Breaking Fake News: Criza energetică din Moldova (@TVR1)

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu
Republica Moldova se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din istoria sa. Moscova afirmă că nu e vinovată. România i-a sărit în ajutor Moldovei, dar va fi suficient? Ar putea Uniunea Europeană să facă mai mult pe termen lung?
Invitat: Eugen Tomac, președinte PMP, europarlamentar
 
Revista presei fake, cu Horia Grușcă:
Demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării este deplânsă la Moscova, de Pravda, care susține că mai mulți generalii români îl susțin.
 
Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea: 
Americanul Alex Jones a susținut ani la rând că atacul armat care a avut loc în urmă cu 10 ani la școala Sandy Hook, în care au murit 20 de copii și șase adulți, a fost o înscenare. Justiția l-a condamnat la plata a 965 de milioane de dolari.
   
Fake-uri istorice, cu Gabriela Avram
Povestea Calului troian părea doar o legendă. Arheologii au însă o altă părere.
 
Spărgătorii de Fake News, cu Zaiafet și Geminschi 
Ultima dezinformare lansată de propaganda rusă este cea a „bombei murdare” ucraineane. Aflăm și de ce se luptă senatoarea Diana Șoșoacă cu tot soiul de forțe malefice ascunse, de ce un spion rus s-a camuflat în brazilian în Norvegia și cum vrea Kremlinul să „desatanizeze” Ucraina.
 
 

Raportează
Fake News

Dezinformarea folosește o varietate de tactici de manipulare. Poveștile de dezinformare pot fi create cu ușurință prin combinarea subiectelor provocatoare.

Raportează
Mai multe documentare