Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn Telegram

DEZINFORMARE: În România va fi blackout de sărbători pentru ca patrioții să poată fi asasinați

Dezinformare

La Bruxelles a fost dat ordinul de distrugere fizică și spirituală a României, una din ultimele redute de luptă împotriva globalismului, iar în perioada sărbătorilor în țară va fi provocat un blackout pentru ca suveraniștii să fie asasinați. Dezinformarea apare într-un dialog între Luis Lazarus și Diana Iovanovici-Șoșoacă. Presărat cu aiureli mistice, minciuni, dar și elemente ce amintesc de propaganda nazistă, el a venit ca urmare a primului exercițiu de „blackout” din România, desfășurat acum două săptămâni la Mediaș.

ȘTIRE: Luis Lazarus: E un zvon că ar putea să ne lase „ăştia” chiar de sărbători fără curent ca să ne pedepsească niţel, să-şi bată joc de noi. [...] mesaj de la un cetăţean: [...] Eu stau de 34 de ani în Danemarca. Am prieteni care sunt antrenaţi pentru ce-o să vină. Blackoutul românesc nu e ceva local, ca să rămânem fără curent, ci este o acţiune europeană. Danemarca are mori de vânt şi vânt. Dar multe stau oprite şi vor fi oprite, proprietarii fiind plătiţi de guvernul german mai bine decât dacă produc curent. Am zis bine german şi nu danez. La fel şi Germania va opri centrala nucleară, platformele în Marea Nordului sunt mai tot timpul oprite. Se vrea cu disperare blackout. Trupe de poliţie daneze s-au antrenat în văzul lumii pentru acţiuni în locuinţe, în diferite oraşe. [...] În toate sistemele totalitariste au fost atrocităţi. Acum a venit vremea lor şi la noi. [...] 'Va să zică se vorbeşte despre o acţiune de blackout european în care este inclusă şi România şi se vorbeşte de trupe şi de persoane care sunt antrenate special. Iată, s-a văzut în Danemarca, spune omul, care sunt antrenate să intre în case. Întrebarea e să intre unde? Să intre peste ţaţa Veta de la Poplaca? Să intre peste nea Ion de la sculărie? Nu, sunt antrenate să intre unde trebuie. Aşa că, Diana, când vine blackoutul, eu zic să mă urc în maşină cu nişte prieteni şi să venim în vizită pe la tine.

Diana Iovanovici Șoșoacă: Nu cred că eşti în siguranţă la mine, pentru că acum 3 zile am primit vizita cuiva, care mi-a spus fă-ţi bagajele şi pleacă! [...] Nu glumea absolut deloc şi mi-a spus exact aceeaşi chestiune cu aceste trupe, zice eşti prima pe lista celor care vor fi exterminaţi în blackout. Eu mă aştept la absolut orice. Când au invadat ucrainenii România, mi s-a spus vezi că rakeţii ucid şi pentru o mie de euro. Mi s-a spus să nu mai fac aprecieri sau dezaprecieri cu privire la ucrainenii care vin în România că s-ar putea să-mi închidă gura chiar ei. [...] Blackoutul nu există decât programat. Ceea ce fac ei acum se numeşte o nouă plandemie. Experimentul social Covid continuă. Agenda 2030 trebuie implementată. [...] Nu poate exista pană de curent decât dacă cineva dă ordin închide lumina!

Realitate

NARAȚIUNI: 1. Agenda 2030 a ONU este de fapt un plan malefic al ocultei mondiale de înrobire a populației planetei. 2. România va fi vizată, alături de alte state europene, de un atac energetic în preajma sărbătorilor de iarnă. 3. Persoanele incomode care nu se aliniază politicilor globaliste vor fi eliminate fizic în timpul haosului de generat de „blackout”. 4. Se pune la cale distrugerea rasei caucaziene și a valorilor pe care aceasta le reprezintă, deoarece albii au cel mai mare coeficient de inteligență dintre toate rasele.

CONTEXT/ETOS LOCAL: Blackout-urile, adică pene masive de curent, care afectează regiuni întinse, una sau chiar mai multe țări, sunt rare, însă ele au loc din când în când. Cauzele acestora sunt dintre cele mai diverse, cum ar fi eroarea de software din 2003 care a afectat Nord-estul Statelor Unite și provincia canadiană Ontario, sau furtuna ce a provocat o defecțiune în lanț a centralelor electrice din sudul Braziliei în 1999, De asemenea, ele pot fi cauzate de lipsa combustibilului care alimentează centralele producătoare de electricitate, cum s-a întâmplat anul trecut în Liban sau de atacuri cibernetice cum au fost cele lansate de așa-numitul grup Sandworm asupra Ucrainei începând cu 2016, iar exemplele pot continua. Subiectul pericolului unor pene masive de curent în Europa a intrat în atenția opiniei publice acum un an, odată cu lansarea, în Austria, a unei campanii de informare pentru populație, prin care aceasta era pregătită în cazul unui „blackout” care ar fi afectat funcționarea a numeroase servicii de bază. Veridica a demontat la acea vreme fakenews-ul lansat în urma evenimentului, dar subiectul a revenit în spațiul public odată cu criza energetică provocată de invazia Rusiei în Ucraina și desele pene de curent care au avut loc în ultima perioadă în Ucraina și Moldova. În acest context, autoritățile române au simulat, în cadrul unui exercițiu desfășurat timp de trei zile, diverse scenarii legate de o pană de curent de proporții la Mediaș.

OBIECTIV: Promovarea discursului de tip suveranist și antioccidental, propria victimizare în scop pur electoral, propagarea mesajelor de propagandă rusești în contextul invadării Ucrainei.

DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE: Agenda 2030 la care face referire Diana Șoșoacă nu este decât un program al ONU ce vizează în egală măsură statele dezvoltate şi pe cele aflate în curs de dezvoltare, care își propune, printre altele, eradicarea sărăciei, dezvoltarea educației și a sănătății, precum și cea a unor societăți pașnice și inclusive. Nicăieri în acest program nu se discută despre lagărul digital invocat de Diana Șoșoacă și interlocutorul său.

Ideea că România ar putea fi ținta „globaliștilor” și Bruxellesului este absurdă în condițiile în care Bucureștiul se aliniază de ani de zile politicilor UE și NATO, economia românească este în mare măsură integrată în cea globală, iar forța de muncă din România profită de libertatea de mișcare pentru a găsi locuri de muncă mai bine plătite în afara țării. De altfel, organizarea simultană la București a trei reuniuni – NATO, liderii Conferinței de la München și cea a miniștrilor de externe G7 arată exact acest lucru.

În ceea ce privește blackout-ul programat, până la acest moment, nici o autoritate sau oficial european nu a avertizat că o pană de curent la nivelul UE este iminentă sau inevitabilă, nici nu a prezis amploarea sau durata acesteia. Atât instituțiile comunitare, cât și cele locale, afirmă doar că posibilitatea unui blackout trebuie „luată în calcul”. Estimarea amenințărilor la adresa siguranței naționale, anticiparea posibilelor crize și prevenirea acestora este o chestiune de rutină pentru multe state, astfel încât diferitele instituții, autoritățile și populația să știe cum să reacționeze și ce au de făcut. Terorismul, catastrofele naturale, atacurile cibernetice masive, colapsul infrastructurii strategice etc. sunt printre amenințările/riscurile luate în mod obișnuit în calcul și pentru care se fac pregătiri. În România, de exemplu, sunt organizate cu regularitate exerciții care simulează un cutremur major și există campanii în care populația este informată cum ar trebui să reacționeze în situația unui astfel de dezastru. În esență, este vorba despre dezvoltarea unei culturi de a fi pregătit, de a putea răspunde prompt și eficient în cazuri extreme.

Continuând firul narativ al discursului, știm foarte bine că suprimarea fizică a persoanelor incomode este, de fapt, o practică a regimului autocratic pe care îl invocă senatoarea Șoșoacă a fi de partea dreptății; de altfel, Diana Ivanovici Șoșoacă nu a oferit vreo dovadă în sprijinul afirmațiilor sale.

Restul dialogului maraton, de peste 3 ore, aduce în discuție teme ale propagandei naziste (S-a măsurat IQ-ul tuturor popoarelor din lume. Unde crezi tu că-i cel mai mare IQ din lume? Al populației din Europa. Al albilor. Este vorba acum de distrugerea rasei europene caucaziene.), binecunoscute dezinformări de sorginte rusească, precum și teme ale delirului naționalist-mistic românesc, fără a indica măcar o sursă reală a informațiilor furnizate. Contrar afirmațiilor absurde ale senatoarei independente, superioritatea inteligenței rasei albe nu este evidențiată de nici o statistică. La fel, nici genialitatea poporului român nu are vreo acoperire reală, drept argument pentru invalidarea acestei teorii fiind chiar starea dezastruoasă a învățământului românesc, pe care, culmea!, o invocă și Diana Șoșoacă.

Tags: Diana Șoșoacă
 • Publicație / Media:
  canal Youtube Luis Lazarus – Zeus TV
 • Data publicării:
  27/11/2022
 • Public țintă:
  conspiraționiști, suveraniști, naționaliști, extremiști
 • Amplificare:
  rețele sociale
 • Afiliere politică:
  Partidul SOS România
 • Narațiune cheie:
  În România va fi blackout de sărbători pentru ca patrioții să poată fi asasinați
Veridica

30 Nov 2022

Actualizat la: 01 Dec 2022 13:27:12
Veridica

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 44 min
DEZINFORMARE: Abandonați de propriul guvern, refugiații ucraineni sunt prost tratați și de Republica Moldova
DEZINFORMARE: Abandonați de propriul guvern, refugiații ucraineni sunt prost tratați și de Republica Moldova

Ucraina și-a abandonat cetățenii care s-au refugiat în afara țării, iar autoritățile de la Chișinău nu au grijă de refugiații care au ajuns în Moldova, scrie donbasstoday.ru. Narațiunea este aruncată pe piață după ce, anterior, refugiații ucraineni au fost ținta unei campanii menite să îi discrediteze. În realitate, organizațiile și lideri internaționali au salutat modul în care s-au mobilizat autoritățile de la Chișinău și cetățenii moldoveni pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina.

Veridica
Veridica
06 Feb 2023
DEZINFORMARE: Intențiile militariste ale Chișinăului provoacă îngrijorări la București
DEZINFORMARE: Intențiile militariste ale Chișinăului provoacă îngrijorări la București

„România este îngrijorată de intențiile militariste ale Moldovei” potrivit unei narațiuni lansate recent de propaganda rusă și preluată și de instituții media de la Chișinău. Autorul, un fost deputat comunist, strecoară în articol mai multe teze false, menite să pună la îndoială soliditatea relațiilor Chișinău-București. În realitate, România rămâne principalul susținător al Republicii Moldova în UE, dar și un partener comercial major, și indiferent de culoarea politică a guvernării este prima țară care sprijină, în momente de criză, Republica Moldova.

Veridica
Veridica
17 Jan 2023
DEZINFORMARE: Ca și Andrei Marga, Henry Kissinger susține că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei în schimbul păcii
DEZINFORMARE: Ca și Andrei Marga, Henry Kissinger susține că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei în schimbul păcii

O interpretare subiectivă, amintind de linia narativă promovată de Vladimir Putin anterior declanşării agresiunii împotriva Ucrainei, a unui editorial semnat de renumitul diplomat american Henry Kissinger îşi propune să justifice discursul fostului ministru român de externe Andrei Marga, de la mijlocul lui septembrie, prin care acesta afirma că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei, României, Ungariei şi Poloniei pentru a obţine pacea în războiul cu Rusia. În realitate, Kissinger a detaliat un scenariu diplomatic imaginat de el în primăvara acestui an, prin care oferea o soluţie de obţinere a păcii în urma invaziei ruseşti din Ucraina.

Cezar Manu
Cezar Manu
20 Dec 2022
DEZINFORMARE: Sancțiunile nu afectează Rusia, dar vor cauza o criză economică severă în Occident
DEZINFORMARE: Sancțiunile nu afectează Rusia, dar vor cauza o criză economică severă în Occident

Sancțiunile economice impuse Moscovei, inclusiv plafonarea prețului petrolului, nu afectează economia Rusiei ci provoacă o criză economică de proporții în Occident, potrivit unei narațiuni false răspândite în România. De fapt, sancțiunile se resimt în Rusia la o scară tot mai largă, iar chiar dacă s-a înregistrat o încetinire a creșterii economice în Occident, aceasta nu a încetat.

Cezar Manu
Cezar Manu
13 Dec 2022