Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn Telegram

Documentare

Breaking Fake News!: 30 de ani de la declanșarea războiului din Transnistria

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu
Se împlinesc 30 de ani de la declanșarea războiului din Transnistria. În 1992, armata rusă a ocupat teritoriul Republicii Moldova din stânga Nistrului, acuzându-i pe moldoveni de genocid împotriva etnicilor ruși. Așa a apărut primul conflict înghețat din Europa. Același pretext a fost folosit apoi în războaiele împotriva Georgiei și Ucrainei. Ar putea fi activată astăzi armata rusă din Transnistria în războiul din Ucraina? Există pericolul destabilizării Republicii Moldova?
Invitați: gen. Ion Costaș, fost ministru al Apărării din Republica Moldova (1992), Angela Grămadă, președinta Experts for Security and Global Affairs și Vlad Bolocan, jurnalist freelancer.
 
Revista presei Fake, cu Horia Grușcă:
Războiul informațional dus de Rusia împotriva Ucrainei a intrat într-o nouă fază. O trecere în revistă a știrilor false privind agresiunea militară, diversiunile serviciilor ruse de informații – așa numitele operațiuni „false flag”, dezinformările și propaganda Kremlinului
 
Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea
De la anexarea ilegală a Crimeii în 2014 și ocuparea Donbasului până la agresiunea militară care are loc astăzi, Rusia a dus un război informațional continuu împotriva Ucrainei.

Tags: Republica Moldova , Rusia , Transnistria , Războiul din Transnistria
Marian Voicu

03 Mar 2022

Actualizat la: 28 Mar 2022 11:44:41
Marian Voicu

Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:47:12

Mai multe documentare

Documentar 00:40:06 min
Documentar 00:24:00 min
Documentar 23:55 min
Documentar 00:46:01 min