Documentare

Breaking Fake News: Despre antisemitism, ca teorie a conspiraţiei (@TVR1)

Antisemitism sau antiumanism?

Antisemitismul este cea mai importantă teorie a conspirației și reprezintă un pericol pentru stabilitatea oricărui guvern, spune invitata specială a ediției de astăzi. Experiența ei dintr-o instanță londoneză, unde s-a judecat cu un celebru negaționist al Holocaustului, a fost ecranizată la Hollywood. Astăzi este Trimis special al SUA pentru monitorizarea și combaterea antisemitismului.

Invitați: Deborah Lipstadt, Trimis special al SUA pentru monitorizarea și combaterea antisemitismului

Portoricanii, cetățeni fără stat

Porto Rico este un paradox constituțional. Portoricanii sunt cetățeni americani, dar nu pot vota în alegerile pentru congres sau președinte. De peste 70 de ani, sunt în impas. Ei nu pot decide dacă insula trebuie să fie stat american, asociat sau independent.

Propaganda rusă sabotează JO de la Paris

Deşi armata israeliană şi-a asumat responsabilitatea uciderii a şapte lucrători umanitari în Gaza, unii internauţi învinovăţesc organizaţia Hamas pentru tragedie. Între timp, propagandiştii Kremlinului s-au mobilizat pentru discreditarea apropiatelor Jocuri Olimpice de la Paris, iar eclipsa totală de Soare a scos la lumină falsuri şi teorii ale conspiraţiei inedite, de la apariţia a trei luni pe cer la implicarea agenţiei spaţiale americane într-un ritual magic cu conotații sexuale.

#Kategate

Retragerea Prințesei de Wales din viața publică în urma unei intervenții chirurgicale a generat o mulțime de speculații. Dezvăluirea că aceasta are cancer nu le-a pus capăt ci a generat un val de teorii ale conspirației publicate de site-uri afiliate propagandei antioccidentale.

 

Tags: Rusia , Israel , Vladimir Putin , Hamas , Kremlin , Palestina , SUA , Holocaust , Marea Britanie , Gaza , antisemitism , Prințesa de Wales , Prințesa de Wales , JO Paris , Porto Rico , Kate Middleton
Marian Voicu

Marian Voicu
Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:39:52

Mai multe documentare

Documentar 00:24:00 min
Documentar 00:40:00 min
Tetelu salvează zootehnia României

Tetelu salvează zootehnia României

Dragoș Mușat
25 Jan 2024
Dragoș Mușat
Documentar 00:06:27 min
Documentar 00:41:53 min
Documentar 00:10:13 min
Documentar 00:18:43 min