Știri

Kremlinul acuză politizarea Hollywood-ului, după ce documentarul Navalnîi a cucerit Oscarul

Iulia Navalnaia vorbește după ce filmul despre otrăvirea soțului său, opozantul Alexei Navalnîi a câștigat Oscarul pentru cel mai bun documentar la a 95-a ceremonie anuale a Premiilor Academiei americane de film, de la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, California, SUA, 12 martie 2023. Oscarurile sunt prezentate pentru eforturi individuale sau colective remarcabile în realizarea de filme în 24 de categorii.
© EPA-EFE/ETIENNE LAURENT   |   Iulia Navalnaia vorbește după ce filmul despre otrăvirea soțului său, opozantul Alexei Navalnîi a câștigat Oscarul pentru cel mai bun documentar la a 95-a ceremonie anuale a Premiilor Academiei americane de film, de la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, California, SUA, 12 martie 2023. Oscarurile sunt prezentate pentru eforturi individuale sau colective remarcabile în realizarea de filme în 24 de categorii.

Susține jurnalismul independent

Decernarea premiului Oscar pentru lung-metrajul documentar „Navalnîi”, despre liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi reprezintă în opinia Kremlinului ”un anumit element de politizare” la Hollywood.

Îndrăznesc să presupun că există desigur un anumit element de politizare a temei”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a admis că nu a văzut filmul. Peskov a subliniat că Hollywoodul nu este străin de politică, dar că nu poate vorbi despre vreun merit cinematografic al filmului, pentru că este familiarizat cu asta.

În regia canadianului Daniel Roher, documentarul ”Navalnîi” prezintă ascensiunea lui Alexei Navalnîi, tentativa de asasinat din 2020 căreia i-a supraviețuit și încarcerarea sa ulterioară. Filmul îl arată pe opozantul Kremlinului recuperându-se în Germania după otrăvire și lucrând cu postul de știri de investigație Bellingcat pentru demascarea celor responsabili. În film, Navalny atribuie responsabilitatea otrăvirii sale unei echipe de agenți ai serviciului de securitate FSB, deși Rusia a negat că a încercat să-l omoare.

Acum, opozantul care i-a fost mult timp un ghimpe în coastă președintelui Vladimir Putin, care are mereu grijă să nu-i menționeze numele în public, ispășește pedepse combinate de 11 ani și jumătate într-o închisoare de maximă securitate pentru înșelăciune și sfidare a instanței, acuzații despre care spune că au fost menite să îl reducă la tăcere.

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, rămâne în detenţie în regim de izolare din cauza a ceea ce el numeşte războiul de agresiune nedrept al lui Vladimir Putin în Ucraina”, a declarat Roher la primirea statuetei. Soția lui Navalnîi, Iulia s-a alăturat pe scenă regizorului, împreună cu cei doi copii. ”Soțul meu este la închisoare doar pentru că spune adevărul, doar pentru că apără democrația”, a declarat Iulia Navalnaia.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Incertitudini în Croația, după alegerile parlamentare
Incertitudini în Croația, după alegerile parlamentare

Puterea conservatoare a pierdut mandate, opoziția de stânga n-a convins.

Veridica News
Veridica News
18 Apr 2024
NATO discută despre întărirea apărării Ucrainei
NATO discută despre întărirea apărării Ucrainei

Kievul cere sisteme anti-rachetă pentru a face faţă atacurilor Rusiei

Veridica News
Veridica News
18 Apr 2024
33.899 de oameni uciși în Gaza
33.899 de oameni uciși în Gaza

Negocierile de pace „bat pasul pe loc”.

Veridica News
Veridica News
17 Apr 2024