Știri

Oficialilor ruși le-ar fi fost limitate deplasările în străinătate

Președintele rus Vladimir Putin în timpul unei excursii de pescuit la cascada de lacuri de munte în timpul vacanței sale din 01-03 iulie 2017 în Republica Tuva, sudul Siberiei, Rusia (emis în 09 august 2019). Vladimir Vladimirovici Putin ocupă funcții de conducere politică din 1999 și își desfășoară al patrulea mandat ca președinte al Rusiei. Fost ofițer KGB născut în Leningrad, care a servit în Germania de Est, Putin a condus agenția care a devenit FSB după Războiul Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice între 1998-1999.
© EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT   |   Președintele rus Vladimir Putin în timpul unei excursii de pescuit la cascada de lacuri de munte în timpul vacanței sale din 01-03 iulie 2017 în Republica Tuva, sudul Siberiei, Rusia (emis în 09 august 2019). Vladimir Vladimirovici Putin ocupă funcții de conducere politică din 1999 și își desfășoară al patrulea mandat ca președinte al Rusiei. Fost ofițer KGB născut în Leningrad, care a servit în Germania de Est, Putin a condus agenția care a devenit FSB după Războiul Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice între 1998-1999.

Holzstock Festival

Rusia îngreunează călătoriile în străinătate pentru unii oficiali, de teamă că puterile ostile ar putea încerca să obțină acces la secrete de stat – scriu agențiile internaționale de presă, care afirmă că informația le-a fost furnizată de numeroase surse rusești concordante.

Nici măcar în Uzbekistan sau Belarus

Serviciul Federal de Securitate (FSB) face presiuni asupra angajaților din ministere să nu părăsească deloc Rusia, nici măcar ca să viziteze așa-zise țări „prietene”, care nu au impus sancțiuni împotriva Moscovei după ce trupele acesteia au invadat Ucraina, pe 24 februarie 2022.

„Nu poți merge nicăieri, nici măcar în Uzbekistan sau Belarus” – le-ar fi spus o sursă reporterilor.

„Poți merge doar dacă ai permisiunea” – a adăugat aceasta.

Neîncredere în propriii oameni

Temerea că oficialii ruși ar putea fi prinși în capcană și forțați să dezvăluie secrete care afectează securitatea națională este principalul motiv care a condus la reguli mai dure, potrivit surselor invocate.

O altă îngrijorare este că acești oficialii vor fi, pur și simplu, reținuți în terțe state și apoi extrădați în Occident sau li se va oferi o înțelegere pentru a le dezvălui secrete.

Totul poate fi secret

Definiția unui „secret de stat” în Rusia era, deja, largă și a fost extinsă și mai mult după invadarea Ucrainei.

Aceasta include orice ar putea dăuna statului: nu numai informații militare, nucleare sau de securitate, ci și date despre rezervele, producția și consumul de resurse naturale, date despre export, unele politici economice, unele descoperiri științifice și orice detalii despre modul în care sunt protejate secretele.

Reciprocitate

Potrivit Moscovei, cetățenii săi, în special diplomații și oficialii, sunt urmăriți și hărțuiți de serviciile de securitate adverse atunci când călătoresc în Occident.

Diplomații occidentali se confruntă cu un tratament similar în Rusia – susțin , la rândul lor, surse din Vest.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
38.794 de morți în Fâșia Gaza
38.794 de morți în Fâșia Gaza

Numărul răniților se apropie de 90 de mii.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov

Președintele Vladimir Putin voia crearea acolo a unei zone tampon, pentru a preveni loviturile inamice contra teritoriului rusesc.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE

Au fost eliberați 95 de oameni de fiecare parte.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie

Țara noastră este urmată de Spania și Ungaria.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024