa agenda proprie, total contrară intereselor poporului român. 4. Actele de identitate cu cipuri vor fi folosite pentru controlul populaţiei.

Narațiunile despre abuzarea copiilor în Occident, specifice propagandei rusești

CONTEXT: Ministerul român de Interne a pus în dezbatere publică, la începutul lunii, un proiect de lege care aduce unele modificări ordonanței de urgență nr. 97/2005, care reglementează, printre altele, forma și conținutul actelor de identitate. Profitând de ocazie, Diana Șoșoacă, care și-a dedicat practic întreaga activitate parlamentară luptei cu oculta mondială care plănuiește exterminarea poporului român, dă din nou dovada unei imaginații extrem de bogate și, legându-se de o modificare minoră a unui articol din ordonanță, lansează un alt scenariu fantasmagoric, la fel cum a procedat în cazul blackout-ului programat de sărbători pentru asasinarea patrioților sau a vaccinului anti-Covid care dă sterilitate pe trei generații. Scenariul lansat de senatoarea independentă se aliniază unui întreg fir narativ construit împotriva actelor de identitate electronice, cu rădăcini în propaganda conservatoare ultrareligioasă, întreținută de ani de zile de la Moscova, peste care suprapune naraţiuni regăsite în teorii ale conspirației ca PizzaGate și QAnon, adaptate etosului românesc în cazurile de adopţie a Sorinei Săcărin şi cele ale separării copiilor de părinţi din Norvegia. De altfel, Șoșoacă nici măcar nu a încercat să-și ascundă simpatia pentru politica Kremlinului, ea fiind o apropiată a ambasadei Rusiei la București, pe care a vizitat-o în mai multe rânduri, sub diferite pretexte.

OBIECTIV: Subminarea încrederii populației în autorități și întreaga clasă politică, demonizarea Occidentului, precum și promovarea discursului de tip suveranist, antioccidental.

DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE: Pe parcursul întregii sale argumentări, Diana Șoșoacă dă dovadă de flagrante carențe de cunoaștere a legilor țării, în ciuda faptului că profesia sa este aceea de avocat. Modificarea legislativă ce ar urma să distrugă viitorul copiilor constă în schimbarea sintagmei „se poate elibera carte de identitate simplă sau carte electronică de identitate înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinți” în „se poate elibera carte electronică de identitate înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea ambilor părinți”. În plus, referințe la organismele private acreditate de care se teme senatoarea independentă apar în legea 272/2004 de nu mai puțin de 29 de ori, având chiar și o secțiune special dedicată, capitolul 8, chiar dacă „eu nu-mi aduc aminte ca prin Senatul României să fi trecut aşa ceva”. Mai mult, organismele private care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei copilului au fost reglementate, până la legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, încă din 1997, printr-o hotărâre a guvernului Ciorbea. În esență, ele sunt reprezentate de ONG-urile cu activitate în domeniul protecției copilului. Acestea vor avea un rol și mai important în domeniu odată cu implementarea programului de desființare a orfelinatelor aflate sub tutela statului.

Acuzația că legile sunt modificate ulterior aprobării de către Parlament, una extrem de gravă, nu este susținută decât de o argumentație fără nicio legătură cu subiectul. În cazul punctual al legii pentru protecția copilului, propunerea de actualizare a legii este identică cu actualizarea publicată în Monitorul Oficial  din 30 iunie 2022. De fapt, modificarea nu aduce nimic nou legat de organismele private acreditate, comparativ cu reglementarea în vigoare încă din 2004. Iar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat cu alte acte normative, ar fi existat destule voci care să atragă atenţia asupra unor cazuri care cu siguranţă pot fi catalogate drept atentate la siguranţa naţională.

Afirmația că Barnevernet ar fi un organism privat este un fals grosolan. În traducere exactă Protecția Copilului, instituția norvegiană este una de drept public, constituită în baza unei legi din 1992, subordonată Ministerului norvegian al Copiilor și Familiei. Nivelul crescut al habarnismului senatoarei este evidențiat atât de argumentul „am discutat acolo, am avut şi întâlniri cu nişte personalităţi de-acolo”, cât și de confuzia cazului Smicală (petrecut în Finlanda) cel mai probabil cu cel al familiei Bodnariu. Și, deși instituția norvegiană a fost subiectul mai multor scandaluri de-a lungul anilor, acest fapt nu presupune automat scenarii similare și în România.

De fapt, problema pe care o ridică senatoarea poporului nu ține atât de ruperea copiilor de familie, cât de eliberarea pentru aceștia a cărților electronice de identitate, fapt ce va duce, în viziunea sa, la un control al forțelor malefice asupra copiilor. Contrar părerii conspiraţioniştilor, actele de identitate cu cipuri încorporate nu fac altceva decât să reducă birocraţia şi să uşureze rezolvarea diverselor nevoi cetăţeneşti în relaţia cu autorităţile. Cărţile electronice de identitate reprezintă un pas normal în creşterea gradului de digitalizare, fără nici o legătură cu vreun interes ocult sau comploturi satanice. În ciuda ghiveciului conspiraționist promovat constant de Diana Șoșoacă, solicitarea de către o persoană a cărții electronice de identitate este o opțiune voluntară, românii având în continuare la dispoziție alternativa unui card de identitate simplu, care nu va putea fi manipulat de elitele occidentale.

Tags: Suveranism , Diana Șoșoacă
Propaganda de Razboi - Razboi in UCRAINA
 • Publicație / Media:
  pagină Facebook Luis Lazarus-Zeus TV
 • Data publicării:
  17/01/2023
 • Public țintă:
  conservatori, ultrareligioşi, creştinopaţi, naţionalişti, suveranişti, antioccidentali, antieuropeni
 • Amplificare:
  reţele sociale
 • Narațiune cheie:
  Forţe oculte plănuiesc răpirea copiilor români în scopuri malefice.
Alte articole
Monitor Fake News Nr. 25: Delir războinic la televiziunea rusă și povești cu prizonieri americani

Monitor Fake News Nr. 25: Delir războinic la televiziunea rusă și povești cu prizonieri americani

Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.

FAKE NEWS: Maia Sandu este manevrată de ambasadorul american la Chișinău

FAKE NEWS: Maia Sandu este manevrată de ambasadorul american la Chișinău

Ambasadorul american la Chișinău, Derek Hogan, o coordonează pe Maia Sandu, obiectivul fiind aducerea Republicii Moldova sub controlul Occidentului. Această teză a unei conspirații occidentale care vizează Moldova a fost reactivată în contextul crizei politice și epidemiologice cu care se confruntă țara și a eforturilor socialiștilor de a rămâne la putere în ciuda înfrângerilor suferite în alegeri.

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia a descoperit lagăre naționaliste de concentrare în estul Ucrainei

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia a descoperit lagăre naționaliste de concentrare în estul Ucrainei

În regiunea Luhansk a fost descoperit un lagăr de concentrare, în care erau torturați rusofonii, potrivit unei narațiuni false distribuite de presa guvernamentală rusă. Aceasta prezintă Rusia drept un stat care, prin „operațiunea militară specială” din Donbass a eliberat populația locală și a alungat „naziștii” și „naționaliștii”.

Cezar Manu

25 Jan 2023

Actualizat la: 25 Jan 2023 17:15:31
Cezar Manu

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 6 min
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zelenski a recunoscut că tancurile occidentale nu vor schimba situația de pe front
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zelenski a recunoscut că tancurile occidentale nu vor schimba situația de pe front

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a recunoscut că tancurile occidentale nu vor schimba situația de pe front, dată fiind superioritatea inamicului la acest capitol, potrivit presei ruse, care citează greșit un interviu acordat de liderul de la Kiev unui post german de televiziune. În realitate, Zelenski a spus că decizia de a livra tancuri de către un singur stat este importantă, dar insuficientă, și a solicitat ajutorul tuturor partenerilor Ucrainei.

Marin Gherman
Marin Gherman
26 Jan 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Occidentul forțează Rusia să își extindă operațiunile militare din Ucraina
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Occidentul forțează Rusia să își extindă operațiunile militare din Ucraina

Rusia va fi nevoită să își extindă operațiunile militare în mai multe regiuni ucrainene pentru a se apăra de pericolul armelor oferite de Occident Kievului, potrivit unei narațiuni de propagandă distribuite de presa guvernamentală rusă. În realitate, Occidentul sprijină Ucraina pentru a se apăra de agresiunea Rusiei, care a comis crime de război și a cauzat distrugeri enorme și o criza a refugiaților în UE.

Marin Gherman
Marin Gherman
23 Jan 2023
FAKE NEWS: Biserica Ortodoxă Română vrea să preia parohii din Ucraina și Republica Moldova pentru a pregăti anexarea unor teritorii de către România. Chișinăul sprijină demersul
FAKE NEWS: Biserica Ortodoxă Română vrea să preia parohii din Ucraina și Republica Moldova pentru a pregăti anexarea unor teritorii de către România. Chișinăul sprijină demersul

Biserica Ortodoxă Română vrea să preia parohiile Patriarhiei Moscovei din Ucraina și Republica Moldova, scrie publicația pro-Kremlin politnavigator. Potrivit acesteia, în Ucraina preluarea parohiilor ar fi un prim pas către capturarea Bucovinei de România, iar în Republica Moldova guvernarea de la Chișinău va lichida Mitropolia Moldovei, subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse. Materialul conține mai multe narațiuni false, menite să propage o serie de teze diverse, inclusiv că România ar avea o politică expansionistă iar Ucraina ar fi un stat artificial.

Veridica
Veridica
23 Jan 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Fostul procuror general al Ucrainei îi pregătește moral pe ucraineni pentru o înfrângere în război
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Fostul procuror general al Ucrainei îi pregătește moral pe ucraineni pentru o înfrângere în război

Fostul procuror general al Ucrainei a recunoscut că Ucraina va fi învinsă de Rusia, scrie presa rusă. Iuri Luțenko, care a fost și unul din liderii opoziției din perioada președintelui pro-rus Viktor Ianukovici, i-ar pregăti astfel moral pe ucraineni pentru înfrângere. În realitate, cuvintele politicianului au fost scoase din context, acesta scriind, de fapt, că în pofida greutăților, Ucraina va reuși să-și elibereze toate teritoriile ocupate.

Marin Gherman
Marin Gherman
21 Jan 2023