Știri

Comuniștii nord-coreeni ar vrea să le vândă arme rușilor

O fotografie publicată de agenția oficială de presă centrală nord-coreeană (KCNA) îi arată liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele rus Vladimir Putin discutând în timpul unui banchet măreț după discuțiile ruso-coreene de la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat, pe insula Russky din Vladivostok, Rusia, 25 aprilie 2019.
© EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY   |   O fotografie publicată de agenția oficială de presă centrală nord-coreeană (KCNA) îi arată liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele rus Vladimir Putin discutând în timpul unui banchet măreț după discuțiile ruso-coreene de la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat, pe insula Russky din Vladivostok, Rusia, 25 aprilie 2019.

Daruieste Viata

Casa Albă a afirmat că liderul comunist nord-coreean, Kim Jong Un, vrea să viziteze Rusia pentru a discuta cu președintele Vladimir Putin despre vânzarea de arme către Moscova, pentru războiul din Ucraina. „Așa cum am mai spus, negocierile privind furnizarea de arme (…) progresează activ” - a spus purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, Adrienne Watson. Anterior, un alt purtător de cuvânt al Consiliului, John Kirby, și-a exprimat îngrfijorarea față de progresul rapid al acestor negocieri și a cerut regimului comunist de la Phenian să „oprească” discuțiile. Kirby a subliniat că „aceste potențiale acorduri ar face ca Rusia să primească cantități semnificative” de armament, în special muniție de artilerie, precum și materii prime pentru industria sa de apărare. Aceste arme ar urma să fie „folosite împotriva Ucrainei” - a afirmat și ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield. Potrivit presei americane, Kim ar urma să călătorească, într-un tren blindat, cum face de obicei, la sfârșitul acestei luni, la Vladivostok, pe coasta de est a Rusiei, pentru a se întâlni cu Putin.

Lumea văzută de la Phenian

Calificată, frecvent, de media internaţionale drept cea mai ermetică dictatură din lume, Coreea de Nord a numit conflictul din Ucraina un „război prin interpuşi”, declanşat de Statele Unite, care vizează distrugerea Rusiei. Phenianul a condamnat şi ajutorul militar occidental livrat Kievului. În ianuarie, Washingtonul a acuzat, deja, Coreea de Nord că a furnizat rachete grupului paramilitar rus Wagner, ceea ce Phenianul a negat. Washingtonul a susținut apoi, în martie, că are dovezi că ruşii caută arme la Phenian pentru ofensiva lor din Ucraina, în schimbul unui ajutor alimentar pentru Coreea de Nord, unde, gestionate de comunişti, economia și agricultura sunt în ruine. În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, Rusia a respins în mod repetat instituirea de noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, propuse din cauza programului său nuclear și a testelor repetate de rachete.

 

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România rămâne angajată activ în facilitarea tranzitului de cereale ucrainene
România rămâne angajată activ în facilitarea tranzitului de cereale ucrainene

Ucraina estimează un nou record la producţia de cereale în acest an.

Veridica News
Veridica News
09 Dec 2023
MAE: Începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova este un pas firesc
MAE: Începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova este un pas firesc

Declaraţia aparţine ministrului român de externe, Luminiţa Odobescu, după consultările politico-diplomatice cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna.

Veridica News
Veridica News
09 Dec 2023
Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că va candida din nou
Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că va candida din nou

El i-a spus că aspiră la un al cincilea mandat la Kremlin unui combatant revenit de pe frontul din Ucraina.

Veridica News
Veridica News
08 Dec 2023
Val de rachete rusești asupra Ucrainei
Val de rachete rusești asupra Ucrainei

Potrivit șefului administrației militare de la Kiev, Serghei Popko, trecuseră 79 de zile de când Rusia a lansat ultima dată rachete de croazieră împotriva orașului.

Veridica News
Veridica News
08 Dec 2023