FAKE NEWS: Apropierea Republicii Moldova de UE va duce la recunoașterea căsătoriilor între homosexuali

gavrilita gay
© EPA-EFE/DUMITRU DORU   |   Moldovan Prime Minister Natalia Gavrilita (2-L) and cabinet during a swearing in ceremony by President Maia Sandu (L) at the presidential palace in Chisinau, Moldova, 06 August 2021. Moldova's parliament held a special session to grant the vote of confidence to the new government and to approve its program

Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în  fața Occidentului, care îi va impune și legalizarea căsătoriilor homosexuale, dar și unirea cu România, potrivit unui comentariu publicat de portalul rus politnavigator.net, preluat și în Republica Moldova. Acesta reia, astfel, narațiunile false despre pericolul pe care îl comportă apropierea Republicii Moldova de UE, dar și al dispariției acesteia ca stat, din cauza forțelor pro-occidentale.
 
ȘTIRI: „Echipa Maiei Sandu este gata să facă orice pentru a obține mult-râvnita perspectivă de aderare la UE, inclusiv să pună piața internă și sistemul de justiție sub controlul total al funcționarilor europeni. Armonizarea legislației moldovenești la sistemul de drept al UE înseamnă, printre altele, și recunoașterea căsătoriilor gay și adopția copiilor de către familiile de homosexuali. (...)
O atenție deosebită în programul guvernului Gavriliță este acordată parteneriatului strategic cu România «bazat pe comunitatea de istorie, cultură și limbă». Pentru prima dată într-un program guvernamental al Republicii Moldova se vorbește despre ședințe comune ale guvernelor Moldovei și României. Aceasta nu este altceva decât anexarea soft a Moldovei de către țara vecină”, potrivit publicației ruse politnavigator.net. „Scopul activității acestui guvern este alăturarea Moldovei la blocul antirus de state situate între Marea Baltică și Marea Neagră și, după posibilitate, apropierea unirii cu România”
 
NARAȚIUNI: Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în mâinile Occidentului. 2 Guvernul va îndeplini toate comenzile Occidentului, inclusiv recunoașterea căsătoriilor dintre persoanele de același sex. 3. Republica Moldova se va alia unui front comun, antirusesc, iar guvernarea va permite și va facilita unirea Republicii Moldova cu România
 
CONTEXT/ETOS LOCAL: Parlamentul de la Chișinău a votat vineri, 6 august un nou Guvern, în frunte cu Natalia Gavriliță, o apropiată a președintelui pro-european Maia Sandu. Natalia Gavriliță este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, care a obținut majoritatea voturilor și 63 de mandate din 101 în Parlamentul unicameral de la Chișinău, în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.
 
Campania electorală s-a remarcat prin acuzații din partea stângii politice și a presei loiale, dar și din partea Moscovei, despre presupusa implicare a Occidentului, în special a SUA în alegeri, fiind readuse în spațiul public „sperietorile” despre pericolul unirii Republicii Moldova cu România, a dispariției acesteia ca stat. Cu toate acestea, este prima dată în istoria Republicii Moldova când un partid de dreapta obține singur majoritatea parlamentară.
 
Programul noului Guvern este orientat spre reforme în justiție și anticorupție și apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
 
OBIECTIV:  Să mențină în spațiul public subiectele legate de riscurile unirii Republicii Moldova cu România și cele pe care le comportă apropierea de UE și să asocieze nemulțumirile cetățenilor cu spațiul occidental.
 
DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE:  Republica Moldova a început să-și armonizeze legislația la cea a Uniunii Europene încă în perioada guvernării comuniste (2001-2009), aceasta fiind printre principalele condiții pentru semnarea Acordului de asociere, liberalizarea regimului de vize și obținerea unor importante programe financiare. Aceasta nu presupune și recunoașterea căsătoriilor dintre persoanele de același sex. Nu există o asemenea condiție nici măcar pentru statele membre ale UE, iar fiecare ia deciziile în acest sens, la nivel intern.
 
Guvernele României și Republicii Moldova au ședințe în comun începând cu anul 2012. Toate s-au finalizat cu inițierea unor proiecte comune concrete, sau sprijin pentru Republica Moldova, precum împrumutul de 150 de milioane de euro convenit în anul 2015. Au fost organizate ședințe comune între guvernul României și cel al Bulgariei, precum și cel al Ungariei. Nicio astfel de ședință n-a fost precedată de unirea statelor respective.
 
Programul Guvernului Gavriliță prevede restabilirea și fortificarea relațiilor bilaterale cu toți partenerii importanți ai Republicii Moldova, inclusiv cu Rusia. Iar comentariile frecvente despre atragerea Republicii Moldova într-o coaliție antiamericană, în condițiile în care aceasta are printre cele mai mici și subfinanțate forțe militare din lume, potrivit studiilor, nu sunt argumentate și au mai degrabă scopul de a provoca panică în societate și a alimenta fricile față de Occident.
 
SÂMBURE DE ADEVĂR: Noul Guvern de la Chișinău consideră integrarea europeană drept o „prioritate cheie” a politicii  externe a Republicii Moldova.
 
CUI ÎI SERVEȘTE NARAȚIUNEA/SERVESC NARAȚIUNILE: Moscovei, Blocului comuniștilor și socialiștilor
 
REACȚII OFICIALE: Nu există. 

Verifică sursele:

 • Publicație / Media:
  Politnavigator.net
 • Data publicării:
  05/08/2021
 • Public țintă:
  Euroscepticii
 • Amplificare:
  Bloknot-moldova.md
 • Afiliere politică:
  Kremlin
 • Narațiune cheie:
  Guvernarea de la Chișinău, subordonată Occidentului, legaliza căsătoriile dintre persoanele de același sex și va duce la unirea cu România
Cornel Ciobanu
Cornel Ciobanu

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 3 min
 • Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în fața Occidentului, care îi va impune și legalizarea căsătoriilor homosexuale, dar și unirea cu România, potrivit unui comentariu publicat de portalul rus politnavigator.net, preluat și în Republica Moldova. Acesta reia, astfel, narațiunile false despre pericolul pe care îl comportă apropierea Republicii Moldova de UE, dar și al dispariției acesteia ca stat, din cauza forțelor pro-occidentale.
 • NARAȚIUNI: Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în mâinile Occidentului. 2 Guvernul va îndeplini toate comenzile Occidentului, inclusiv recunoașterea căsătoriilor dintre persoanele de același sex. 3. Republica Moldova se va alia unui front comun, antirusesc, iar guvernarea va permite și va facilita unirea Republicii Moldova cu România .
 • OBIECTIV: Să mențină în spațiul public subiectele legate de riscurile unirii Republicii Moldova cu România și cele pe care le comportă apropierea de UE și să asocieze nemulțumirile cetățenilor cu spațiul occidental.
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Războiul a salvat Rusia de șomaj și sărăcie
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Războiul a salvat Rusia de șomaj și sărăcie

Mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin acum un an a rezolvat problema șomajului din Rusia și a generat o creștere economică la nivel global, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
21 Sep 2023
FAKE NEWS: Vaccinurile anti-Covid19 reduc viața bărbaților cu 24 de ani
FAKE NEWS: Vaccinurile anti-Covid19 reduc viața bărbaților cu 24 de ani

Speranța de viață a bărbaților vaccinați anti-Covid19 s-a micșorat, afirmă o narațiune falsă care citează un studiu american ce urmărea cu totul alte rezultate.

Cezar Manu
Cezar Manu
19 Sep 2023
FAKE NEWS: Ucrainenii nu învață ceva util din instrucția NATO
FAKE NEWS: Ucrainenii nu învață ceva util din instrucția NATO

Ucraina și NATO se acuză reciproc pentru eșecul contraofensivei ucrainene, iar instrucția oferită de NATO e ineficientă, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
18 Sep 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Specialiști NATO din România și Olanda, uciși în Ucraina
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Specialiști NATO din România și Olanda, uciși în Ucraina

Rusia a bombardat Krivoi Rog pentru a-i lichida pe specialiștii NATO din Ucraina, afirmă propaganda care susține că atacurile cu rachete asupra civililor nu sunt o crimă de război.

Marin Gherman
Marin Gherman
14 Sep 2023