Legea care reglementează dreptul pacientului la servicii medicale pentru terapia durerii va duce la legalizarea eutanasiei, potrivit unui cunoscut site conspiraționist.
Statul cu drept de viață și de moarte
ȘTIRE: Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, un proiect de lege potrivit căruia asiguraţii au dreptul şi la servicii medicale pentru terapia durerii. [...] In occident, in tarile unde a fost adoptata, eutanasierea e considerata faza cea mai inalta din terapia durerii, acolo unde pacientul, sau in unele cazuri familia, decide la o sinucidere asistata pentru ca durerea cronica si fara leac sa inceteze. In unele tari se pune problema ca statul sa eutanasieze anumite persoane in lipsa deciziei coerente a pacientului, sau in lipsa familiei, lasand loc unor eventuale abuzuri.
NARAȚIUNE: La presiunea Occidentului, România va legaliza eutanasia, practică profund anticreștină.
CONTEXT: Conform unei definiții strict științifice, eutanasia este actul deliberat de a pune capăt vieții unei persoane care suferă de o afecțiune incurabilă sau de o boală în fază terminală, cu intenția de a-i ușura durerea și suferința. Subiectul este unul extrem de controversat, din cauza multiplelor implicații morale, juridice sau religioase, iar din acest motiv legislația privind eutanasia este diferită de la țară la țară. În România, la acest moment, există discuții despre eutanasie, susținute de persoane și organizații care cer legalizarea procedurii, dar ele sunt oarecum marginale și nu împărtășesc opinia majoritară a populației țării. În Europa, eutanasia este legală în Olanda, Belgia, Luxemburg, Elveția, Spania și Portugalia, la fel ca și în Canada, Noua Zeelandă sau Columbia. Aceste date, însă, sunt folosite de propaganda rusă pentru a-și justifica narațiunile care prezintă Occidentul ca un „tărâm al pierzaniei”, guvernat de sataniști, în totală opoziție cu Rusia, pământul creștinismului autentic, care se bucură de protecția divinității. Narațiunea se aliniază celor care susțin că elitele globaliste au un plan bine definit de exterminare în masă a populației planetare, mai cunoscut sub denumirea de Marea Resetare Sanitară.
Pentru o mai bună înțelegere a termenului, trebuie făcută însă clar distincția între eutanasie și sinucidere asistată, care reprezintă acțiunea unui cadru medical de a furniza pacientului mijloacele necesare pentru ca acesta să-și provoace singur moartea, elementul distinctiv constând nu în mijlocul folosit, ci în subiectul care efectuează acțiunea. Practic, în cazul suicidului asistat, asistența medicului se limitează de obicei la scrierea unei rețete pentru o doză letală de medicamente.
În același timp, procedurile medicale universal acceptate în cazul pacienților aflați în stadii terminale ale bolilor sunt cunoscute sub denumirea generică de „terapie a durerii” și constau în servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor cu dureri acute sau cronice, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii acestora prin controlul sau înlăturarea durerii.
Legătura absurdă dintre „terapia durerii” și eutanasie a fost făcută de un binecunoscut site conspiraționist, promotor al mai multor narațiuni false, care „a anticipat” invazia rusă din Ucraina cu aproximativ un an înainte ca aceasta să aibă loc, și care de atunci postează constant mesaje antioccidentale la limita absurdului, cum ar fi cele care susțin că vaccinurile anticovid scurtează viața bărbaților cu fix 24 de ani, sau că „oculta globalistă” va declanşa o criză a apei ca să își instaureze propriul guvern mondial. Site-ul este asociat cu Sorin Roșca Stănescu, ziarist condamnat pentru fapte de corupție și fost colaborator al Securității, care de câțiva ani promovează în materialele sale de presă o poziție vădit antioccidentală și prorusă. Recent, acesta a promovat în România narațiunea Moscovei legată de prezența pe teritoriul Ucrainei a unui regiment al Legiunii Străine Franceze, care ar lupta împotriva Rusiei.
OBIECTIV: Promovarea discursului antioccidental, provocarea şi amplificarea de tensiuni sociale.
Eutanasia nu este parte a „terapiei durerii”, ci un substitut al acesteia
DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Eutanasia, la fel ca sinuciderea asistată, sunt proceduri complet diferite de îngrijirea paliativă a bolnavilor aflați în stadii terminale, care urmărește doar ameliorarea stării de sănătate a bolnavilor incurabil, nu grăbirea sfârșitului vieții acestora. Practica se traduce prin administrarea de tratamente pentru calmarea durerii și alte simptome dureroase. Din anumite puncte de vedere, cele două proceduri medicale sunt chiar diametral opuse.
Astfel, îngrijirea paliativă și terapia durerii abordează simptomele și dincolo de durerea fizică. Pacienții care se confruntă cu o boală gravă se pot simți fără speranță și deprimați, ca și cum viața lor și-ar fi pierdut sensul. Abordarea problemelor psihologice, emoționale și spirituale ale acestora este esențială pentru îngrijirea paliativă. În opoziție cu această abordare, sinuciderea asistată și eutanasia nu ameliorează nici una dintre aceste probleme, ci le accentuează. Studii făcute în Statele Unite arată că aproximativ jumătate dintre pacienții care au solicitat sinuciderea asistată, s-au răzgândit după ce au început să primească îngrijiri paliative.
Noul proiect legislativ nu poate fi considerat „a pregăti” terenul pentru legiferarea eutanasiei sau a sinuciderii asistate deoarece, prin intermediul său, pacienții capătă (măcar la nivel teoretic) dreptul la servicii medicale nu doar pentru terapia durerii, ci chiar pentru vindecarea bolii, prevenirea complicaţiilor ei, și recuperarea după boală, în cazul în care un tratament inovativ reușește eliminarea acesteia. Totodată, legea prevede ca pacienții care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, să fie tratați în cadrul „medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat şi interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naţionale de practică medicală, protocoalelor operaţionale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice”. Astfel, în lipsa unei prevederi legislative care să considere eutanasia legală, denaturarea scopului acestor servicii medicale constituie infracțiune și este pedepsită conform Codului Penal.
SÂMBURE DE ADEVĂR: Există situații în care administrarea unor medicamente pentru ameliorarea durerii pacienților aflați aproape de moarte poate duce la scurtarea vieții acestora.
Verifică sursele: