Știri

Rusia: jurnalist american, arestat pentru „spionaj”

Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) Aleksandr Bortnikov participă la întâlnirea președintelui rus Vladimir Putin cu Consiliul Federal de Securitate (FSB), care rezumă performanța în 2022 a organismelor FSB și evidențiază sarcinile prioritare pentru 2023, la Moscova, Rusia, 28 februarie 2023.
© EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / MANDATORY CREDIT   |   Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) Aleksandr Bortnikov participă la întâlnirea președintelui rus Vladimir Putin cu Consiliul Federal de Securitate (FSB), care rezumă performanța în 2022 a organismelor FSB și evidențiază sarcinile prioritare pentru 2023, la Moscova, Rusia, 28 februarie 2023.

Daruieste Viata

Rusia a anunțat, joi, arestarea pentru „spionaj” a unui jurnalist american de la respectatul cotidian new-yorkez Wall Street Journal, Evan Gershkovich. „FSB a dejucat activitatea ilegală a corespondentului acreditat (...) al biroului de la Moscova al ziarului american Wall Street Journal, cetățeanul Statelor Unite Evan Gershkovich” - susține serviciul federal de securitate rus, într-un comunicat oficial citat de agențiile de presă. El este „suspectat de spionaj în folosul Statelor Unite” și de strângere de informații „despre o companie din complexul militar-industrial”, infracțiune pedepsită cu închisoare de la 10 la 20 de ani, conform Codului penal rus. Înainte de a se alătura, anul trecut, cotidianului american, Gershkovich a fost corespondent AFP la Moscova și a lucrat pentru ziarul de limba engleză Moscow Times. Perfect vorbitor de rusă, jurnalistul în vârstă de 31 de ani are origini rusești, iar părinții săi sunt stabiliți în Statele Unite. Mai mulți cetățeni americani sunt, încă, deținuți în Rusia, dintre care unul, Paul Whelan, ispășește o pedeapsă de 16 ani de închisoare tot pentru „spionaj”, într-un caz pe care atât el, cât și oficialii de la Washington îl consideră inventat.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023