Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn Telegram

Editoriale

Să râdem cu Musk și Bran (și cu-ai noștri Gușă și Șoșoacă)

Elon Musk și Maye Musk pe covorul roșu pentru Gala Met 2022, New York, SUA, 02 mai 2022.
©EPA-EFE/JUSTIN LANE  |   Elon Musk și Maye Musk pe covorul roșu pentru Gala Met 2022, New York, SUA, 02 mai 2022.
Cursuri gratuite

Cu siguranță ați văzut cum a luat foc internetul strămoșesc săptămâna trecută și cum încă mai fumegă la gândul că miliardarii lumii au sărbătorit Halloweenul în România. Are sărbătoarea asta un dar de a scoate tot românismul din noi, mai ceva ca 1 Decembrie, Crăciunul și Paștele ortodox la un loc. De obicei, la evenimente care țin prima pagină mai mult de-o zi, românitatea se împarte în două. Da' acum, parcă a intrat necuratul în noi, pur și simplu s-a spart românismul în fix 19.000.000 de bucăți, că atâția am mai rămas după ce mai marii lumii ne-au lovit atât de tare cu pandemia peste față, de a trebuit să purtăm mască un an de zile să nu se vadă vânătaia. De la bucuria comercianților de pe întreg culoarul depresionar Rucăr – Bran, trecând prin speranțele de combinație reușită ale valutiștilor și până la răcnetele unei delicate senatoare umplută cu ortodoxism din ăla de țară, fără E-uri cancerigene, toți am avut așteptări, reacții și păreri despre eveniment.

Românii au umor, chiar dacă involuntar

Petrecerea de la Bran a fost prilejul pentru mulți haioși ai neamului să-și dea doctoratul în umor gospodăresc. Așa de (ne)bune erau glumele, că ăia care nu zâmbesc nici măcar în poze s-au apucat să-i certe pe autori pentru propagandă satanistă. Unii s-au apucat să-i certe pe presupușii participanți că nu organizează și ei o conferință de presă măcar, să mănânce și gura lor moca, pe acreditări de la tot felul de publicații dubioase. Alții, mai pe presă quality, au decupat topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume și i-au adus cu forța pe toți ăia de pe listă cu elicopterul la castel. Conform presei românești de pe toate palierele de educație jurnalistică, la petrecere aveau să se destrăbăleze și să practice ritualuri oculte următorii: Sergey Brin, ‎Larry Page (șefii la Google), Steve Jurvetson (fost boss la Hotmail și actual la Space X), Luke Nosek, (printre șefii la PayPal și boss la Gigafund) și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Elon Musk (șef la șefi), care cică ar fi fost și capul răutăților, în sensul că el organizase sindrofia și se ocupase de angajamentele financiare. Și pentru că simțeau colegii jurnaliști că lista cam scârțâie pe reprezentativitate, au aruncat-o și pe Angelina Jolie în portbagajul elicopterului, îmbrăcată cu expresia „dar și alte vedete de talie mondială, actori și artiști.” În simplitatea ei, expresia asta poartă pe umeri imensa povară a genialității: după ce ai atras atenția tocilarilor cu numele din Big Tech și ai securizat-o cu senzualitatea Angelinei, bagi pe blat în public și toți tractoriștii, muncitorii în salubritate și gospodinele degrabă consumatoare de viață mondenă la nivel mondial. La sfârșit, te faci că nu vezi cum dau buzna în sală și toți dacii liberi treziți la realitate și gata, investiția în ciorba de văcuță fără văcuță devine extrem de rentabilă.

Cine a petrecut, de fapt, la Bran

În realitate, petrecerea a fost organizată de Peter Andreas Thiel (alt șef la PayPal și actual plin de bani pe care îi sparge în companii financiare, de cercetare și IT) împreună cu jumătatea lui mai bună, Matthew Charles Danzeisen (ceva mare boss și el pe finanțe). Surse Veridica din MAI mai mult decât credibile ne-au informat că cei doi au ajuns în România în data de 28 octombrie cu un avion Gulfstream G500, înmatriculat în județul Los Angeles cu nr. TWY670. În același avion de fițe se mai aflau: Stephen Allen Hall (pare actor, dar nu băgăm mâna în foc), Donald Joseph Haloburdo (fost ceva director și general la Jet Aviation), Kelly Marie Carrillo (aparent skychef, adică bucătar pe avioane), Russell Harmon Mack și Robert Shane Hofer (despre ei nu am găsit nimic relevant pe internet, ori erau membri ai echipajului, ori chiar e ceva conspirație la mijloc). Tot pe 28 octombrie, și tot pe Otopeni, au ajuns și fostul super-model Elle Macpherson, influencerița Jessica Clements, scenaristul Peter Huyck, fostul ambasador american în Suedia Ken Howery, actorul Adrian Grenier cu soția Jordan Roemmele, cântăreața Isabel Getty, cântărețul și producătorul Doyle Bramhall II, creatorul aplicației Citizen Andrew Frame și dansatoare din Republica Moldova Tatiana Seliverstova. Toți au fost plimbați pe deasupra spațiului carpato-danubiano-pontic cu un elicopter cu indicativul TIH03A. Elicopterul cu pricina îi aparține lui Ion Țiriac și, din ce am aflat de la aceleași surse, se pare că nu el a pilotat aeronava cu petrecăreți. Evident, nu ne putem ascunde dezamăgirea că nici măcar cel mai bogat om din lume pe România nu a avut față de petrecerea asta, căci dacă ne uităm puțin pe declarațiile de avere ale celor de mai sus, vedem că în afară de Thiel și, evident, soțul său, restul sunt milionari în dolari, adică în limbaj de miliardar „săraci, dă-i dreacu'!” Dacă oamenii ăia fac parte din „oculta mondială” care și-a vândut sufletul Satanei și acum vrea să ne transforme în sclavi, noi ne-am liniștit, suntem în siguranță.

Dacă tăceai, filosof rămâneai, da' nici leafă nu primeai

În schimb, ceva mai vigilenți decât noi, câțiva patriotarzi care încă mai cred că Vlad Țepeș trăgea turci în țeapă din dragoste de România au sărit repede că îi cam întinează anglo-saxonii memoria marelui domnitor. Diana Șoșoacă, de exemplu, după ce a ținut o scurtă lecție de istorie, citind de pe foaie anii de domnie ai lui Vlăduț, a concluzionat fără drept de recurs că „ceea ce se întâmplă acum la Bran ține de simbolistică satanistă. Nu ne ajută cu nimic turismul.” Asta după ce puțin mai devreme, tot ea era convinsă că „acolo se petrec niște orgii ca în filmele XXX.” Iar un alt vajnic apărător național de românitate a dus mai departe ideea și a dezvăluit că da, e cu orgie petrecerea, doar că-i gay.

Însă intervenția pe subiect care ne-a scurtcircuitat câteva sinapse rămâne cea a lui Cozmin Gușă. După ce i-a rămas limba română mică și e nevoit să se murdărească la gură cu engleza, marele analist a analizat și s-a prins. Petrecerea asta nu e decât un plan al lui Elon Musk de a-și masca (sic!) adevăratele intenții, alea stârnite de mintea lui diabolică după ce a pus mâna lui lacomă pe Twitter. Vampir capitalist care l-ar face invidios și pe Dracula, Elon și-a înfipt colții în ultima redută a liberei exprimări și, prin prezența sa (fie ea și doar imaginară) în apropierea conflictului ruso-ucrainean, vrea să transmită mesajul că are sub observație și acest aspect al vieții de pe Pământ. De la Gușă citire: „ce se întâmplă la Castelul Bran acum nu e doar un eveniment de maxi-marketing, cu influențe și consecințe inclusiv de ordin cultural pentru noi și estul postcomunist al Europei, e clar că e mult mai mult”.

Că tot veni vorba de concluzii în coadă de pește

Nu știm cum a reușit o banală petrecere privată, fie ea și de bogătani, să stoarcă din neamul ăsta și ultima fărâmă de inteligență. Ne-a supt vampirul Musk toată românitatea, de am rămas fără nici unul din argumentele moștenite de la strămoși în lupta cu răul mondial și arhiva secretă a Vaticanului. Dar pentru că nu ne place să stricăm o poveste frumoasă, și pentru toți cei care s-au strâns la poarta castelului Bran mai ceva ca cerșetorii la poarta castelului Becali, lăsăm la final loc pentru un sequel care, sperăm noi, să se bucure de același succes mediatic: dacă în spatele poveștii chiar e mult mai mult? Dacă adevăratul fake news e că Elon nu a fost în România? Dacă a fost? Câți dintre voi știți cum arată în realitate primarul din Bran? De ce numele lui Mark Zuckerberg și Aurelian Temișan nu au fost rostite în aceste zile? cc cozmin, diana.

Tags: fake news
Propaganda de Razboi - Razboi in UCRAINA
Alte articole
Scurt istoric al propagandei ruse în Letonia începând cu anii 1990. Cum s-a intensificat aceasta pe măsură ce criza din Ucraina a luat amploare

Scurt istoric al propagandei ruse în Letonia începând cu anii 1990. Cum s-a intensificat aceasta pe măsură ce criza din Ucraina a luat amploare

În ciuda faptului că în ultimii opt ani propaganda rusă a țintit în special Ucraina, Kremlinul nu a uitat de Statele Baltice și Letonia. Pe de-o parte narațiunile au vizat chiar Letonia, pe de altă parte au fost promovate și dezinformările cu privire la Ucraina sau NATO.

Sofia: Premierul Kiril Petkov, motorul divorțului anevoios al Bulgariei de Rusia

Sofia: Premierul Kiril Petkov, motorul divorțului anevoios al Bulgariei de Rusia

Din dorința de a trimite sprijin militar Ucrainei, prim-ministrul Kiril Petkov se confruntă cu nenumărate provocări, inclusiv ruperea relației cu omul care l-a adus în politică, președintele Radev. Mai mult decât atât, Rusia a sistat livrările de gaze către Bulgaria, sporind dificultățile pe care guvernul trebuie să le rezolve.

Liderul Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, ucis de americani la Kabul. Semnificația eliminării celui mai căutat terorist al lumii

Liderul Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, ucis de americani la Kabul. Semnificația eliminării celui mai căutat terorist al lumii

Ayman al-Zawahiri a fost ideologul rețelei Al-Qaida, a cărei conducere a preluat-o după uciderea lui Osama bin Laden. Al-Zawahiri e unul dintre cei mai importanți lideri teroriști uciși în ultimii douăzeci de ani, dar e puțin probabil ca moartea sa să afecteze în mod semnificativ mișcarea jihadistă.

Veridica

01 Nov 2022

Actualizat la: 02 Nov 2022 15:31:32
Veridica

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 6 min
Cum încearcă partidele din România să câștige alegători în Republica Moldova. Asocieri cu personaje controversate, filiale cu o mână de membri și parteneriate cu partide locale
Cum încearcă partidele din România să câștige alegători în Republica Moldova. Asocieri cu personaje controversate, filiale cu o mână de membri și parteneriate cu partide locale

Partidele politice din România nu au reușit să-și contureze bine un program sau o strategie pentru a face politică și în Republica Moldova, dar sunt interesate de voturile de acolo, în condițiile în care se estimează că un milion de cetățeni moldoveni sunt și cetățeni români în acte, ceea ce reprezintă un bazin electoral semnificativ. Patru partide parlamentare de la București se bat, în prezent, pentru voturile basarabenilor: PSD, PNL, USR și AUR. Veridica a vrut să afle cum se poziționează aceste partide înaintea alegerilor locale din 2023 din Republica Moldova, dar mai ales în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale din 2024 din România.

Mădălin Necșuțu
Mădălin Necșuțu
29 Nov 2022
Campionatul mondial de politică din Qatar
Campionatul mondial de politică din Qatar

Campionatul Mondial din Qatar a fost marcat de controverse încă de când micul emirat din Golf a fost desemnat gazdă a turneului deși erau dubii legate de modul în care țara respectă drepturile omului. Multe dintre problemele legate de Campionat nu au, aparent, vreo legătură cu sportul, însă marile competiții internaționale nu sunt doar chestiuni sportive: întotdeauna e vorba și de politică.

Veridica
Veridica
26 Nov 2022
Mizele unei operațiuni turcești în Siria: ce are de câștigat Erdoğan și ce-ar putea obține Putin
Mizele unei operațiuni turcești în Siria: ce are de câștigat Erdoğan și ce-ar putea obține Putin

Turcia a bombardat poziții ale kurzilor din Irak și Siria, ca răspuns la atentatul cu bombă de la Istanbul, și avertizează că acesta e doar începutul. O operațiune mai mare în Siria ar ajuta regimul Erdoğan să abată atenția de la problemele economice interne; în plus, ar putea fi și un prim pas spre rezolvarea problemei refugiaților. Rusia, care e prezentă în Siria, ar putea închide ochii la mișcările Ankarei pentru că e interesată să își exporte gazele prin conductele care tranzitează Turcia.

Dragoș Mateescu
Dragoș Mateescu
23 Nov 2022
Va pune războiul din Ucraina capăt regimului Putin? Cine ar putea să îi ia locul liderului de la Kremlin
Va pune războiul din Ucraina capăt regimului Putin? Cine ar putea să îi ia locul liderului de la Kremlin

Războiul din Ucraina nu merge bine pentru Rusia și pentru regimul lui Vladimir Putin, care și-a aruncat țara în această aventură. Deși Putin i-a obligat pe toți oamenii săi să spună în februarie 2022 că Ucraina trebuie să fie distrusă, decizia finală i-a aparținut și va răspunde pentru ea, singur sau alături de alții. Iar asta îi face pe mulți analiști occidentali și ruși să se întrebe dacă „domnia” lui Putin se apropie de sfârșit și cine ar putea să îi fie succesor.

Angela Grămadă
Angela Grămadă
22 Nov 2022