Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn Telegram

FAKE NEWS: Apropierea Republicii Moldova de UE va duce la recunoașterea căsătoriilor între homosexuali

gavrilita gay
©EPA-EFE/DUMITRU DORU  |   Moldovan Prime Minister Natalia Gavrilita (2-L) and cabinet during a swearing in ceremony by President Maia Sandu (L) at the presidential palace in Chisinau, Moldova, 06 August 2021. Moldova's parliament held a special session to grant the vote of confidence to the new government and to approve its program
Festivalul de conferințe

Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în  fața Occidentului, care îi va impune și legalizarea căsătoriilor homosexuale, dar și unirea cu România, potrivit unui comentariu publicat de portalul rus politnavigator.net, preluat și în Republica Moldova. Acesta reia, astfel, narațiunile false despre pericolul pe care îl comportă apropierea Republicii Moldova de UE, dar și al dispariției acesteia ca stat, din cauza forțelor pro-occidentale.
 
ȘTIRI: „Echipa Maiei Sandu este gata să facă orice pentru a obține mult-râvnita perspectivă de aderare la UE, inclusiv să pună piața internă și sistemul de justiție sub controlul total al funcționarilor europeni. Armonizarea legislației moldovenești la sistemul de drept al UE înseamnă, printre altele, și recunoașterea căsătoriilor gay și adopția copiilor de către familiile de homosexuali. (...)
O atenție deosebită în programul guvernului Gavriliță este acordată parteneriatului strategic cu România «bazat pe comunitatea de istorie, cultură și limbă». Pentru prima dată într-un program guvernamental al Republicii Moldova se vorbește despre ședințe comune ale guvernelor Moldovei și României. Aceasta nu este altceva decât anexarea soft a Moldovei de către țara vecină”, potrivit publicației ruse politnavigator.net. „Scopul activității acestui guvern este alăturarea Moldovei la blocul antirus de state situate între Marea Baltică și Marea Neagră și, după posibilitate, apropierea unirii cu România”
 
NARAȚIUNI: Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în mâinile Occidentului. 2 Guvernul va îndeplini toate comenzile Occidentului, inclusiv recunoașterea căsătoriilor dintre persoanele de același sex. 3. Republica Moldova se va alia unui front comun, antirusesc, iar guvernarea va permite și va facilita unirea Republicii Moldova cu România
 
CONTEXT/ETOS LOCAL: Parlamentul de la Chișinău a votat vineri, 6 august un nou Guvern, în frunte cu Natalia Gavriliță, o apropiată a președintelui pro-european Maia Sandu. Natalia Gavriliță este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, care a obținut majoritatea voturilor și 63 de mandate din 101 în Parlamentul unicameral de la Chișinău, în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.
 
Campania electorală s-a remarcat prin acuzații din partea stângii politice și a presei loiale, dar și din partea Moscovei, despre presupusa implicare a Occidentului, în special a SUA în alegeri, fiind readuse în spațiul public „sperietorile” despre pericolul unirii Republicii Moldova cu România, a dispariției acesteia ca stat. Cu toate acestea, este prima dată în istoria Republicii Moldova când un partid de dreapta obține singur majoritatea parlamentară.
 
Programul noului Guvern este orientat spre reforme în justiție și anticorupție și apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
 
OBIECTIV:  Să mențină în spațiul public subiectele legate de riscurile unirii Republicii Moldova cu România și cele pe care le comportă apropierea de UE și să asocieze nemulțumirile cetățenilor cu spațiul occidental.
 
DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE:  Republica Moldova a început să-și armonizeze legislația la cea a Uniunii Europene încă în perioada guvernării comuniste (2001-2009), aceasta fiind printre principalele condiții pentru semnarea Acordului de asociere, liberalizarea regimului de vize și obținerea unor importante programe financiare. Aceasta nu presupune și recunoașterea căsătoriilor dintre persoanele de același sex. Nu există o asemenea condiție nici măcar pentru statele membre ale UE, iar fiecare ia deciziile în acest sens, la nivel intern.
 
Guvernele României și Republicii Moldova au ședințe în comun începând cu anul 2012. Toate s-au finalizat cu inițierea unor proiecte comune concrete, sau sprijin pentru Republica Moldova, precum împrumutul de 150 de milioane de euro convenit în anul 2015. Au fost organizate ședințe comune între guvernul României și cel al Bulgariei, precum și cel al Ungariei. Nicio astfel de ședință n-a fost precedată de unirea statelor respective.
 
Programul Guvernului Gavriliță prevede restabilirea și fortificarea relațiilor bilaterale cu toți partenerii importanți ai Republicii Moldova, inclusiv cu Rusia. Iar comentariile frecvente despre atragerea Republicii Moldova într-o coaliție antiamericană, în condițiile în care aceasta are printre cele mai mici și subfinanțate forțe militare din lume, potrivit studiilor, nu sunt argumentate și au mai degrabă scopul de a provoca panică în societate și a alimenta fricile față de Occident.
 
SÂMBURE DE ADEVĂR: Noul Guvern de la Chișinău consideră integrarea europeană drept o „prioritate cheie” a politicii  externe a Republicii Moldova.
 
CUI ÎI SERVEȘTE NARAȚIUNEA/SERVESC NARAȚIUNILE: Moscovei, Blocului comuniștilor și socialiștilor
 
REACȚII OFICIALE: Nu există. 

Tags: Maia Sandu , Natalia Gavrilita , unirea Republicii Moldova cu România

Verifică sursele:

Ajută Veridica.ro
 • Publicație / Media:
  Politnavigator.net
 • Data publicării:
  05/08/2021
 • Public țintă:
  Euroscepticii
 • Amplificare:
  Bloknot-moldova.md
 • Afiliere politică:
  Kremlin
 • Narațiune cheie:
  Guvernarea de la Chișinău, subordonată Occidentului, legaliza căsătoriile dintre persoanele de același sex și va duce la unirea cu România
Alte articole
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Cehii îi dau Ucrainei arme ca să bombardeze civili

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Cehii îi dau Ucrainei arme ca să bombardeze civili

Voluntari din Cehia au colectat bani pentru a achiziționa un lansator de rachete pentru Ucraina, care îl folosește ca să bombardeze civili în Donbass, potrivit unei narațiuni false distribuite de presa rusă. În realitate, armele achiziționate în cadrul proiectului „Cadou pentru Putin” au scopul de a consolida apărarea ucraineană în fața agresiunii ruse.

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zelenski le-a solicitat statelor membre NATO să trimită trupe în Ucraina

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zelenski le-a solicitat statelor membre NATO să trimită trupe în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a solicitat statelor membre NATO să trimită trupe pe teritoriul Ucrainei, potrivit unei narațiuni false a presei guvernamentale ruse. În realitate, cuvintele liderului ucrainean au fost scoase din context, acesta abordând, de fapt, subiectul activării articolului 5 al Tratatului NATO dacă Alianța va fi atacată de Rusia.

FAKE NEWS: România se pregătește să intre în război

FAKE NEWS: România se pregătește să intre în război

La ordinul președintelui Klaus Iohannis și cu complicitatea Parlamentului, România se va implica cu trupe în războiul din Ucraina în viitorul apropiat, afirmă un controversat deputat român. În realitate, prezentarea informărilor legate de forțele armate de către președintelui statului, în ședința comună a celor două camere ale Legislativului din România, reprezintă doar o procedură cu caracter mai mult formal, care are loc în fiecare an.

Cornel Ciobanu

09 Aug 2021

Actualizat la: 09 Aug 2021 13:16:40
Cornel Ciobanu

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 3 min
 • Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în fața Occidentului, care îi va impune și legalizarea căsătoriilor homosexuale, dar și unirea cu România, potrivit unui comentariu publicat de portalul rus politnavigator.net, preluat și în Republica Moldova. Acesta reia, astfel, narațiunile false despre pericolul pe care îl comportă apropierea Republicii Moldova de UE, dar și al dispariției acesteia ca stat, din cauza forțelor pro-occidentale.
 • NARAȚIUNI: Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în mâinile Occidentului. 2 Guvernul va îndeplini toate comenzile Occidentului, inclusiv recunoașterea căsătoriilor dintre persoanele de același sex. 3. Republica Moldova se va alia unui front comun, antirusesc, iar guvernarea va permite și va facilita unirea Republicii Moldova cu România .
 • OBIECTIV: Să mențină în spațiul public subiectele legate de riscurile unirii Republicii Moldova cu România și cele pe care le comportă apropierea de UE și să asocieze nemulțumirile cetățenilor cu spațiul occidental.
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Cehii îi dau Ucrainei arme ca să bombardeze civili
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Cehii îi dau Ucrainei arme ca să bombardeze civili

Voluntari din Cehia au colectat bani pentru a achiziționa un lansator de rachete pentru Ucraina, care îl folosește ca să bombardeze civili în Donbass, potrivit unei narațiuni false distribuite de presa rusă. În realitate, armele achiziționate în cadrul proiectului „Cadou pentru Putin” au scopul de a consolida apărarea ucraineană în fața agresiunii ruse.

Marin Gherman
Marin Gherman
28 Mar 2023
Monitor Fake News Nr. 45: Rușii dezinformează cu „fact-checking”, planul de ocupare a Moldovei și războiul muzeelor
Monitor Fake News Nr. 45: Rușii dezinformează cu „fact-checking”, planul de ocupare a Moldovei și războiul muzeelor

Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.

Veridica
Veridica
27 Mar 2023
FAKE NEWS: SUA conduce România și poartă război împotriva Rusiei
FAKE NEWS: SUA conduce România și poartă război împotriva Rusiei

SUA conduce România, vrea să distrugă UE și poartă război împotriva Rusiei, potrivit unor serii de narațiuni false promovate de fostul ministru român de externe condamnat penal, Adrian Severin. Narațiunile apar într-o scrisoare adresată de politicianul-infractor noului ambasador SUA în România, Kathleen Kavalec.

Cezar Manu
Cezar Manu
23 Mar 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia și China vor pace în Ucraina, în timp ce Occidentul alimentează războiul
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia și China vor pace în Ucraina, în timp ce Occidentul alimentează războiul

Rusia și China caută soluții de pace în Ucraina, în timp ce Occidentul își dorește un război de lungă durată, potrivit presei guvernamentale ruse care scrie despre discuțiile de la Moscova dintre Vladimir Putin și Xi Jinping. În realitate, Rusia e cea care a declanșat războiul și îl continuă menținând trupe în Ucraina și încercând să captureze și mai mult din teritoriul acestei țări.

Marin Gherman
Marin Gherman
22 Mar 2023