Responsabilul UE pentru politică externă este un critic al încălcării drepturilor omului în Gaza
Între ocolirea sancțiunilor occidentale și spălarea banilor cu instrumente digitale
Cum trăiește Rusia sub sancțiuni, cum le ocolește și ce învățăminte poate trage o economie de piață din această experiență?
Acestea vor rămâne în vigoare până cel puțin la 31 Ianuarie 2025.
Până acum, sancțiunile occidentale au avut un impact redus asupra economiei Belarusului, dar au crescut dependența de Rusia, provocând noi rupturi în societate.
Țările Uniunii Europene au convenit asupra celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în urma invaziei din Ucraina. Potrivit...
De la vinul lui Dmitri Medvedev, până la materii prime pentru industria armamentului, importurile rusești tranzitează Letonia.
Un raport publicat de un ONG românesc arată că firme cu asociați sau beneficiari reali cetățeni ruși fac afaceri de miliarde de euro la noi în țară.
Este al 12-le pachet european de sancțiuni care urmărește slăbirea capacităților militare ale Moscovei.
Deși Estonia a cerut sancțiuni dure împotriva Rusiei, persoane și organizații din această țară (chiar și din familia premierului) au încălcat o parte din acele sancțiuni.
Pe fondul avertismentelor că Georgia nu va obține în 2023 statutul de țară candidată la aderarea la UE, Tbilisiul denunță o tentativă de puci și pregătește suspendarea președintelui.
Prelungirea războiului din Ucraina îi face tot mai vocali pe occidentalii dispuși să lucreze cu Rusia. Aceasta rezistă economic în pofida sancțiunilor, dar se confruntă cu numeroase alte probleme.
Georgia e tot mai dependentă economic de Rusia, ceea ce generează riscuri de securitate pentru Tbilisi. Există și îngrijorări că Moscova ocolește sancțiunile occidentale prin Georgia.
Occidentul cedează în faţa Rusiei, recunoscând că sancţiunile economice împotriva Moscovei nu funcţionează, conform unei naraţiuni promovate de un cunoscut site filorus.