Dictatura globală se va înăspri prin inducerea și exploatarea fricii de Inteligența Artificială, conform unei naraţiuni false din spaţiul media românesc.
Inteligența artificială e periculoasă, dar oculta zice acest lucru doar pentru a controla omenirea
ȘTIRE: După modelul familiar deja, lansat în lupta pentru „combaterea fake news”, vor apărea echipe acreditate de „fact-checkeri”, specializate în IA, care să verifice, să judece și să decidă autenticitatea diverselor postări de pe Internet. Evident, sub pretextul apărării Democrației și al combaterii atacurilor din exterior ale unor dictaturi dușmănoase, care urmăresc destabilizarea Occidentului. Bunăoară, „factcheckerii” vor putea stabili că, în vreme ce pupatul lui Trump cu Fauci este autentic, miile de poze cu Hunter Biden făcând sex cu minori sunt făcături ale Inteligenței Artificiale și dezinformări ale Rusiei sau Chinei. Nimeni nu va putea protesta. Nimeni nu le va putea contesta decizia. Temerile (justificate) față de IA vor fi folosite nu pentru a combate abuzurile, ci pentru a intensifica Dictatura. Scenariul este bine-cunoscut: se creează un pericol, se îngrozește populația, după care „autoritățile” intervin salvator. Sub pretextul Stării de Urgență, „Adevărul” este lăsat din nou la cheremul „experților”. Pumnul care ni s-a vârât în gură cu trei ani în urmă se afundă și mai adânc pe gâtlej.
NARAȚIUNI: 1. Sub pretextul protejării populaţiei de inteligenţa artificială, elitele globaliste vor implementa noi măsuri restrictive. 2. Inteligenţa artificială reprezintă un pericol pentru omenire, putând duce chiar la exterminarea acesteia.
CONTEXT: Inteligenţa artificială (IA) se referă la capacitatea unor dispozitive de a interpreta corect date externe, de a învăța din ele și de a folosi ceea ce au învățat pentru a-și atinge obiectivele. IA a început să fie cercetată şi dezvoltată la mijlocul anilor ’50 ai secolului trecut, ajungând ca la sfârșitul anilor ’90 să fie folosită în diferite domenii ca logistică, statistică, economie, matematică sau chiar diagnosticare medicală. În acelaşi timp, au fost făcuţi paşi importanţi şi în sport sau entertainment astfel că, în 1997, Deep Blue, un computer dedicat exclusiv jocului de șah, construit de IBM, l-a învins pe campionul mondial Garry Kasparov, iar în 2011, în cadrul unei ediţii demonstrative a unei emisiuni-concurs de cultură generală, Watson, un sistem de răspuns la întrebări construit tot de IBM, i-a învins detașat pe cei mai mari doi campioni din istoria emisiunii. Încet încet, IA a devenit tot mai prezentă în viaţa de zi cu zi, de la „asistenţii personali” din telefoanele inteligente, până la sistemele de personalizare a experienţei online a utilizatorilor, generând o nevoie tot mai acută de reglementare a utilizării acestui tip de tehnologie. Odată cu lansarea, la sfârşitul anului trecut, a ChatGPT, o aplicaţie de inteligenţă artificială care imită limbajul uman, a apărut însă şi un curent care afirmă că IA este la fel de periculoasă ca pandemiile și războiul nuclear, iar mai mulți experți din IT au semnat o scrisoare deschisă prin care au îndemnat la oprirea dezvoltării următoarei generații de IA.
OBIECTIV: Promovarea discursului suveranist antioccidental, diminuarea încrederii populaţiei în autorităţi, provocarea şi amplificarea tensiunilor sociale.
Legea IA restricţionează IA, nu oamenii
DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE: Parlamentul European este primul organism legislativ din lume care va adopta o lege privind inteligenţa artificială, dar în niciun caz acest fapt nu presupune instaurarea unor măsuri restrictive asupra populaţiei. Legislaţia, aplicabilă exclusiv acestei tehnologii, va garanta că IA dezvoltată şi utilizată în Europa „respectă pe deplin drepturile şi valorile Uniunii Europene, inclusiv supravegherea umană, siguranţa, viaţa privată, transparenţa, nediscriminarea şi bunăstarea socială şi de mediu”. Având o abordare bazată pe ierarhizarea riscurilor potenţiale ale utilizării IA, legislaţia va interzice, de exemplu, contrar predicţiilor alarmiste ale conspiraţioniştilor, sistemele care clasifică oamenii pe baza comportamentului social sau a caracteristicilor personale. Şi tot în ciuda previziunii că „bunăoară, <
În ceea ce priveşte pericolele ce pândesc omenirea odată cu dezvoltarea accelerată a sistemelor de IA, mai mulţi specialişti susţin că avertismentele apocaliptice sunt exagerate. În opinia acestora, temerile sunt nerealiste și reprezintă o distragere a atenției de la alte probleme, mai practice şi cu efect imediat, cum ar fi temele făcute de elevi cu ajutorul IA, generarea de producţii audio-video falsificate, sau exploatarea comportamentului online al persoanelor în scopuri comerciale. Riscul ca inteligența artificială să folosească, de exemplu, instrumentele de descoperire a medicamentelor pentru a construi arme chimice există, dar în ultimă instanţă, acesta ar fi doar un demers teoretic, pentru punerea lui în practică fiind necesară intervenţia umană. La fel, crearea şi răspândirea dezinformărilor şi a fake news-urilor de către IA este posibilă, dar pentru ca ele să aibă efect, e nevoie din nou de factorul uman, care să le accepte şi să acţioneze conform acestora. Programele IA sunt, în esență, instrumente făcute pentru a fi utilizate de oameni.
Verifică sursele: