Președintele turc a discutat la Ankara cu șefa Comisiei Europene.
Nu se știe cu exactitate numărul refugiaților ucraineni din Letonia. Mulți au venit în Letonia fără a se înregistra în nicio instituție letonă - s-au mutat la prieteni, la rude, la apropiați sau locuiesc cu letonii de rând.
Refugiații ucraineni au fost în general bine primiți în Letonia, dar există și reacții ostile la adresa lor. Experții spun că e nevoie de un program de integrare a refugiaților pe termen lung.
Operaţiunea a fost susţinută financiar şi logistic de Mecanismul de Protecţie Civilă al Comisiei Europene.
Măsura pune în pericol livrarea de ajutoare umanitare pentru populaţia palestinană din Gaza distrusă de război.
Ucrainenii aleg să locuiască în Rusia creștină din cauza decadenței morale a UE și a rusofobiei autorităților ucrainene, potrivit presei guvernamentale ruse.
Conducerea ucraineană ridică nejustificat taxele și provoacă un nou val de refugiați în UE în cadrul războiului care este în interesul SUA, potrivit propagandei ruse.
Copiii şi familiile lor au fost transportați cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale.
Autorităţile norvegiene spun că afluxul de refugiaţi are consecinţe asupra locuinţelor, serviciilor de sănătate şi instituţiilor şcolare.
Majoritatea și-au continuat drumul spre țări din vestul Europei.
La nivelul Uniunii Europene, numărul acestora depășește 4,3 milioane de persoane.
Acesta a fost inaugurat la PTF Siret, printr-o colaborare a Poliţiei de Frontieră, UNICEF şi Agenţia ONU pentru Refugiaţi.
Suma de 68 de milioane de lei provine din Fondul de Rezervă a Guvernului.
Directiva privind protecţia temporară în UE acordă ucrainenilor un statut ce le permite să locuiască, să lucreze şi să primească ajutoare în ţările membre.
Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat expulzarea a peste un milion de refugiaţi ucraineni, susţine o naraţiune falsă, promovată de propaganda rusă și preluată în România.
În România sunt stabiliţi, acum, 84.000 de cetăţeni ucraineni.
Statele Unite ar fi oferit Israelului informaţii secrete despre locul în care se ascund liderii Hamas din Gaza, cu condiţia...
Sumele acordate refugiaților din Ucraina sunt pentru acoperirea costurilor de masă și cazare.
Rusia este înconjurată de baze americane dotate cu arme nucleare iar refugiații ucraineni reprezintă o amenințare în țările în care se află, potrivit unor dezinformări notate de SCIENCE+ și Free Press Eastern Europe, alături de partenerii lor.
Peste nouă mii au venit doar sâmbătă.
Aceștia spun că, de șapte luni, nu au mai primit ajutorul de 2.000 de lei lunar de familie, acordați ca sprijin pentru plata chiriilor.
Douăzeci de țări și teritorii sunt cele mai amenințate de agravarea crizelor umanitare
Aceștia fuseseră evacuați din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei cu Egiptul, Rafah, în data de 7 decembrie.
Alături de acestea, la solicitarea autorităților Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării şi a 4 persoane aflate în atenția misiunii diplomatice a acestui stat.
Ajutorul se va acorda pe o perioadă de 4 luni, şi va fi în valoare de până la 3000 de lei lunar, bani pentru cazare și hrană.
Aceştia au ajuns astăzi la Bucureşti, la bordul unei curse operate de Tarom.
Ei au părăsit Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah şi sunt pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.
Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost redeschis astăzi, iar în cursul zilei vor continua procedurile de evacuare a refugiaților din Fâşia Gaza.
Avionul care trebuia să îi aducă în țară inițial s-a defectat, fiind necesară trimiterea altei aeronave.
Avionul Spartan trimis de MApN nu a mai putut decola, din cauza unei probleme tehnice depistate de piloți.
Aceștia vor ajunge în ţară în perioada următoare.
Procedura este pusă în aplicare pentru a preîntâmpina intrarea în ţară de elemente teroriste.