Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn Telegram

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia a distrus laboratoare americane de arme biologice din Ucraina

Clădirea unui liceu, distrusă complet după ce o rachetă rusă a lovit micul oraș Vasylkiv, nu departe de Kiev, Ucraina, 7 martie 2022.
© EPA-EFE/MIKHAIL PALINCHAK  |   Clădirea unui liceu, distrusă complet după ce o rachetă rusă a lovit micul oraș Vasylkiv, nu departe de Kiev, Ucraina, 7 martie 2022.

Armata rusă a identificat și distrus 13 laboratoare din Ucraina unde se producea armă biologică. Potrivit acestor narațiuni, Rusia este nevoită să bombardeze orașele ucrainene „pentru a salva omenirea”.

ȘTIRE: „Nu o singură dată au existat încercări de a transforma Ucraina într-un poligon pentru experimentele militare și biologice ale SUA […] Ministerul Sănătății al Ucrainei a semnat cu Pentagonul o serie de acorduri privind cercetarea produselor modificate genetic. În realitate, potrivit „Bloknot” erau studiate substanțele periculoase și metodele de distribuire a lor în mase”, scrie  news.nashbryansk.ru.

„Militarii ruși au identificat în Ucraina 30 de laboratoare biologice unde se producea armament biologic, a comunicat șeful comitetului de apărare radioactivă, chimică și biologică a Forțelor Armate, Igor Kirilov”, notează RIA Novosti,  scriind că este vorba de proiecte finanțate de SUA pentru a produce catastrofe umanitare.

„Rusia a fost nevoită să bombardeze cele 13 laboratoare pentru a nu permite Ucrainei să devină un nou Wuhan”, potrivit canalului de Youtube „America naiznanku”, care scrie că Moscova va continua să salveze omenirea de aceste primejdii din partea Occidentului.

NARAȚIUNE: Rusia bombardează orașele din Ucraina pentru a distruge laboratoarele de arme biologice și a salva omenirea.

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: În Ucraina nu au existat laboratoare de producere a armamentului biologic, finanțate de statele din Occident. În 2007 Ucraina s-a alăturat la Convenția privind neproliferarea armelor biologice. În pofida acestui fapt, în ultimii ani presa rusă a tot atras atenția opiniei publice din statele post-sovietice asupra unor proiecte americano-ucrainene în domeniul cercetării biologice. Acordul dintre Ucraina și SUA în acest domeniu este prezentat de presa din Rusia ca fiind un element al producerii de armament biologic. În realitate, asemenea acorduri de colaborare există și în cazul altor state post-sovietice, iar până în 2012 SUA a cooperat și cu Rusia în acest domeniu. Moscova nu prezintă nicio probă concretă că ar fi existat vreun laborator de producere a armelor biologice în Ucraina, însă justifică atacul asupra orașelor ucrainene și a Insulei Șerpilor prin necesitatea de a le distruge.

De fapt, în primele zile ale războiului ruso-ucrainean Moscova a atacat aeroporturile, centrele militare și infrastructura critică, nu „laboratoarele din subsoluri”. Reporteri din presa internațională prezenți în Ucraina au relatat zilnic despre bombardamentele și atacurile împotriva infrastructurii civile. Au fost distruse școli, grădinițe, ucise femei și copii.

Scopul acestei narațiuni de propagandă este de a prezenta Rusia ca pe o salvatoare a omenirii și de a justifica acțiunile agresive din Ucraina ca pe o măsură necesară pentru a distruge laboratoarele de producere a armamentului biologic, care sunt o invenție a propagandei ruse.

Tags: Ucraina , Rusia , Criza din Ucraina , Război în Ucraina
Propaganda de Razboi - Razboi in UCRAINA
 • Publicație / Media:
  RIA Novosti, nashbryansk.ru
 • Data publicării:
  03/03/2022
 • Public țintă:
  Populația vorbitoare de limba rusă din Rusia, Ucraina și fostele republici sovietice
 • Amplificare:
  RT, Facebook, Youtube, scrie news.nashbryansk.ru. posturi de televiziune și radio ale Federației Ruse, canale de telegram
 • Afiliere politică:
  Kremlin
 • Narațiune cheie:
  Rusia bombardează orașele din Ucraina pentru a distruge laboratoarele de arme biologice și a salva omenirea
Alte articole
PROPAGANDĂ: Un oficial rus cere „denazificarea” statelor baltice, Poloniei, Republicii Moldova și Kazahstanului

PROPAGANDĂ: Un oficial rus cere „denazificarea” statelor baltice, Poloniei, Republicii Moldova și Kazahstanului

Un ales local din Moscova cere „denazificarea” Poloniei, Țărilor Baltice, Republicii Moldova și Kazahstanului după modelul Ucrainei, sugerând necesitatea intervenției militare ruse în aceste state. Demersul lui Serghei Savostianov, care nu este clar cui îi este adresat, a fost preluat de un număr mare de instituții de presă din Rusia, dar și din statele vizate. Presa oficială rusă, precum TASS sau RIA Novosti, le-a ignorat.

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Ucraina se pregătea să atace Donbassul și și-a mascat intențiile ascunzând militari în școli și spitale

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Ucraina se pregătea să atace Donbassul și și-a mascat intențiile ascunzând militari în școli și spitale

Propaganda rusă continuă să încerce să justifice invadarea Ucrainei și bombardarea obiectivelor civile, inclusiv școli și spitale. Potrivit unei narațiuni recente, era iminent un atac ucrainean asupra Donbassului, iar Kievul își masca intențiile dislocând militari în școli și spitale.

FAKE NEWS: Guvernul Republicii Moldova este contestat de populație pentru că susține Ucraina

FAKE NEWS: Guvernul Republicii Moldova este contestat de populație pentru că susține Ucraina

Guvernarea proeuropeană de la Chișinău nu respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, iar între putere și populație s-a format o prăpastie ideologică și geopolitică care va provoca proteste masive, scrie presa rusă, preluată de publicațiile de limbă rusă de la Chișinău. Narațiunile au scopul să discrediteze guvernarea de la Chișinău din cauza că s-a pronunțat împotriva războiului în Ucraina și a interzis simbolurile acestuia.

Marin Gherman

08 Mar 2022

Actualizat la: 08 Mar 2022 16:31:20
Marin Gherman

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 2 min
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zelenski a recunoscut că tancurile occidentale nu vor schimba situația de pe front
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zelenski a recunoscut că tancurile occidentale nu vor schimba situația de pe front

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a recunoscut că tancurile occidentale nu vor schimba situația de pe front, dată fiind superioritatea inamicului la acest capitol, potrivit presei ruse, care citează greșit un interviu acordat de liderul de la Kiev unui post german de televiziune. În realitate, Zelenski a spus că decizia de a livra tancuri de către un singur stat este importantă, dar insuficientă, și a solicitat ajutorul tuturor partenerilor Ucrainei.

Marin Gherman
Marin Gherman
26 Jan 2023
FAKE NEWS: Forțe oculte occidentale le vor lua copiii familiilor de români
FAKE NEWS: Forțe oculte occidentale le vor lua copiii familiilor de români

Copiii ar putea deveni proprietatea unor entităţi private, a căror existenţă a fost legiferată pe ascuns de către Parlament, la comanda forţelor oculte care doresc distrugerea poporului român. Naraţiunea a fost lansată de senatoarea independentă Diana Ivanovici Şoşoacă, în cadrul unui dialog cu Luis Lazarus, şi are ca punct de plecare dezbaterea inițiată de punere în aplicare a legii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Cezar Manu
Cezar Manu
25 Jan 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Occidentul forțează Rusia să își extindă operațiunile militare din Ucraina
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Occidentul forțează Rusia să își extindă operațiunile militare din Ucraina

Rusia va fi nevoită să își extindă operațiunile militare în mai multe regiuni ucrainene pentru a se apăra de pericolul armelor oferite de Occident Kievului, potrivit unei narațiuni de propagandă distribuite de presa guvernamentală rusă. În realitate, Occidentul sprijină Ucraina pentru a se apăra de agresiunea Rusiei, care a comis crime de război și a cauzat distrugeri enorme și o criza a refugiaților în UE.

Marin Gherman
Marin Gherman
23 Jan 2023
FAKE NEWS: Biserica Ortodoxă Română vrea să preia parohii din Ucraina și Republica Moldova pentru a pregăti anexarea unor teritorii de către România. Chișinăul sprijină demersul
FAKE NEWS: Biserica Ortodoxă Română vrea să preia parohii din Ucraina și Republica Moldova pentru a pregăti anexarea unor teritorii de către România. Chișinăul sprijină demersul

Biserica Ortodoxă Română vrea să preia parohiile Patriarhiei Moscovei din Ucraina și Republica Moldova, scrie publicația pro-Kremlin politnavigator. Potrivit acesteia, în Ucraina preluarea parohiilor ar fi un prim pas către capturarea Bucovinei de România, iar în Republica Moldova guvernarea de la Chișinău va lichida Mitropolia Moldovei, subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse. Materialul conține mai multe narațiuni false, menite să propage o serie de teze diverse, inclusiv că România ar avea o politică expansionistă iar Ucraina ar fi un stat artificial.

Veridica
Veridica
23 Jan 2023