Editoriale

Să râdem cu Musk și Bran (și cu-ai noștri Gușă și Șoșoacă)

Elon Musk și Maye Musk pe covorul roșu pentru Gala Met 2022, New York, SUA, 02 mai 2022.
© EPA-EFE/JUSTIN LANE   |   Elon Musk și Maye Musk pe covorul roșu pentru Gala Met 2022, New York, SUA, 02 mai 2022.

Daruieste Viata

Cu siguranță ați văzut cum a luat foc internetul strămoșesc săptămâna trecută și cum încă mai fumegă la gândul că miliardarii lumii au sărbătorit Halloweenul în România. Are sărbătoarea asta un dar de a scoate tot românismul din noi, mai ceva ca 1 Decembrie, Crăciunul și Paștele ortodox la un loc. De obicei, la evenimente care țin prima pagină mai mult de-o zi, românitatea se împarte în două. Da' acum, parcă a intrat necuratul în noi, pur și simplu s-a spart românismul în fix 19.000.000 de bucăți, că atâția am mai rămas după ce mai marii lumii ne-au lovit atât de tare cu pandemia peste față, de a trebuit să purtăm mască un an de zile să nu se vadă vânătaia. De la bucuria comercianților de pe întreg culoarul depresionar Rucăr – Bran, trecând prin speranțele de combinație reușită ale valutiștilor și până la răcnetele unei delicate senatoare umplută cu ortodoxism din ăla de țară, fără E-uri cancerigene, toți am avut așteptări, reacții și păreri despre eveniment.

Românii au umor, chiar dacă involuntar

Petrecerea de la Bran a fost prilejul pentru mulți haioși ai neamului să-și dea doctoratul în umor gospodăresc. Așa de (ne)bune erau glumele, că ăia care nu zâmbesc nici măcar în poze s-au apucat să-i certe pe autori pentru propagandă satanistă. Unii s-au apucat să-i certe pe presupușii participanți că nu organizează și ei o conferință de presă măcar, să mănânce și gura lor moca, pe acreditări de la tot felul de publicații dubioase. Alții, mai pe presă quality, au decupat topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume și i-au adus cu forța pe toți ăia de pe listă cu elicopterul la castel. Conform presei românești de pe toate palierele de educație jurnalistică, la petrecere aveau să se destrăbăleze și să practice ritualuri oculte următorii: Sergey Brin, ‎Larry Page (șefii la Google), Steve Jurvetson (fost boss la Hotmail și actual la Space X), Luke Nosek, (printre șefii la PayPal și boss la Gigafund) și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Elon Musk (șef la șefi), care cică ar fi fost și capul răutăților, în sensul că el organizase sindrofia și se ocupase de angajamentele financiare. Și pentru că simțeau colegii jurnaliști că lista cam scârțâie pe reprezentativitate, au aruncat-o și pe Angelina Jolie în portbagajul elicopterului, îmbrăcată cu expresia „dar și alte vedete de talie mondială, actori și artiști.” În simplitatea ei, expresia asta poartă pe umeri imensa povară a genialității: după ce ai atras atenția tocilarilor cu numele din Big Tech și ai securizat-o cu senzualitatea Angelinei, bagi pe blat în public și toți tractoriștii, muncitorii în salubritate și gospodinele degrabă consumatoare de viață mondenă la nivel mondial. La sfârșit, te faci că nu vezi cum dau buzna în sală și toți dacii liberi treziți la realitate și gata, investiția în ciorba de văcuță fără văcuță devine extrem de rentabilă.

Cine a petrecut, de fapt, la Bran

În realitate, petrecerea a fost organizată de Peter Andreas Thiel (alt șef la PayPal și actual plin de bani pe care îi sparge în companii financiare, de cercetare și IT) împreună cu jumătatea lui mai bună, Matthew Charles Danzeisen (ceva mare boss și el pe finanțe). Surse Veridica din MAI mai mult decât credibile ne-au informat că cei doi au ajuns în România în data de 28 octombrie cu un avion Gulfstream G500, înmatriculat în județul Los Angeles cu nr. TWY670. În același avion de fițe se mai aflau: Stephen Allen Hall (pare actor, dar nu băgăm mâna în foc), Donald Joseph Haloburdo (fost ceva director și general la Jet Aviation), Kelly Marie Carrillo (aparent skychef, adică bucătar pe avioane), Russell Harmon Mack și Robert Shane Hofer (despre ei nu am găsit nimic relevant pe internet, ori erau membri ai echipajului, ori chiar e ceva conspirație la mijloc). Tot pe 28 octombrie, și tot pe Otopeni, au ajuns și fostul super-model Elle Macpherson, influencerița Jessica Clements, scenaristul Peter Huyck, fostul ambasador american în Suedia Ken Howery, actorul Adrian Grenier cu soția Jordan Roemmele, cântăreața Isabel Getty, cântărețul și producătorul Doyle Bramhall II, creatorul aplicației Citizen Andrew Frame și dansatoare din Republica Moldova Tatiana Seliverstova. Toți au fost plimbați pe deasupra spațiului carpato-danubiano-pontic cu un elicopter cu indicativul TIH03A. Elicopterul cu pricina îi aparține lui Ion Țiriac și, din ce am aflat de la aceleași surse, se pare că nu el a pilotat aeronava cu petrecăreți. Evident, nu ne putem ascunde dezamăgirea că nici măcar cel mai bogat om din lume pe România nu a avut față de petrecerea asta, căci dacă ne uităm puțin pe declarațiile de avere ale celor de mai sus, vedem că în afară de Thiel și, evident, soțul său, restul sunt milionari în dolari, adică în limbaj de miliardar „săraci, dă-i dreacu'!” Dacă oamenii ăia fac parte din „oculta mondială” care și-a vândut sufletul Satanei și acum vrea să ne transforme în sclavi, noi ne-am liniștit, suntem în siguranță.

Dacă tăceai, filosof rămâneai, da' nici leafă nu primeai

În schimb, ceva mai vigilenți decât noi, câțiva patriotarzi care încă mai cred că Vlad Țepeș trăgea turci în țeapă din dragoste de România au sărit repede că îi cam întinează anglo-saxonii memoria marelui domnitor. Diana Șoșoacă, de exemplu, după ce a ținut o scurtă lecție de istorie, citind de pe foaie anii de domnie ai lui Vlăduț, a concluzionat fără drept de recurs că „ceea ce se întâmplă acum la Bran ține de simbolistică satanistă. Nu ne ajută cu nimic turismul.” Asta după ce puțin mai devreme, tot ea era convinsă că „acolo se petrec niște orgii ca în filmele XXX.” Iar un alt vajnic apărător național de românitate a dus mai departe ideea și a dezvăluit că da, e cu orgie petrecerea, doar că-i gay.

Însă intervenția pe subiect care ne-a scurtcircuitat câteva sinapse rămâne cea a lui Cozmin Gușă. După ce i-a rămas limba română mică și e nevoit să se murdărească la gură cu engleza, marele analist a analizat și s-a prins. Petrecerea asta nu e decât un plan al lui Elon Musk de a-și masca (sic!) adevăratele intenții, alea stârnite de mintea lui diabolică după ce a pus mâna lui lacomă pe Twitter. Vampir capitalist care l-ar face invidios și pe Dracula, Elon și-a înfipt colții în ultima redută a liberei exprimări și, prin prezența sa (fie ea și doar imaginară) în apropierea conflictului ruso-ucrainean, vrea să transmită mesajul că are sub observație și acest aspect al vieții de pe Pământ. De la Gușă citire: „ce se întâmplă la Castelul Bran acum nu e doar un eveniment de maxi-marketing, cu influențe și consecințe inclusiv de ordin cultural pentru noi și estul postcomunist al Europei, e clar că e mult mai mult”.

Că tot veni vorba de concluzii în coadă de pește

Nu știm cum a reușit o banală petrecere privată, fie ea și de bogătani, să stoarcă din neamul ăsta și ultima fărâmă de inteligență. Ne-a supt vampirul Musk toată românitatea, de am rămas fără nici unul din argumentele moștenite de la strămoși în lupta cu răul mondial și arhiva secretă a Vaticanului. Dar pentru că nu ne place să stricăm o poveste frumoasă, și pentru toți cei care s-au strâns la poarta castelului Bran mai ceva ca cerșetorii la poarta castelului Becali, lăsăm la final loc pentru un sequel care, sperăm noi, să se bucure de același succes mediatic: dacă în spatele poveștii chiar e mult mai mult? Dacă adevăratul fake news e că Elon nu a fost în România? Dacă a fost? Câți dintre voi știți cum arată în realitate primarul din Bran? De ce numele lui Mark Zuckerberg și Aurelian Temișan nu au fost rostite în aceste zile? cc cozmin, diana.

Cezar Manu
Cezar Manu

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 6 min
Bulgaria: o luptă dificilă și de durată pentru a adera la Spațiul Schengen
Bulgaria: o luptă dificilă și de durată pentru a adera la Spațiul Schengen

Bulgaria începe să realizeze că lupta pentru aderarea la Spațiul Schengen nu s-a terminat; mai mult, autoritățile au pierdut controlul asupra procesului de aderare.

Svetoslav Todorov
Svetoslav Todorov
01 Dec 2023
În cursa pentru Casa Albă, statele baltice țin cu Joe Biden
În cursa pentru Casa Albă, statele baltice țin cu Joe Biden

Există îngrijorări în Țările Baltice că revenirea lui Donald Trump ar putea însemna politici americane haotice. Dacă Joe Biden rămâne, lucrurile ar fi ”business as usual”.

Kaspars Germanis
Kaspars Germanis
24 Nov 2023
„Nu are niciun sens să importăm conflictul altcuiva”
„Nu are niciun sens să importăm conflictul altcuiva”

În Estonia, atacul Hamas asupra Israelului și operațiunea militară ulterioară din Gaza au fost percepute ca o amenințare pentru propria securitate.

Olesia Lagașina
Olesia Lagașina
22 Nov 2023
Bin Laden ar fi ordonat, probabil, uciderea celor care îi distribuie scrisoarea
Bin Laden ar fi ordonat, probabil, uciderea celor care îi distribuie scrisoarea

„Scrisoarea către America” a lui Bin Laden e un ultimatum și o amenințare cu moartea pentru toți occidentalii. Mulți din cei care au lăudat-o și distribuit-o reprezintă ceea ce vâna Al-Qaida.

Cătălin Gomboș
Cătălin Gomboș
21 Nov 2023