Documentare

Breaking Fake News: Legea anti-deepfake (@TVR1)

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu:

România ar putea avea în curând prima lege care sancționează informațiile false – mai exact, deepfake-ul. Proiectul de lege a trecut de Senat și a primit raport favorabil în Camera Deputaților, fiind înscris în decembrie pe ordinea de zi a plenului Camerei.
Invitat: Robert Cazanciuc, senator, inițiatorul legii

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea:

Declarațiile unui lider politic român făcute de ziua Unirii la Iași, potrivit cărora România ar avea de recuperat teritorii de la Ucraina, au fost aplaudate la Moscova.

Revista presei fake, cu Horia Grușcă:

Reţelele de socializare din Franţa au fost împânzite de materiale video realizate cu ajutorul Inteligenței Artificiale care promit obţinerea de câştiguri rapide.
Între timp, mii de artişti din Europa cer excluderea Israelului din concursul Eurovision, invocând presupuse crime de război comise în Gaza, dar şi că televiziunea publică din Israel ar fi devenit portavocea propagandei oficiale. Uniunea Televiziunilor Europene refuză orice comparație cu precedentele excluderi ale Rusiei şi Belarusului, insistând că Eurovision este un concurs apolitic.

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram:

Revenim la Kaliningrad, cel mai important avanpost militar al Federației Ruse, în contextul avertismentelor NATO privind un potențial conflict cu Rusia. În această exclavă rusă, aflată între Lituania, Polonia și Belarus, se află flota rusă la Marea Baltică și tot aici se află și rachete nucleare rusești. De ce este supranumit celebrul coridor Suwalki, aflat aici, „cel mai periculos loc din lume’’ ?

Tags: Israel , fake news , dezinformare , România , AUR , Parlament , Gaza , Inteligență artificială , Claudiu Târziu , Deepfake , Kaliningrad , Suwalki
Marian Voicu
Marian Voicu

Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:39:56

Mai multe documentare

Documentar 00:40:01 min
Documentar 00:40:02 min
Documentar 00:05:12 min
Documentar 00:24:10 min
Documentar 00:24:03 min
Documentar 00:24:00 min