Povestea săptămânii
Mâine are loc turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Deși este pentru prima dată când ambii candidați au cetățenie română, cetățenii moldoveni trebuie să aleagă și de această dată între drumul proeuropean și cel prorus.
Conspirația săptămânii
Fraudarea alegerilor de către guvernarea de la Chișinău a fost principala dezinformare pe care a lansat-o Kremlinul imediat după aflarea rezultatului scrutinului din Republica Moldova. Narațiunea a fost preluată și amplificată de platformele și canalele proruse, inclusiv în România
Istoria și istoriile sale
Din 1918 până în 1944 am numit-o „provincia Basarabia”, după 1944, Republica Socialistă Sovietică Moldovenească iar din 1991, Republica Moldova. Românii de peste Prut sunt de peste un secol în căutarea identității și a stabilității.
Revista presei fake
Propagandiştii Kremlinului continuă să susţină că toate ţările colonizate de-a lungul istoriei de către Rusia s-ar fi alăturat Moscovei de bunăvoie. Dincolo de ocean, susţinătorii lui Donald Trump le prezintă alegătorilor două versiuni ale Kamalei Harris: una pretins antisemită, pentru a-i convinge pe proisraelieni să n-o voteze pe candidată democrată, şi alta destinată americanilor musulmani, în care eventuala înfrângere a republicanului ar aduce, în premieră, evrei la Casă Albă.
Spărgătorii de fake news
România s-ar pregăti de război antrenându-se prin Indonezia iar în Republica Moldova războiul e cu cine nu te aștepți - migranții și comunitatea LGBT. Nu în ultimul rând, rușii fac ce știu mai bine când e vorba de alegeri - încearcă să le influențeze pe cele ale americanilor.